čtvrtek 5. července 2012

Recenze závodního materiálu

Okurková sezóna dorazila už i na můj blog. :)

Minulý rok na jaře jsem měl takovou menší nákupní horečku triatlonového vybavení. Tak by možná nebylo od věci udělat takovou minirecenzi, která by třeba mohla někomu pomoci s výběrem, co koupit a co ne. Navíc je vybavení prověřeno ironmanem a lepší prověrka už být nemůže.

Kombinéza Orca 226

Pro jednodílnou kombinézu jsem se rozhodl po tom, co jsem dva roky po sobě měl na zádech spálený proužek v místě mezi spodní a horní částí dresu. Orcu jsem volil na základě sympatií ke značce získaných díky svému prvnímu neoprenu. Napoprvé jsem si objednal příliš malou velikost, ale ta mi byla obratem vyměněna za větší, která už padla jako prdel na hrnec. Jako všechny ostatní TT kombinézy, má i tato slabou vložku. Má také dvě kapsičky na zádech na ampule nebo gely. Navíc je kopresní, takže nepotřebuji kompresní návleky na stehna od Petra Vabrouška. :-) Při závodě o ní ani nevím a jediný problém s kombinézou je při svlékání a oblékání, ale s trochu cviku to je otázka pár sekund.

Neopren  Blue Seventy Reaction

Před koupí mi bylo doporučeno koupit bazarový top model, např. B70 Helix, ale to bych mohl taky čekat rok. Zvolil jsem značku B70, protože po porovnání cen a dostupnosti v ČR mi vyšel nejlépe model Reaction a jeho volbu mi vzhledem k mým plaveckých (ne)schopnostem doporučil i Petr V. Hned po prvním smočení v přehradě mě překvapilo, jak pěkně nadnáší (oproti Orce) a po chvíli jsem se s ním sžil.

Rám Kuota K-Factor

Triatlonový rám italského výrobce jsem si nechal osadit komponenty podle svého výběru a jsem maximálně spokojený. Přestože jsem měl na Šírerovi v rámci možností optimální posed, po pár vyjížďkách na Kuotě a následném projetí Šírera jsem z něj hrazdu sundal a odsoudil ho tak k dožití jako zimák/pršák. Bylo to opravdu nebe a dudy. Rám jsem kupoval tady, protože jsem nestačil žasnout nad tím, kolik si je chopný říct český dovozce.



Kola Planet-X

U nás málo rozšířená, ale ve Velké Británii mnohem víc a za tu cenu, která je poloviční až třetinová oproti ostatním výrobcům jsou ta kola zlatá. Nejsou ani o moc těžší, ani ošklivější a pochybuji, že by byla pomalejší, byť zastánci předražených Zippů nebudou souhlasit. Odkaz.
Sedlo ISM

Na něj jsem přesedlal z triatlonového modelu od Profile Designu, ze kterého jsem měl necitlivou třetí nohu. :) Jsou sice sedla s ještě širší špičkou, ale proč mít váhu těla na perineu, když může být na sedacích kostech? Zvyk na něj byl otázkou jedné vyjížďky a jediná jeho nevýhoda je ta, že se na něm jede špatně ve vzpřímené pozici bez držení řidítek. Což mně osobně ale nevadí. A vlastně opět, cena byla docela vysoká, protože u nás ani na Wiggle nebylo k sehnání a tak pěkně se clem z USA.





Láhev na řidítka Profile Design Aerodrink

U té mě hned za začátku naštvalo, že po jednom stání v depu se teplem srazilo víčko, které má zabraňovat cákání obsahu lahve ven, ale vyřešil jsem to tak, že jsem do hrdla vložil přiloženou houbičku a zajistil stahovacím páskem. Taky mě štvalo, že otvor kolem brčka netěsní a snažil jsem se to zalepit vším možným (elektrikářkou páskou, stříbrnou páskou, samovulkanizační páskou a nikdy to dlouho nevydrželo). Ale na posledním závodě jsem zjistil, že je to vlastně dobře, protože když to brčko povytáhnu, tak mám přehled, kolik mi zbývá pití.

Blatníky Crud - Roadracer

Ty sice nemám na závodním kole, ale na zimáku mi značně ulehčují život. Nebyly sice nejlevnější, ale funkci plní dokonale a mají dokonce překryv kola u přesmykače. Odkaz.

Ne vždy se mi povedlo vyladit vybavení napoprvé a proto taky vznil tento článek. Původně jsem měl objednaná kola Token, ale po dvou měsících a špatné komunikace ze strany prodejce mě to přestalo bavit a objednal jsem Planeťáky. Původní picí systém jsem taky měl jiný a to takový, kde byla aerodynamická láhev upevněná na rámu a z ní vedla hadička na řidítka. Bylo to pěkné, ale čištění hadičky, která se pokaždé musela vyvlékat, byl hrozný voser.

3 komentáře:

  1. Supr clanek, az zhubnu 15kg na nenadvahove BMI tak zacnu taky uvazovat o porizeni nehakych tri vychytavek a vezmu si tve recenze k srdci. Zatim muzu setrit protoze vyrazneho zlepseni vykonosti dosahnu kdyz zacnu u sebe az pak u materialu:) vtt

    OdpovědětVymazat
  2. To sedlo mi vrta hlavou, s Profile design mam obdobne potize, sice uz mam "splneno", ale stejne...:-)
    K brckovemu piti vseho druhu mam neduveru, at uz kvuli cisteni tak uz kvuli dolejvani kdy bych to akorat nekam s kolem napral, tak sem proste upevnil stahovacima prouzkama obycejnej plastovej kosik na riditka do "torpedo" polohy a naprosta spokojenost.
    Jak si dospel k vyberu Kuoty? Ja docela dost vahal nad Exocetem od Planetaku, nez sem se nachomejtnul k zanovnimu Transitionu za rozumnou cenu.
    http://www.planet-x-bikes.co.uk/news/products/q/date/2012/01/09/Exocet-2

    OdpovědětVymazat
  3. Držák na tu láhev je dodáván se suchými zipy, ale jak se láhev vysune, pásky se vysunou z oček a je opruz to zandávat pokaždé zpět. Tak tam mám takový prižná provázek a utahuju to takový tím šprclíkem, co když zmáčkneš, jede po provázku volně a když ho pustíš, tak drží na místě.

    Kolo jsem vybíral stylem" "Mám po krk všudypřítomné černo-bílo-červené kombinace a chci buď černé nebo černé s bílou, popř. tyto kombinace s šedou." Tím se mi pěkně zúžil výběr a pak jsem hledal podle ceny a ohlasů ve fórech a tak.

    Zatímco kola Planet-X chválí i lidi na anglických fórech, rámy už tolik ne. Ale ten Exocet vypadá fajnově. Ale vychází už dráž, než na kolik mě přišla ta rámová sada Kuota (o trochu). Každopádně na ten rám bych berany asi nedal. :-)

    OdpovědětVymazat