středa 17. listopadu 2010

Týden 15. - 21.11.

Tak mám za sebou další tréninkový týden.

V úterý ráno jsem jel zase na kolo do Jizerek. Ve středu jsem i přes státní svátek musel do práce, ale stihl jsem aspoň o polední pauze zaplavat odloženou pyramidu z minulého týdne 200-400-600-400-200 a deseti výdechy mezi. Bylo málo lidí a díky tomu jsou časy lepší než jaké jsou poslední dobou obvyklé (3:51 8:05 12:17 8:21 4:07). Celý den byla inverze jako blázen a na běh ani kolo jsem tedy vůbec nepomyslel. A i mě ještě bolely nohy z neděle, ale kdyby nebyla ta inverze, poběžím.

V čtvrtek ráno byla pořád inverze, ale večer už ne, tak jsem dal dvě sedmičky v tempu a místo plánovaného tempa 4:50 to bylo 4:22 a 4:28. Byl jsem totiž naštvaný z práce. :-) V pátek ráno jsem dal jen tak kompenzačně hoďku a půl na biku.

V sobotu sice drobně mrholilo, ale v lese to nevadí. Jel jsem dorazit tu trasu, co jsem minulý víkend nedal celou a opět tuny bahna, ale moc pěkná trasa. Jen na Velký Vápenný jsem nejel, protože to bylo moc do kopce, bylo mokro a bylo tam plno kořenů. Tak příště. Tentokrát žádné fotky. :-) Teplota už jen kolem 6°, tak jsem to nehrotil a bylo to jen na tři a půl hodiny a cestou domů jsem si ještě koupil novou přední blikačku. Tady je:

:-)

Nějak nevím, jak počítat převýšení. Vždycky po vyjížďce uploadnu gps log na http://www.utrack.crempa.net, kde mi to napíše převýšení, ale když stenou trasu uploadnu na www.cykloserver.cz, tak má kolikrát převýšení i dvojnásobné. Píšu si to menší, abych "nepodváděl", ale je to divné.

Večer ještě nezbytná sauna a před ní kilák na vyplavání nohou. Tak nějak jsem přemítal o technice a ty věci, co mi vytýkala plavčice - nedotažený záběr a příliš vysoká frekvence záběrů spolu vlastně souvisí. Když dotahuju pořádně záběr, nemůžu tak rychle střídat ruce. No jo, zase to má logiku a zase na to člověk nepřijde hned. :-)

V neděli ráno zase běh s kámošem, tentokrát byl v plánu stupňovaný běh s posledními čtyřmi kilometry po 4:30. Už kolem 15.km mi v kopcích bylo jasné, že jsem velkou část stehenních svalových vláken nechal v sobotu na Ještědském hřebeni, ale že to bude tak špatné jsem nečekal. Nakonec to dopadlo takto: 11km/5:00/149 + 7km/4:48/159 + 4km/4:45/165 + 3,5km výklus

Večer ještě doprovod Zuzky na běhu jako vytočení nohou. Příště si vezmu klacík a budu ji popohánět jako ve filmu Maraton lásky. :-) Kdo neviděl, doporučuji (http://www.csfd.cz/film/228665-maraton-lasky). Nic náročného, ale nám se to moc líbilo.

Jo a pokud by se někomu nechtělo běhat, tak 20 minut v infrasauně je prý jako 10km běhu (zdroj: http://www.marimex.cz/o-nas/marimex-v-tv) Ale to je bez záruky. :)

4 komentáře:

  1. Teda na začátek přípravy ti to běhá neskutečně, i kolo dobrý, ale co to plavání. Jste se s trenérem rozhodli, že plavání budeš jen udržovat na stávající výkonnosti, hlavně se neutopit :-))))).
    P.S. blikačka nemá chybu, ta je akční :-)).

    OdpovědětVymazat
  2. ad převýšení - doporučuji použít elevation correction například ve SportTracks. Jinak jsou data z GPSky naprosto vedle a nepoužitelné...

    OdpovědětVymazat
  3. No beha mu to moc hezky, jen co je pravda. Ale nejsou ty tepy na podzimni nabirani km docela vysoko? Pri maximalce 185-190 je 159 tepu/min nejakejch 85%. Trener to schvaluje? Vim ze to delas kvuli tem okosticim... Ja teda nemam co radit, me to naopak beha ted dost mizerne. Ucinil jsem ale uzasnej objev, zhubnul jsem asi 2 kila a trochu se mi behani zlepsilo! Hned jdu vyplnit prihlasku na nobelovku...:-D

    OdpovědětVymazat
  4. Majk: trenér obdrží vždy detailní rozpis úseků a tepů a kdž mi vlezeš na mytreneek, uvidíš ho taky. Třeba ten čtvrtek byl: 1RK, 6,86km/4:22/164, 5min volně, 6,67km/4:28/163, 2VK. Takže průměr může být a je zavádějící. Já oproti minulému týdnu shodil 100g, tak jsem to radši ani nepsal. :-D

    OdpovědětVymazat