úterý 15. října 2013

Týden 7. - 13. 10. – Odpočinek po půlce

Plzeň a Drážďany se sešly tak dobře, že ten první závod byl v sobotu a druhý bude v neděli. Takže už v neděli jsem mohl mít volno a v pondělí volně vyklusat. V úterý opět výklus, ale už s pěti rovinkami a večer sauna. Ve středu 16 km tempem 4:53. Povedl se mi obrázek ptáka s harmonikou. :)

pták hrající na harmoniku

Čtvrtek byl oddechový a tak jen stovky s rozklusem a výklusem a v pátek stupňovaný dlouhý běh. Běžel jsem se známým a tak to lépe utíkalo, i když jsme mluvil skoro pořád já. :) Prvních 15 kilometrů bylo pohodových (po 5:00) a říkal jsem, že druhý úsek (10 km po 4:40) už mluvit nebudu, abych to udýchal. Ale udýchal jsem to i tak a nemluvil jsem až poslední pětku. Ale jen proto, že mi David utekl a nebylo s kým mluvit. :) Na nádraží jsme doběhli 15 minut před odjezdem vlaku, tak jsme ještě stihli krátký výklus a hurá domů. V sobotu podle plánu jen 8 km klusík a to samé v neděli, ale 12 km.

Je to nějaké krátké, tak sem napíšu ještě pondělí a úterý. :D V pondělí jsem měl volno. Jel jsem do Prahy do běžecké hospody a spojil jsem to s nákupem bot v outletu ve Štěrboholech. Byly mi doporučeny lehké polozávodky Adidas Supernova s tím, že je tam mají někdy i za 1500,-. Supernovy měli různé - s podporou pronace i bez a ty bez měli modré a černé. Vzal jsem černé za 2200,- a říkal si, že ta úspora váhy za to stojí. A i se mi líbily. Sice mi přišly maličko stranově volné v oblasti prstů, ale při běhu noha napuchne a tak jsem je vzal. Hospoda byla parádní, opět se sešlo zdravé jádro, jen Luboš měl doma nějaký vrchol či co :D a dorazil pozdě.

V úterý ráno jsem je celý natěšený vzal na nohu a fakt mi přišly lehčí, než staré NB 770v2. Trochu mi vadilo, že se při zavazovaní po udělání uzlu "sežmoulá" kus jazyka a pak není uzel tak pevný (blbě se to popisuje :)), ale říkal jsem si, že to je tím, že jsou lehké a že proto je jazyk jen látkový nevyztužený. Pak jsem ale zvážil obě pravé boty a zjistil jsem, že ty nové Adidasy jsou o 2 gramy těžší, než staré New Balance. Hlavně, že mi prodavač potvrdil, že jsou to lehké polozávodní boty...  Kdyby byly o dost lehčí, trochu bych je rozběhal a pak s preventivně zalepenou patou odběhl Drážďany. Takhle jsem ale radši objednal třetí pár osvědčených NB a "polozávodky" budou čekat v koutě, až v nich začnu běhat po maratonu. Aspoň časem zjistím, jestli vydrží vyšší kilometráž, než NB. Ale vzhledem k tomu, že po maratonu chci o hodně víc běhat přes špičku (teď v přípravě na maraton na to nebyl prostor), tak stejně nic nezjistím. :-)

dobrá kilometráž na odpočinkový týden po půlmaratonu :)

1 komentář:

  1. Po takovémto "odpočinkovém týdnu" bych musel skutečně odpočívat tak měsíc. :) Respekt.

    OdpovědětVymazat