pondělí 2. května 2011

Týden 25.4. - 1.5. - Jak nemá trénink vypadat :-)

Tento týden nebyl z hlediska plánovaného tréninku vůbec ideální, ale z hlediska rodinného zase ano. Přeci jen, kdy jindy se nám zase podaří dva celodenní pěší výlety za týden? Navíc to i měl být volnější týden a dvanáct hodin tréninku za týden nebylo v minulé práci žádná legrace stihnout, kdežto tady je to s prstem v nose. :-)

V pondělí jsme jeli s partou kamarádů a známých do Klokočských skal. Byla to taková couračka na ani ne 15 kilometrů se dvěmi zastávkami v hospodě, ale bylo to fajn. Počasí vyšlo, pršelo jen když jsme byli v první hospodě. Jen by tedy nemuseli mít u cesty ceduli s nabídkou grilovaného hermelínu, když pak pro vegetariány mají kulový. Studentská pečeť z vlastních zásob to jistila. :-) Fotky tady.

Vyhlídka

V úterý jsem místo plánovaného plaveckého motivu kvůli prasklým brejličkám odplaval jen 500 metrů znak střídaný s kraulem poslepu. Brejličky mi potvory prasky až při nasazování v bazénu. Zato navečer jsem se pěkně proběhl a dal dvě sedmičky po 4:26 a 4:19 relativně na pohodu.

Ve středu jsem vzal brejličky, co mám na závody a motiv z úterka (500K : 300Pac : 500K : 300Pac) odplaval. Ale s časy spokojený nejsem (9:46, 5:38, 10:03 a 5:51). Večer jsem vyrazil na bika prozkoumat neprozkoumané lokality a bylo to bezva. Kufruju sice i s GPSkou, ale jen trochu. V lese jsem potkal koloběžkáře se dvěmi loveckými psy a moc jsem nechápal, jak to jel, protože jel z kopce a přes cestu byl každou chvíli kmen, který se dal přejet, ale na koloběžce a v jeho rychlosti bych se asi proletěl. Plánovanou trasu jsem vzhledem k blížící se tmě o něco zkrátil, ale i tak to bylo moc pěkné.

Čtvrtek stál za starou belu. Šel jsem z práce dříve s tím, že půjdu na kolo, ale začlo pršet a za normálních okolností bych mohl vyjet na Šírerovi, ale na něm jsem zase posouval hrazdu dozadu a jak jsem oddělával "polstrování" opěrek, abych se dostal ke šroubům, tak se mi odlepil suchý zip z té gumy a musel jsem to slepit, ale na to nebyl ten den čas. Tak jsem si řekl, že půjdu aspoň plavat místo pátku, protože v ten to asi nestihnu (kvůli posunu plánu kvůli čarodějnicím). A cestou jsem se stavil v plavecké prodejně, že si koupím konečně velké brejličky, aby mi do nich neteklo. Něco jsme vybrali a šel jsem s nimi plavat. Ale mám tak blbý obličej, že mi sice zůstaly přicuclé celý bazén, ale už v půlce jsem v nich měl vodu. Voda se tam teoreticky při podtlaku nemá jak dostat, ale prostě tam byla. Muselo to proniknout někde kolem mého křivého nosu. :)
Večer jsem aspoň společně se Zuzkou narval galdy na nová kola a nafoukl.

V pátek to zase vypadalo jako seriozní trénink. Ráno před prací na kole dva desetikilometrové úseky po rovince a po práci tříhodinová vyjížďka po Jizerkách na mtb. Počasí opět slunečné, takže asi už opravdu přestanu sledovat předpovědi. :)

V sobotu jsem byl od rána do odpoledne na přednášce, protože jsem se přihlásil na kurz vysokoškolské pedagogiky a některé přednášky jsou bohužel v sobotu. Odpoledne jsme měli v plánu vyrazit někam do Českého ráje a přespat tam v lese, ale hlásili bouřky a kroupy, tak jsme to nechali na ráno a šel jsem si jen odběhnout plánovaný běh. Mělo to být stupňovaně 20 km až k 4:00 na kilák, ale měl jsem nějaké střevní problémy (ale ty bramboráky předtím byly moc dobré) a tak to vypadalo takhle: 3,5km/5:18/133 + 6km/4:37/149 + 4km/4:25/155 + 1km/4:15/158 + 3,5 výklus. Taky bylo dost teplo a příště už bez pití nevyběhnu. No jo no, začátečnické chyby.

