úterý 2. listopadu 2010

Stumpík - první vyjížďka

aneb dojmy, poznatky a informace.

Po tom, co jsem v pondělí vyměnil duši jsem si nachystal věci na ráno na kolo. Šel jsem spát po deváté, abych mohl vyrazit brzy a neusínal pak v práci. Vzbudil jsem se před třetí hodinou a asi bych už neusnul, tak jsem vyrazil. Jedno světlo na řidítka, dvě blikačky a pro jistotu ještě čelovka do batohu.

Vzal jsem to přes Lidové sady hore kopcom až do Rudolfova. Potvrdilo se mi to, co jsem si myslel a to, že rohy jsou potřeba a řidítka musí jít ještě níž. Z Rudolfova jsem to vzal po silnici, protože nohy po víkendu přece jen trochu cítím a chtěl jsem je pošetřit. Zamkl jsem tlumič i vidlici a zkusil si zaspurtovat. Kolo pružilo minimálně, ale bez rohů to prostě není ono. Na Maliníku jsem zabočil na neznačenou cestu a jel souběžně se zelenou značkou až na Černou Nisu. Občas bylo na cestě bláto, ale velká kola ho projela jako horký nůž máslem. :) Je pravda, že je o něco obtížnější devětadvacítky roztočit, ale pak projedou vším. To jsem si ověřil už na jaře na TestFestu. Stejně tak cestou na Olivetskou horu, kde jsem dříve musel hledat stopu, stačilo jen šlapat a hlídat, abych nesjel z cesty a za chvíli jsem byl nahoře. Tedy jednou jsem musel sesednout, ale to jen protože cestu rozjezdila lesní technika a navíc mě ve tmě ošálila hra stínů.:-) Z Olivetské hory jsem nemohl jet rychle, protože bych byl na dvě půlky, tak jsem otevřel tlumič naplno a užíval si houpání zadku. Zadku kola i mého. :)

Maliník

Z Bílé kuchyně na Hřebínek to bylo kousek po asfaltu, ale pak jsem to vzal zase lesem. Potom klasika až na Maliník, z něj dolů po červené do Rudolfova a z nakonec cestou, kterou jsem dřív neznal trochu po kamenech a spadaném listí, až jsem se trochu bál, že zase hodím tlamu. Ale nehodil, jen jsem vyjel zbytečně brzo na silnici. Po ní pak kolem přehrady až domů. Zkusil jsem si tedy jízdu na všech površích, na kterých budu normálně jezdit. Taky stoupání, kameny, bahno, šotolinu, asfalt a jsem maximálně spokojen. Rychlý kamenitý sjezd ve tmě nepřipadal v úvahu, ale ani to nějak často neplánuju.

Kromě rohů budu muset pořídit i teleskopickou sedlovku, protože v tom posledním sjezdu jsem se bál, že se překlopím na hlavu. :-) Vepředu mám plášť 2.35" a vzadu jen 2", tak možná časem hodím širší i dozadu. Ale to je potřeba asi jen na prudké stojky a těch tolik není. Tak uvidíme.

Pokud by někoho zajímala specifikace, tak rám je hliník, tlumič Fox Triad, vidlice RockShox Repa SL, kola DT Swiss - přední s pevnou osou, řazení mix Shimano (kliky, přesmykač a kazeta) a Sram (přehazovačka a řadicí páčky) a brzdy Avid Elixir R. Ostatní věci jsou Specialized. Hmotnost kola nevím. Jestli to budu řešit, tak leda až zhubnu sám. :)

pumpička

A bonus na závěr. Koupil jsem si super mini pumpičku. Za deset minut jsem s ní nahustil prázdné kolo (29x2,35) na skoro 2 Bary, takže použitelná rozhodně je. Měří 99mm a váží 59 gramů.

9 komentářů:

  1. Tak to je masakr, ve tři ráno se jet projet na kole :-). Hlavně, že jsi to ve zdraví přežil :-).

    Ta pumpička vypadá zajímavě :-). Ještě změř jak dlouho ti bude trvat nahusit silnička na 8 barů :-). Jestli to vůbec půjde :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Aldamane, ty nevíš co je mít doma mazlíka a ještě se na něm pořádně neprojet. Však ono tě to jednou potká. :))
    Advide, to jsi tomu moc nedal, dyť to kolo je úplně čistý. :))

    OdpovědětVymazat
  3. Tak si tu fotku pribliz.:-)

    Aldaman: U pumpicky na bika mi je burt,že neumí hustit na 8 baru.Hlavně,že ladí ke kolu.:-D :-D :-D

    OdpovědětVymazat
  4. Nu dobře něco málo tam je. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Ty jo to je ulet...:-) Co rika Zuzka na takovyhle akcicky? :-)

    OdpovědětVymazat
  6. na 8 barov to nepojde http://www.kupkolo.cz/produkty/Hustilky_62/Hustilky-pod-kosik-a-ramove_135/Hustilka-Airbone-mini---59g_5752.html
    a to ze sa isiel prevoest o 3hod rano vidim ako zdravi cyklofanatik uuuplne normalne teda aspon ja som tiez taky bikesialenec :-))) BIKE1

    OdpovědětVymazat
  7. Majk: Zuzka nic neříká, Zuzka ve tři spí. :)

    OdpovědětVymazat
  8. Zuzka říká, hlavně se nepřeraž, buď potichu a vem si klíče blázne:oD Už třetí noc za sebou. Z. :oD

    OdpovědětVymazat