pondělí 7. července 2014

Co jsem dělal poslední tři týdny

Týden po smrku byl ještě takový odpočinkovější a strávili jsme ho u Kaččiných rodičů ve Sladké díře. :D Pak jsem zase začal běhat 3x týdně a taky cvičit. Další víkend jsme žádné větší akce nepodnikali, ale další víkend (19. - 22. 6.) jsme jeli s kamarády do Jeseníků. 


Jeli jsme už ve čtvrtek, abychom mohli v pátek ráno vyrazit na výlet. Byli jsme jen čtyři a další tři lidi dorazili v pátek večer. Bydleli jsme ve Starém Městě v rekreačním středisku Krupá a až na drobné zmatky s jídlem a lanovým centrem to bylo perfektní. Pivo měli a pizzu jsme si objednali nebo pak raději jedli po cestě v hospodách. Ochutnal jsem tam i ukrajinskou chilli vodku. Na břízovou nedošlo. V pátek jsme šli okruh Staré Město - Ostružná - Branná a zpět do Starého Města a trochu jsme i zmokli a cestou zpět zakufrovali v mokré louce. Ale v chatičkách byly přímotopy, tak to nevadilo. Výhledy byl krásné a kopce mírné.

náš první bunkr

vyhlídka od něj




pršelo docela dost


návrat do Starého Města

Druhý den jsme už v kompletní sestavě vyrazili autobusem do Stříbrnice, odkud jsme šli na Sněžník. Průvodce nám dělal místní horal Radek, tak jsme se vyhnuli frekventované "magistrále" na české straně a šli po polské turistické značce. Nahoře byla mlha, ale nepršelo a cestou dolů se to pak krásně protrhalo.



Na Sněžníku

slůně jako památka na zaniklou
turistickou chatu


Poslední den - v neděli, jsme se cestou zpět stavili v Mladkově a prošli si naučnou stezku Betonová hranice. bylo to zajímavé, ale začátek po asfaltu do kopce a kromě cedulí nic k vidění. Pak už to bylo pěkné - Vysoký kámen, převrácený bunkr a nakonec vchod do pevnosti bouda, kam šli někteří na prohlídku. Pak už jen na jídlo a hurá domů.

Vysoký kámen



převrácený bunkr

Bouda

Další víkend byl odpočinkový. Oba dny jsme se šli projít. První den jsme nečekaně našli pár hub (opravdu pár - asi 4 zdravé) a z toho dva krásné modráky hned u cesty. A druhý den jsme šli natěšení na houby a nenašli kromě jedné holubinky a jedné oschlé růžovky nic. :) Tak musíme počkat, až nebude takové sucho, protože houby máme oba rádi a oba je i rádi sbíráme.

Poslení víkend, tj. 5. a 6. 7. jsme byli u Kaččiných rodičů na oslavě a pomoci s hrabáním trávy. Pěkně jsem se spálil. :-))

S běháním žádná změna. Pomalu se rozbíhám a příští týden už to vidím na nějaký běhací výlet kolem 30 km. Ale jen tak pomalu na pohodu. Oproti loňsku jsem na tom objektivně hůř, protože sjezdovku, kterou jsem loni vyběhl 4x bez zastavení jsem minulý týden vyběhl jednou se dvěmi přestávkami a úplně mi to stačilo.

4 komentáře:

  1. Ahoj "turisto" ! :-) ... a co nějaký závod - plánuješ ?
    R.

    OdpovědětVymazat
  2. :).. vypada to, ze jsi celkem usilovne hledal nejaky "bejvak"... Uz se nevejdete do bytu? :)
    Kam se chystas? 12:)

    OdpovědětVymazat
  3. Richard: Zatím nic nechystám. Musím počkat, až bude v nohách síla a vytrvalost. :)

    Honza12: Tyhle bejváky jsou na nás moc studený. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Uz jsem si rikala: Vzali se? Rozesli se? Odjeli na 'offline' dovolenou? Chytili salmonelu z tech zmrzlinovejch poharu? Ale jak koukam, vsechno je v poradku, tak obema pekny leto!

    OdpovědětVymazat