Zuzka leze

Bylo fakt pěkně

V pozadí Ronov, v popředí mytí Báry :)

V neděli jsem vyrazili brzy ráno na vlak a v 9 hodin už jsme byli v Blíževedlech, odkud vedla naše trasa cestou necestou po Roverkách. Bylo to na celý den, políbili jsme se pod rozkvetlou třešní a utahali Báru. Počasí bylo nádherné, i když dost foukalo. Fotky jsou tady. Snažili jsme se vyhýbat turistickým značkám a dařilo se nám to. Objevili jsme moc pěkná místa a i nějaké prostory vhodné na spaní. Jen to není na nějaký vícedenní výlet bez návratu do civilizace, protože tam není nikde pramen ani potůček.


A ještě dubnová bilance:
celkem trénink(bez volejbalů a výletů): 70 hodin, naplaváno 17km, uběhnuto 163km a na kole odjeto 1005km.

12 komentářů:

  1. A jak se jelo s novýma kolama ? Nebo jsi ještě nevyjel ? To by byla ale ostuda :-).
    Pěkně jsi zrelaxoval, to musel mít Michal z tebe radost ;-).

    OdpovědětVymazat
  2. No nějak pak nebyl čas nasadit ještě rezervní galdu (aby byla taky natažená a připravená), tak jsem ještě nelepil.

    Nebudeš tomu věřit, ale stehna mě bolí z pátku/soboty ještě teď.

    A jaktože nejdeš Krušnomana? :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tak počkej z relaxačního týdne by jsi měl být odpočinutý a ne zrasovaný :-)). Ty se na těch kolech asi ani nechceš projet co, já už bych byl netrpělivý a ty pohodočka :-).

    Krušnoman je moc daleko, přes celou republiku,dlouhé cestování, to je ztrata času, kterou mohu věnovat tréninku :-)).

    OdpovědětVymazat
  4. Jsem taky netrpělivý, ale nemůžu mít všechno najednou. :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Aldamane, jakej je tvůj kilometrový poloměr záběru závodů? Jakože, do jaké vzdálenosti od domova plánuješ závody? :)))
    Jinak to Rakousko se ti tam nějak vymyká... ;)

    Advide, až budeš mít jednou týden pod deset hodin, tak pak ti řeknu, pěkný odpočinkový týden. :)) Ještě teda, co máš za práci, že dáváš 12 hodin týdně s prstem v nose?

    OdpovědětVymazat
  6. Šewy: Pracuji ve školství. :-D

    OdpovědětVymazat
  7. To by me zajimalo kde ve skolstvi v tyhle dobe davas 12 hodin s prstem v nose? :) u nas se finisujou diplomky a bakalarky a ja bych tu moh pomalu i spat :(
    Z.

    OdpovědětVymazat
  8. Zombice, asi dělá ve škole kotelníka. :))

    OdpovědětVymazat
  9. Šewy poloměr závodů žádný nemám :-)). A momentálně raději něco odtrénuji, než jezdit tak daleko. Rakousko byla výjimka, jinak trénuji výhradně v domácích podmínkách :-).
    Šewy víš kde ve školství mají tolik času, sedí úplně ve předu, Advid nám asi začal učit :-)).

    OdpovědětVymazat
  10. No kotelník to není. :-D Trefil se Aleš.

    OdpovědětVymazat
  11. Ironmanský učitel v mateřince? :-))))))
    Vašek

    OdpovědětVymazat
  12. Někdo ty děti ke sportu vést musí. :-D

    OdpovědětVymazat