pondělí 14. května 2012

Týden 7. - 13. 6. - Zdravý nemocný :-)

Znáte rčení: "Zdravý člověk má tisíc přání, nemocný jen jedno" ? Tak já jsem teď zdravý nemocný. :-) Po vyšetřovací anabázi uprostřed týdne jsem to viděl černě. Ale jen chvíli. Pevný límec jsem si šel vyzvednout v pátek, ale až po 16. hodině a to už bylo zavřeno. Tak jsem musel víkend přežít s měkčím límečkem. Ale i ten klade odpor při snaze otočit hlavu do strany, což jak jsem laickým logickým úsudkem pochopil, má být jediná funkce toho límce (i pevného) v mém případě. Ono totiž když máte problém se sedmým krčním obratlem, který je posledním a pak už jsou obratle hrudní, tak k jinému závěru ani dojít nemůžete. Viz obrázek. Modře je límec, červeně obratel.
Takže výsledkem je, že mi ten límec trochu předklání hlavu (tlačí na ni zezadu), svádí pokládat bradu do límce a tím se mi celý komplet hlavy s krkem (zbytečně zpevněným) tlačí dopředu a namáhá se právě ten postižený obratel. Tedy ne když si tu bradu nepokládám, ale to už ten límec nemusím mít vůbec. Rozhodně si ho budu brát na noc, protože kdo ví, co v noci provádím a jestli s ním usnu, ničemu to uškodit nemůže. Taky ho budu nosit většinu dne. Ale občas ho prostě sundám, protože je v něm hrozný dusno a bolí mě z něj za krkem.

A teď optimističtěji. V tahání gum se zlepšuji a stejný počet opakování udělám, i když se postavím dál a gumy tedy kladou větší odpor. Opravdu jsem hodně zvědavý na to, až půjdu pak plavat. Ale to hned tak nebude.

Ve čtvrtek jsem byli s kolegou na konferenci v Hradci Králové. Bylo to docela hektické, protože jsme čekali s odjezdem na moje vyšetření a přišel jsem tam sice včas, ale byly tam případy, které měly přednost. Nakonec jsme to ale stihli a takhle to vypadalo.


Téma mi bylo blízké. :D


A pivo mi chutnalo.

Na kole jezdím. Opatrně, na méně frekventovaných silnicích, ale jezdím. Stejně jsem největším nebezpečím já sám, takže je vlastně jedno, kudy jedu. :-) S měkkým límcem to šlo dobře. Jen nejezdím takové štreky. V pátek jsem jel poprvé letos projet silnici kolem Souše a mám další pěknou tematickou fotku (no dobře, pěna se mi moc nepovedla :-)).


Smědava

V sobotu jsem jel 25 km kamarádce na svatbu, na místě jsem se převlékl do civilu, zúčastnil se obřadu, převlékl na kolo, objel okruh bývalým vojenským prostorem Ralsko a pak se vrátil na večerní párty. Peklo se prase. :-D

Kvůli ní jsem málem neodjel. Zalíbily se jí moje cyklokraťasy.
Jmenuje se Frnda. :-)


v oboře

nikde nikdo

Jinak, než přes tenhle žebřík se ven dostat nedalo.
A s kolem to stálo za to.

na krk mi netáhlo :-)

Ralsko

K oblasti okolo Ralska se brzo vrátím v delším článku, protože to tam opravdu stojí za to. Jel jsem to na biku, takže jsem mohl jet cestou necestou a taky jsem jel. Jen ke konci jsem honil čas a tak jsem se přesouval po cyklostezkách. V neděli jsem jel ze svatby domů a to byla kromě gum jediná sportovní aktivita. Zato jsme se výborně najedli v indické restauraci, kam nás pozval brácha u příležitosti svých 30-tých narozenin. Zuzka jim tam vyjedla koření, kterého se dávala jen malá lžička na trávení. :) Tabulečka tentokrát nebude.

6 komentářů:

  1. nema chybu, obzlast to kritizke zhodnoceni, ze jsi nejvetsim nebezpecim sam sobe ty:). k tomuhle jsem taky casem dospel.
    davide, hlavne opatrne.. drzim palce, svym nadsenim jsi mi blizkej, tak se dej do poradku, at muzes ostatnim TT natrhavat... tricka:). MSF! 12:)

    OdpovědětVymazat
  2. Nezapomen na kontrolu k lekari priste vzit fotku toho zebriku a rict mu, ze jsi pres nej tahl kolo... :DD Ach jo. Ale clovek zkratka musi byt trochu sileny.

    OdpovědětVymazat
  3. tak doufám Davide, že Tvůj doktor chodí sem na blog:-). Dobrej nadšenec, tak hlavně ať to nadšení nepřinese problémy. Drž se!

    OdpovědětVymazat
  4. JM: No já se hlavně řídím tím, že nic nesmí bolet. Na to jsem se konkrétně ptal a ten doktor řekl, že pokud nebude nic bolet, je pohyb ok.

    Sem nechodí, ale má informátory. Včera jsem si ráno šel pro ten límec a odpoledne mi přišla smska: "Máš průšvih, byl jsi viděn bez límce." :)

    OdpovědětVymazat
  5. Jak ses zapálil pro triatlon, tak jsi se zapálil i pro psaní. Vůbec to tu nestíhám všecko číst. Co bude dalšího? Jinak táhni a srůstej. ;)

    OdpovědětVymazat
  6. Na krk mi netahlo.. Jsi neuveritelnej!

    OdpovědětVymazat