pondělí 14. ledna 2013

Týden 7. - 13. 1. - Odpočinek

Odpočíval jsem, ale nedobrovolně. V první polovině týdne jsem byl do večera v práci a tak jsem začal s pohybem až ve čtvrtek. V pondělí jsem byl jen v sauně, v úterý s kamarádkou na badmintonu a ve středu jsem doma tahal chvíli gumy, abych si nepřipadal blbě. :)

Ve čtvrtek jsem ráno vyběhl na prvné ze dvou klíčových běžeckých tréninků v tomto týdnu a byl to boj. Nejdřív mě bolely holeně jak nějakého začátečníka. Pak trochu záda (tři dny za počítačem byly znát) a nejhorší bylo, že mě při prvním úseku na šestém kilometru z osmi začalo hrozně píchat na hrudi. Nebylo to na umření (ale skoro :) ale běžet se nedalo. tak jsem chvíli šel, pak zkusil klus a pak jsem ten úsek doběhl. Potom plánovaná přestávka pět minut a další úsek, který probíhal úplně stejně. Zase píchání před koncem. No ale pomineme-li ty chodecké vložky, by plán splněn. :) Odpoledne jsem to šel trochu vyplavat, ale pořád jsem tu bolest trochu cítil, tak jsem plaval volně. Sauna stála za prd stejně jako minulý týden a ve čtvrtek už asi nepůjdu.

V pátek jsem vyrazil na běžky. Nebylo to projeté, bolely mě nohy ze čtvrtka a tak to bylo takové upachtěné. Navíc mě ještě bolely kotníky z minulého týdne, což je divné. Naplánoval jsem si trasu tak, abych stihl projet Hřebínek před náporem závodníků (30 km skate v rámci padesátky), ale byli moc rychlí (nebo já moc pomalý?) a nestihl jsem to. Takže to bylo jen ušmudlaných 14 km.

V sobotu ráno druhý delší běh, tentokrát zase do Chrastavy a zase mi to vyšlo akorát na vlak. Začátek byl v pohodě, ale pak jsem cítil, že by to chtělo mezi běhy delší pauzu, což v plánu bylo, ale jaksi se to kvůli prái nepodařilo. Ale doběhl jsem to celé a tempa podle plánu a i když to bylo mírně z kopce, nemám pocit, že bych se flákal. Tepy hovoří jasně. :-) Odpoledne jsem dal saunu a bylo to parádní. Málo lidí a 120 °C. :-)


V neděli jsme byli na běžkách, ale protože už byla plná parkoviště, museli jsme si na Maliník vyšlápnout z České chalupy. Pak jsme to vzali kolem přehrady pod Olivetskou horu, kde jsme rychle prosvištěli po trase Jizerské padesátky, abychom se nepletli a pokračovali zavátou stopou. Upraveno bylo až u Gregorova kříže, tak jsme to vzali na Hřebínek, mrkli na závodníky a zase zpátky na Novou Louku a z ní k Buku, kde jsme zase kousek museli proti závodníkům. Ale šli jsme hodně na kraji, abychom se nepletli. Jinudy se na Maliník dostat stejně nešlo. Z Maliníku jsme jeli dolů na lyžích a po pár pádech jsme byli dole.


11 komentářů:

  1. Já to tady komentoval a je to pryč :-(.

    OdpovědětVymazat
  2. Aldo, nic jsem nemazal a ve spamu taky nic není. Asi nějaká chyba mezi židlí a klávesnicí. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jen mě zajímalo, proč běháš v sobotu vždy z mírného kopce do Chrastavy a zpět jedeš vlakem. To je nějaká nová tréninková metoda ? Já bych tě spíš poslal do kopce, aby jsi nabral síly :-).

      Vymazat
    2. Protože je to z mírného kopce na začátku, kdy běžím ještě pomalu a taky je tam sníh, kde to podkluzuje. Pak doběhnu na hlavní silnici a po té už se běží líp. Sice občas musím na krajnici a tam to podkluzuje taky, ale pořád lepší, než kdybych to běžel obrácené. 4:30 do kopce po rozsoleném sněhu se běží fakt blbě. Ne, že by to nešlo, ale úsilí neodpovídá tempu 4:30 ale tak asi 4:05. Takže proto. :)

      Vymazat
    3. To je jasné, že to na sněhu a v břečce podkluzuje a do kopce se běží pomaleji, ale i takový běh má něco do sebe ne ? Sice nedodržíš tempo, ale flákání to určitě není :-).

      Ty také, aby jsi dodržel trenérem předepsané tempo uděláš pro to všechno co :-D.

      Vymazat
    4. Ale houby. :) Břečkou jsem běhal třeba včera. Ale o víkendu se rád proběhnu někam dál.

      Vymazat
  3. Vidím, že posloucháš své tělo :) Píchá to píchá, bolí to bolí, ale plán se musí splnit. Bohužel to znám až moc dobře :) Tak ať tě to už víckrát nepostihne :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to píchání nebylo smrtící. :) Už se mi to stalo loni na dráze, tak jsem z toho nebyl tak vykulený. Asi jen moc musli ráno před během. :)

      Vymazat
    2. :) my starsi bychom moudre odbehli od hlavni cesty a na bobecku telu ulevili..:).. pak uz by nic "nepichalo"..:)
      Ne vazne, ses dobrej, ze drzis.. Hodne zdaru! 12:)

      Vymazat
  4. Bobek mi problém nedělá,ale tohle bylo něco jiného.

    Mimochodem - považuje se utírání sněhem za otužování?:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tohle nedokaze odpovedet nikdo jiny fundovaneji nez Machy.. zkusim se ho hned zitra v restauracnim zarizeni zeptat..:)
      MSF! 12:)

      Vymazat