středa 30. prosince 2015

Před POPem.

Než se dostanu k oběhu Prahy, něco málo o pohybu po Liberecku. :-)

Povedlo se mi dolovit nejtěžší keš (obtížnost i terén pět z pěti) v blízkosti Liberce. Sice mi nejtěžší nepřišla, protože se nelezlo nikam, kde by to bylo o hubu ani se v ní nevyskytovaly neprolomitelné šifry, ale bylo v ní hodně postupových bodů a na každém buď hádanka nebo poznávačka a ta místa byla celkem daleko od sebe.

dolovování posledních "stejdží"

Finálka!

podzimně zimní Jizerky

mytí bot

Následující víkend jsme se z bráchou zúčastnili kačerské megaudálosti Geoskořápky u Čertovky. Lidí bylo hodně a k pouštění lodiček jsme se ani nedostali, ale bylo tam hezky a povedlo se mi ulovit 10 typů keší za ten. I když hodně těsně.

Staromák

pouštění lodiček

Další víkend jsme byli s Pájou v Českém Ráji a sice se nám nevyvedlo úplně počasí, ale zato jsme nepotkali v sobotu vůbec nikoho a v neděli hodně málo lidí. Offline mapy v mobilu jsou skvělá věc. I přes absenci značení (proto jsme tam šli) jsme si v sobotu udělali krásný okruh lesy a skalami.

strašidelný vodník ve Vyskeři

pusto prázdno

ztracena

zátiší s mandarinkou

objímání stromů

večer

V neděli jsme naopak šli Zlatou stezkou Českého ráje. Byla mlha, ale občas se zvedla a my mohli obdivovat skalní město.

No nic moc.

Mnohem lepší. :-)

Čína. :)

Pája má schody ráda. :-D

Taky jsem se musel trochu proběhnout, abych před oběhem Prahy prošťouchl nohy. Volba padla na mou klasickou trasu Bedřichov - Desná, kterou jsem běžel před lety jako nejdelší a měl jsem velkou radost, že jsem doběhl. Sníh samozřejmě nebyl, jen malé zbytky v temných lesních zákoutích. A zase mlha, ale ta hezká, jizerská. Na konci jsem si to prodloužil o Mariánské schody, které jsem do té doby znal jen ze závodu Běh přes Tanvaldský špičák. Krásně mi to vyšlo na vlak a ještě jsem stihl dvě kešky. :-)

Jelení skála

Čihadla

Protržená přehrada

Mariánské schody

Na Štědrý den se konal event opékání buřtů na ostrově a protože se rozhodl jet i brácha, jel jsem taky. Řešili jsme, jakým plavidlem se na ostrov dopravíme, ale protože už delší dobu pokukuju po malém nafukovacím člunu, jedna jízda do Mountfieldu to vyřešila. :) Svůj člun jsem pokřtil rumem na Titanic. Není to sice moc originální (teda vlastně vůbec :-)), ale to jméno se mi líbí.

Titanic v přístavišti

opékačka

 kačeři :)

kapitán :)

Jinak člun je bezva. Byly k němu pádla i pumpa, je nafouknutý za deset minut a unese dva lidi (nosnost 200 kg). A složený se vejde do Ikea tašky. :)

pondělí 7. prosince 2015

Listopadovo-prosincový fotopříspěvek


Ještě, když bylo trochu víc slunce, byli jsme na krásném výletě v Drábských světničkách. Oba jsme tam jezdili jako děti. A konečně vím, co byla zač ta perníková chaloupka. Byla to sušárna ovoce. 

 :-)

 Drábské světničky

Mužský
 
Valečov

cestou domů

9.11. se mi povedlo moje první FTFko. To znamená, že jsem našel jako první nově založenou keš. Není to lehké, protože se na to specializují celé týmy, kde jeden řídí, další luští, třetí naviguje a tak. Ale tahle je 200 metrů od mého bytu. :-))

logování

logbook

s ownery

Taky jsme měli kruhovku po asi 15 letech se spolužáky z vysoké a stálo to za to. Asi do 4 do rána jsme trsali ve studentské klubu. Jako zamlada. :-D A když už tu máme to zveřejňování těch historických fotek :), tak přidám naši sestavu před lety.

dříve

nyní

A pro změnu zase Ralsko. Tentokrát směrem na východ a pak oklikou zpět do Osečné.


 s Kavčí skálou a Trpaslíkem

divná borovice

Čertova zeď

prameniště Ploučnice

Dále jsem se zúčastnil geobowlingu, kde jsme v týmech získali třetí místo. Tradičně vyhrává tým s názvem Liberečtí rytíři. My tedy měli za cíl je porazit a nepodařilo se. :-)


A dlouho tu nebyl recept. :) Tentokrát na sojové výpečky. Recept zde. Trochu jsem se bál složitosti, ale je to jednodušší, než se zdá a hlavně je to tak dobré, že jsem je měl druhý den znovu.

sojové výpečky