pondělí 30. ledna 2017

Sáňkování

Nemoc po útoku mamčiny lichořeřišnice ustupuje a předminulou sobotu jsme byli na krátkém výletě nad Lidovými sady. Došli jsme až na Jezdce a tam zahlédli kousek modré oblohy. Než jsme došli domů, bylo modro všude. Příště vyrazíme později. :-)

svačinka

dostala zabrat 

Jezdec 

kousek modra

všude modro :-) 

místo ježdíku bunda

V neděli jsme šli sáňkovat. Pěšky jsme šli (občas se Pája vezla) až skoro na Českou chalupu a odamtud jsme jeli na saních. Místy byly velké muldy, tak jsme museli často vystupovat a občas se i překlopili. Pořídili jsme si i ježdíky, ale nějak mi to na něm nejde a sníh mi lítá do obličeje. Ale na blbnutí u baráku parádní.

zima jak má být

V pátek jsem byl v Praze na konferenci a tak jsem zase navštívil Ikeu a podělím se se svými úlovky. Prvním je sada cestovních taštiček na oblečení a druhým jsou skleněné dózy na jídlo. Do mikrovlnky bez možnosti přendání na talíř ideální. Jen to něco váží.



Minulou sobotu se konal každoroční noční přechod Jizerek. Kvůli nemoci většiny účastníků byl přesunutý ze začátku ledna na teď, takže byl sice malý měsíc, ale zase jsem se mohl taky zúčastnit. Bylo to jubilejní desátý ročník, přičemž já byl osm nebo devětkrát. Dopoledne jsme byli s Pájou sáňkovat a odpoledne jsme s kluky vyrazili vlakem do Hejnic. Není to vyloženě pánská jízda, ale žádné dámy nám tentokrát společnost nedělaly.

jedeme sáňkovat

 cesta do Hejnic

bazilika v Hejnicích

Vtipný moment nastal ještě před vlastním výšlapem, kdy jsme na tradiční pivko před akcí dorazili do místní hospůdky s vepřovými hody. Uvnitř bylo stejně plno, tak jsme zůstali v "kuřárně"- takové přesínce. Pivo jsme dostali, ale já pak nemohl jít dovnitř zaplatit. :-D Bez placení jsem samozřejmě neodešel, ale majitele jsem si vychutnal. :-)

"No toto!"  :-)

Po výšlapu, který nebyl z nejrychlejší kvůli tmě a místy množství navátého sněhu jsem dorazil první na plácek na Bílé kuchyni a rychle jsem zapálil v batohu připravený naplněný dřívkový vařič. Bystrému oku neunikne, že jsem toho v Ikee koupil víc. :-) Vařič mile překvapil. Hořel jako o život a krásně hřál asi deset minut. Pak ho stačilo zaházet sněhem a dát zpět do igelitky. Do Liberce jsme přišli krátce po jedenácté hodině, takže zhruba za pět hodin.

vařič "Ikea"

na Černé Nise

středa 18. ledna 2017

Prosinec


18. prosince jsme byli zase v Českém Ráji, tentokrát v Prachovských skalách. Počasí nic moc, ale i tak se nám tam moc líbilo. Prošli jsme skoro všechno, dali si svačinku a nenašli kešku, která byla v jeskyni, kde se bez světla špatně hledalo. Svítil jsem si sice světýlkem z foťáku, ale to moc nepomáhalo.





 žralok :-)


 

Těsně před Vánoci (20. 12.)  jsem zatoužil zdolat s koloběžkou Ještěd. O jízdě z Tetřevího sedla nemohla být skoro řeč, ale to mi nevadilo a krásné výhledy mi to plně vynahradily. Zato dolů to bylo nepříjemné, protože mi mrzly ruce. Tak jsem několikrát jel kousek do kopce, abych se zahřál a docela to pomáhalo. V tunelu pod lanovkou byl takový vítr, že jsem musel cestou dolů hodně brzdit, abych nepřeletěl svodidla. :-)



nahoře

dole

Hned po dvou dnech jsme se pod Ještěd vrátili s Kesinou, protože se mi povedlo vyluštit záludnou kešku a do jara by nemusela vydržet. Počasí zase bezva, jen samá mlha. Kešku jsem našel a cestou zpět jsem trochu bloudil kamennými poli, ale pak jsem narazil na silnici a bylo vyhráno.








K Vánocům jsem Kesince upletl lehké vodítko a náhubek, abych s sebou nemusel tahat ten klasický velký (viz. výše). Kesince sedí pěkně a ani si ho nesundávala. Jen to vodítko mi zabrala Pája. :-D



POP4


POP - již téměř legendární akce. Tentokrát vyšel nešťastně termín - na druhý svátek vánoční. Ale nás skalní to neodradilo a nakonec nás bylo docela dost. Samozřejmě jsem neběžel, ale jel na kolobrndě, což bylo z logistického mnohem komplikovanější, ale stálo to za to.

Abychom stihli hospodu, došlo k výraznému zkrácení trasy, což mi přišlo celkem škoda. Hlavně proto, že s původním plánem počítaly Káťa a Kájou, se kterými jsem si chtěl pokecat. Tak jsem se kus v Krčáku odpojil a jel holkám naproti. Pokecali jsme pěkně a Káťa mi kradla koloběžku, takže jsem i něco málo naběhal. :-)

Na Hamru jsem se pak pořádně nacpal a vydadně popil a pak se jen dovalil do tramvaje, která mě dovezla na hlavák, odkud jsem s jedním přestupem o půlnoci dorazil do Liberce.

Tu trasu šutru máte u mě!  :-))



Hvězda


Baba

veselí běžci 


obžerství

30.12. jsme šel do lesa vyzkoušet skládací pilku, kterou jsem dostal pod stromeček. Pilka řeže jako ďas a Kesi se výlet taky líbil.





Na Silvestra jsme jeli zase do Prachovek pro zapomenutou kešku a taky s námi byla Páji sestra. A bylo o něco lepší počasí.







 u kešky






 


 


čajový domeček

Na Nový rok jsme šli rozhýbat ztuhlá těla do okolí Frýdlantu. Pája mi ukázala protrženou přehradu a byl to moc pěkný výlet.

 
Milenci

 
protržená přehrada

No a teď jsem nemocný. :-(
:)