pondělí 14. března 2016

Do skal!

Tento týden se povedly všechny tři běhy, i když jsem moc nenaběhal. První běh byl na finálku keše Stalker #1. Ta je někde u Rychnova, tak jsem to vzal klasicky přes Milíře, jen ne obvyklou cestou přes Mojžíšův pramen, ale spodem. Keš jsem našel a ani jsem se moc nezabahnil.

To se ale nedalo říct o pátečním běhu. Večer byl geoevent, kde jsem chtěl být nějak na sedmou. Nakonec se to povedlo, ale musel jsem oželet výběh na Roimund. To bych nestihl a už by byla tma. I tak to ale byl bezva běh po Ještědském hřebeni tam i zpět s občerstvením u studánky. Event se povedl a navíc tam (v Kolibě) točí Cvikovské pivo, pro které mám od Sedmistovek slabost.

podvečerní výhled

studánka Vrstevnicová

silniční boty :)

pivo

V sobotu ráno jsem plánoval vyrazit do Českého ráje. Jenže jsem si večer nedal nabít mobil a musel odjezd o chvíli odložit. V plánu jsem měl pokračování Stalkera, pár těžších skalních keší a nějaké jednohubky cestou. Jsa vybaven velkou svačinou jsem vystoupil v Malé Skále, postupně zdolal plánované keše úspěšně zdolal a po bezmála 8 hodinách na nohou dorazil na nádraží do Turnova. A nejzábavnější byla keška, kde jsem asi hodinu hledal v jednom skalním údolí indicie v malých krabičkách poskovávaných ve skalních štěrbinách jen podle fotonápověd. Za celý den jsem potkal asi 8 lidí, což mi vzhledem ke krásnému počasí přijde celkem málo. Možná to bylo tím, že jsem se většinou pohyboval po neznačených cestách. :-)

Tak sem fakt nelezu.

Naštěstí to šlo jinudy.

nahoře

Pantheon a Suché skály

Ať žije 30vteřinová samospoušť. :)

svačina

Skály kam se podíváš.

smrtka

jeskyně Bartošova pec

zvířecí hřbitov

Trochu mě bolely nohy, tak jsem na neděli plánoval volno, ale to bych neměl stanovených 50 km za týden a navíc bylo zase krásně. Tak jsem to zaokrouhlil kopcovitou devítkou v okolí Pulečného (tam bydlí Pulci :))

výhled od bývalého největšího skokanského můstku u nás

já a Pulečný. :)


S kalistenikou nic moc, bolí mě rameno, tak si dávám pauzu. Ale pak to zase doženu. :-)

úterý 8. března 2016

Tučňákovi za humny

V pondělí byl přestupný den a k tomu se vázal geoevent. Vyfotili jsme se s vlastnoručně udělanými cedulemi a pak se přesunuli do hospody. :)

kačeři

rada ke keši

První běh týdne jsem dal hned zkraje, abych neměl koncem týdne hoňky. Ranní dvacka za keší pod Ještědem už se stává klasikou a ještě jich tam pár nevysbíraných mám.  Ve čtvrtek jsem to vzal do Jizerek obhlédnout jeden strom, na který je potřeba vylézt. Místo pěkné, strom pěkný, ale moc sněhu a zima. A o víkendu jsem si udělal radost, dojel do Hutě a pak běžel přes Zásadu, Vrchůru, Berany, Černou Studnici, Dolní Černou Studnici, Maršovice a Penčín zpět k autu. Byl to moc pěkný běh, i když o něco kratší, než jsem plánoval. Sněhu bylo hodně a občas se mi běželo blbě. Ale počasí bylo parádní, na rozhledně jsem si dal černého Krakonoše a topinky a i nějakou tu keš jsem ulovil. Jen ten tající sníh ze stromů mi nemusel padat za krk. :)

Na asi 2. km jsem míjel cestu, po které jsme běželi s Tučňákem po předloňské Janovské 19 a tak jsem si říkal, že by bylo vtipné, kdyby tam zrovna vyběhla z lesa. Ale kdy nic, tu nic. Ale pak jsem se dověděl, že mě viděla Mirka jedoucí k Tučňákovi na návštěvu. Svět je malý. :-)

po zelené na Berany
(tam jsem ale nedoběhl po zelené, protože jsem z ní kousek nad památníkem seběhl pro kešku a běžel jinudy)

Najdi keš!

Buchta

azuro

cestou na rozhlednu

Černá Studnice

komentář netřeba

výhledy

Mordýřská studánka

V neděli jsme se Seberevoltou šli vyzkoušet nové fitko a moc se nám tam líbilo. Je to fitko zaměřené na crossfit, sílu a kruhové tréninky, takže tam nepřekáží stroje a dá se tam děla spousta věcí. Mají tam i saně, které tlačíte po koberci a peg board. To vypadá nějak takto. Takže spousta zábavy. Ještě teď mě bolí rameno. :-D

Profitko


Ten poslední běh jsem chtěl mít aspoň na 25 km, ale i týdenních 60 je OK. Hlavně když vezmu v potaz 2 km převýšení. :)
vtípek od Richarda :)