čtvrtek 23. října 2014

Huaraches

Born to run jsem nečetl, prostě jsem začal víc běhat a chodit v minimalistických botách, protože mi to přijde přirozené a protože se mi nelíbí mé vbočené palce. Jistě, je mnoho horších věcí, které mohou člověka potkat. Ale tímhle přístupem se neřídím.

Takže když se naskyla příležitost zúčastnit se workshopu na výrobu minimalistických sandálů, neváhal jsem ani minutu. Navíc se akce konala v obchodě Bosá noha v Liberci, kde pracuje můj kamarád.

Sešlo se nás asi 10. Nejdřív trocha teorei a pak jsem se už pustili do výroby nejdříve papírových, a posléze i opravdových botek. Někdo si vybral kůži, já tenkou gumu. Největší alchymie byla udělat správně dírky, tak jsme to raději nechávali na Martinovi. Zbytek byl celkem snadný. Zjistil jsem, že mám levou nohu hranatou a levou kulatou (křivka od palce k malíčku) a tak mám sandále opravdu na míru. Čas rychle utíkal a tak jsem si do gumy jen udělal dírky a tvar podrážky vystřihl až doma, abych stihl něco uvařit. Uvazování je taková malá věda, ale youtube poradil. Teď už jen počkat na nějaké lepší počasí. :)

úvodní část

instruktáž

vyrábíme

papírové boty z krabice od Luna sandals

hotovo

3 komentáře: