pondělí 25. dubna 2016

Chřipka je pryč

Možná to nebyla chřipka, ale nějaká viróza, každopádně mě to složilo pořádně. Ve čtvrtek trochu kašel, ale tomu jsem nevěnoval pozornost. V pátek ale bolest hlavy, slabost, teploty a tak jsem si vzal dovolenou s tím, že se přes víkend vyležím a bude mi hej. Nebylo. Účast na Ještědu jsem vzdát nechtěl a pořád jsem doufal, že to bude lepší. Takhle jsem vypadal ve čtvrtek. Sice to vypadá dobře, ale nebylo to ještě ono. :-) Pořádali jsme s Pulcem jednu akci a tak jsem nemoc nenemoc jel a bylo to bezva.

Kupte mi slepecké brýle. :)

Ale na závod jsem si jel jen vyzvednout startovní balíček a hlavně popovídat s kamarády. Jasně, bylo mi to líto, ale nedopadlo by to nejspíš dobře. Myslím, že si někdy zaběhnu trasu závodu jen tak pro sebe. Všichni z našeho týmu běželi krásně a někteří byli i na bedně. Prostě iThinkBeer. :)

chvíli před startem

Druhý den jsem vyrazil na opatrnou procházku v okolí Bogatynie - na kešky. To málem taky nedopadlo dobře, protože jsem procházel vysokou hustou trávou a najednou vidím divočáka. Za chvíli dalšího a po chvíli i selátka. Tak jsem volal "Huš, huš" a rychle šel opačným směrem. Bylo to docela napínavé. Ani žádný záchranný strom tam nebyl.

polská savana

Další týden jsem opatrně vyběhl a šlo to. Ale 6 km bylo pro začátek až až. Po doběhu jsem sekal zahradu, takže takový rekonvalescenční crossfit. :-D Ve středu jsem byl poprvé cvičit a rovnou venku. V mém věku :) už jsou dvě teplé vrstvy samozřejmostí a jen si zoufám, když vidím mlaďase v tílku. Ale tím si musí projít asi každý.

Ve čtvrtek jsem zase vyběhl a to na kontrolu jedné své keše. Bylo to až večer a tak jsem běžel pěkně po svých odrazkách (je to noční keš) a bohužel je potřeba ji opravit. Aspoň bude kam zase běžet. :) V pátek jsem byl zase cvičit v lesoparku a udělal jsem pár fotek. Městská část Vratislavice nechala postavit takovouhle parádní konstrukci na street workout. Je kousek od starších konstrukcí, na kterých jsme cvičili doteď. Ale tady je vše na jednom místě. A s bezva výhledem. :-)

nová krasavice 

 výhled

V sobotu jsem si chtěl dát volno, aby to nebylo z nuly na sto, ale nakonec jsem šel na jednu zapeklitou kešku a vrátil jsem se s mokrýma botama a zadkem. A z kešky mám jen dvě první stanoviště z pěti. Pořád s Pájou vymýšlíme, co provedeme s tím parožím. Už jsme zavrhli věšák na kabáty, věšák do kuchyně a dekoraci do obýváku a držák na toaletní papír asi taky neklapne. :-D Kdyby to ten jelen viděl... :)

bytový design :)

Vyběhl jsem zase v neděli a trasa to nebyla ledajaká. Proběhl jsem Hornickou naučnou stezku, která je velice zajímavá. Procházíte bučinami, které jsou prý nejkrásnější na podzim, ale i teď na jaře jsem tam mohl oči nechat. Dozvíte se spoustu o hornictví na Liberecku a i ty kopce s výhledy stojí za to. Převýšení bylo na 25 km cca 800 m. Ale samotná stezka byla od první k poslední tabuli dlouhá necelých 14 km. A pak ještě asi kilometr na vlak.

cestou na stezku

 vstup do podzemí v lokalitě Zeche

vyhlídka z Ovčí hory
(na Kryštofovo údolí)

Andělská Hora

hřbitov v Panenské Hůrce 

Protože jsem při běhu viděl, že medvědí česnek pořád roste, vydali jsme se odpoledne ho ještě trochu nasbírat. A spojili jsme to s návštěvou zříceniny hradu Hamrštejn a nevynechatelnou jízdou na transbordéru. Kdo byl na oběhu Liberci, tak ví. :)

Baví to každého. :-D

na Hamrštejnu 

Pade padlo, paráda. :)

sobota 9. dubna 2016

(Ne)příprava na Ještěd SkyRace

Nebyl čas na psaní, ani jsem moc neběhal, ale zato jsem se přestěhoval a odevzdal pojednání ke státní doktorské zkoušce.:-) A když už jsem měl víc času a začal se trochu rozbíhat, skolila mě nějaká viróza podobná chřipce. No ale abych jen neskuhral, tady je pár fotek z několika málo běhu a výletů. :)

První dvě fotky jsou z lovení keše Stalker #2. Pěkně zapeklitá keš, kterou jsem lovil nadvakrát, ale vyplatilo se. Na Roimund jsem si zaběhl jednou ráno před prací, nahoře bylo ještě trochu sněhu, ale byly bezva výhledy a na konci keška. :)

první bledule u Bezděčína

skály Kvočny

zřícenina hradu Roimund

Do Drábovny už jsem se podíval dříve - někdy v létě - v rámci jednoho běhu. Pak jsem tam lovil Stalkera #2 a moc se mi tam líbilo, tak jsem tam chtěl vzít i Páju.

Český Ráj - Drábovna


výhled na Suché skály

Další místo v Českém Ráji - okolí Kopicova statku. Je tam spousta skalních reliéfů, které jsou některé pěkné, ale některé trochu naivní. :) Ale aspoň bylo na co koukat. Nejhezčí byla zřícenina hradu Kavčiny.


Kavčiny

jeden ze skalních reliéfů

Pája s beranem :)

Poslední víkend v březnu jsem se s dalšími kačery vydal na sérii Matrix u Brandýsa. Je to série 81 keší, kde jsou zastoupeny všechny kombinace obtížnosti a terénu. Něco jsem měl vyluštěno a něco byly tradičky, kde se nic neluští a to mi dalo dohromady cca 40 keší. Asi tři keše jsme našli společně, ale pak jsem se rozdělili. Zbytek šel nějaké stromovky, kde bych se bál výšky a já se vydal na ty lehčí.

Tady to bylo hodně těsné.


Tady si stačilo přivalit vhodný kořen. :-)

A tady bylo potřeba si zahrát na medvěda.


Po tom jsem se zase sešli a kluci mě vzali na jednu stromovku, kde jsem si aspoň zkusil a potvrdil si, že výš než pár metrů mě strach z výšek nepustí. Ale bavilo mě to.


Kluci lezli až nahoru. Blázni. :)

Stejně jako vloni jsem se vydal na sběr medvědího česneku. Trochu jsem to přehnal a máme pesto na celý rok. :-) 

Při posledním běhu do tajících Jizerek jsem našel paroží. Jedno malé jsem našel v lese během lovení Matrixu, takže docela dobrá náhoda. Tohle bylo ale trochu větší. Musím ale říct, že se s parohy blbě běží. :-D


Brdo

trocha lezení 

srovnání úlovků :-)