úterý 22. února 2011

Týden 14. - 20.2. - Plesové zklamání

Začnu netradičně od konce. V sobotu jsme byli se Zuzkou a ještě dvěma známými na plese a protože jsem na tom samém plese byl před několika lety, tak jsem se těšil, že si zase po dlouhé době zatancuji valčík, polku, skočnou polku a další méně časté tance. Ano, je trochu divné napsat u těchto plesových tanců, že jsou méně časté, ale je to bohužel tak. Za celý večer zazněla jedna polka, jeden valčík a jeden waltz. To mi přijde dost tristní a skoro bych zakázal říkat tomu ples. Chápu to u maturitních plesů nebo různých bálů (Horolezecký býl, Pivní bál, Šibřinky apod.), ale když už je to ples v Domě kultury, který má dlouhou tradici, tak by se měli stydět. Za 14 dní jdeme na ples Ekonomické fakulty a pokud tam nebudou hrát podle našich představ, tak se do obleku obleču zase až na svatbě. :)

Tak a teď něco málo k tréninku. Pondělí skoro volno, jen protahování a power jóga. V úterý v bazénu dvě osmistovky za 15:52 a 15:53. Vždycky si říkám, jak mě všechno ještě bolí a že to neuplavu a pak to jde. :)

Středa patří běhu na páse a tentokrát to bylo 2x 6 kilometrů po 4:30. První úsek byl po 4:29 a druhý jsem ještě o kilometr natáhl a průměrné tempo bylo 4:26. Tepy taky v normálu - prostě povedený trénink. Poslouchám teď při běhu audio verzi Harryho Pottera a docela to utíká. Taky pomáhá zakrýt si ukazatel kilometrů ručníkem, protože jinak na něj pořád koukám a neubývá to.

Ve čtvrtek jsem byl poslední den v práci a tak jsme museli udělat inventuru a museli jsme ji dělat až po zavíračce, takže spinning padl. Místo toho jsem byl ráno plavat a byly to opět nějaké ty packy, úseky kraulem na maximum doplavávané prsama a tak podobně. Odpoledne ještě trochu powerjógy.

V pátek ráno jsem byl na spinu, abych aspoň trochu dohnal čtvrteční tréninkové manko a zrovna to vyšlo na silovou hodinu. Po spinu jsem dal ještě v bazénu na pohodu pěkný motiv 5x (50K, 50P, 50K, 50Z).

V sobotu jsem jel zase na běžky a tentokrát jsem si zkusil jet na Knajpu přes Kristiánov a pak zpět přes Krásnou Máří. Převýšení bylo slušné a přestávek nepočítaně, ale dojel jsem a celkový průměr byl plus mínus stejný jako minulý víkend. A to jsem ještě celý kopec ze Žďárku na rozcestí U Tetřeví boudy plužil, protože byla mlha jako mlíko a nechtěl jsem nikoho sejmout. Večer pak výše zmíněný ples.

V neděli byl v plánu jen běh, ale protože jsem v sobotu zjistil, že má v Bedřichově Axon slevy 50% na vše a líbily se mi tam jedny elasťáky na lyže (ty stávající už mám od neustálých pádů dost prodřené), tak jsem se tam dopoledne vyrazil a spojil to s naparafínováním lyží. Z nákupu nakonec nic nebylo, tak aspoň že jsou lyže připravené na další bleskojízdy. :)

Plán běhu byl 8km po 5:00, pak 8km po 4:45 a nakonec 4km po 4:30. První dva úseky jsem dal relativně v pohodě (a to mrzlo), ale při posledním jsem vytuhl po kilometru a teď v úterý mě stále bolí lýtka a stehna. Ale trenér říká, že je to dobře. jen jsem zvědavý na zítřejší tempa po 4:20. :-) Večer ještě zahřátí v infrasauně.

3 komentáře:

  1. Aha, a kdy ze bude svatba? :-))

    OdpovědětVymazat
  2. Chybí mi tam zásadní moment týdne a sice osobní setkání po dlouhé době se skvělým trenérem :D IM

    OdpovědětVymazat
  3. Mike: A jo vlastně. :-) Sorry. :-D

    Majk: V září. :)

    OdpovědětVymazat