pondělí 27. října 2014

Janovská 19

Tento týden jsem běhání moc nedal. Ne, že bych tak usilovně ladil na Janovskou devatenáctku, ale prostě bylo venku hnusně a taky jsem si na úterním běhu docela odrovnal lýtka. Ale dokud nebude počet silových tréninků převyšovat počet běhů, je to dobrý. :) Ale ten jeden úterní běh se mi moc líbil. Ve sluchátkách jsem měl mluvené slovo a tak mi tempo neovlivňovala hudba a běželo se mi dobře. Chtěl jsem aspoň 16 km, ale pak už spíš 18 a bylo z toho 20. A pro zpestření jsem si vzal tepák a čidlo na botu. Zajímalo mě, jak se to všechno zobrazí v garminím "modern view". Docela hezky. Ukážu na Janovské 19.

Chtěl jsem i do sauny, ale nějak nebyl čas. Zato gymnastická hala kromě pondělí a střed pro veřejnost zavedla i čtvrtky, takže si budu moci vybrat podle únavy z pondělí, který den půjdu. Teď jsem šel právě ve čtvrtek a skoro půlhodiny jsem zkoušel stojky.

Janovská 19

Nejmenovaný Honza 12 by na tomto místě asi napsal cosi o nebezpečné chladné devatenáctce ze severu, která má velmi výrazné hrby. :-D Ale to není důvod, proč jsem si tento závod vybral. Poslední dobou si vybírám závody nahodile a taky podle toho, jestli tam budou kamarádi. Tady být měli, protože po závodě byla v plánu bramborová párty, na kterou jsem původně dorazit neměl, ale nakonec jsem nechyběl. Na startu jsem potkal Pavla Z., Leonu, Tučňáka a s0cketku. A další kamarády a známé nečleny iThinkBeer. Tenhle závod jsem měl v povědomí jako strašnou drsňárnu, protože předloni, když jsem se byl podívat na kamarády na startu na kole, tak byl všude sníh. Loni bylo krásně na tričko a letos něco mezi.

V Jablonci na autobusáku byly krásné 3 °C a nahoře v Janově ještě o trochu méně. Chvíli jsem si říkal, že jsem blb, když mám jen triko s dlouhým rukávem a mikinu, ale pohled na další podobně oblečené závodníky mě uklidnil. Na startu byli i borci v trenkách a sukních. Třeba Leona měla kraťasy. Asi si chtěla opálit kolena. :) Na slunce ale bohužel nedošlo a navíc byla celý závod hustá mlha. Takže po výhledech, kterými je závod vyhlášený (běží se kolem 3 rozhleden) ani stopa.

Kosa byla taková, že jsem si říkal, že se snad ani nepůjdu rozklusat. Ale nedalo mi to a nakonec jsem šel. Strečink ale pěkně v teple. Na start jsem šel až na poslední chvíli. Po startu všichni vystřelili jak splašení. Já taky, ale hned jsem zpomalil. Běželo se nejdřív z kopce a člověk kvůli závodníkům před sebou neviděl, kam šlápne v příštím kroku. Potom ale už jen do kopce. Nejdřív po asfaltu a pak lesem. Tam už se to roztrhalo a postupně jsem v hodně prudkých kopcích chvílemi chodil. Byl to první běh při teplotě pod 10 °C a hned závod, tak jsem to nechtěl překopnout ani omarodit. Časem se to tak nějak ustálilo a střídali jsme se se stejnými lidmi. Z kopce jsem předbíhal (ale ne moc), do kopce oni mě.

První rozhledna po cestě byla Bramberk. Tam se stavěl jakýsi stánek později možná sloužící jako občerstvovačka, ale v době mého průběhu to rozhodně ještě občarstvovačka nebyla. Ne, že bych ji na pátém kilometru potřeboval. To samé bylo na druhé v propozicích uvedené občerstvovačce na Královce. Ale zase, nebyla potřeba. Možná by můj výkon byl o 2 vteřiny lepší, ale spíš. ne. :)

Z Bramberku jsme seběhli a pak jsem zase nevěděl, kde vlastně jsem až na Slovanku. Z ní dále mlhou až do Hrabětic ke kapličce a pak už jsem zbytek trasy znal. Po hřebeni kolem Prezidentské chaty do Bedřichova a pak na Maliník a výživným kopcem na Weberovu chatu. Tam mě zase předběhl Pavel. Ale ne naposledy. Hřeben k Hašlerově chatě se běžel pěkně, ale opravdu škoda těch výhledů. V seběhu jsem zase předběhl Pavla a říkal jsem si, že když už to nebude do kopce, nedožene mě. Ale bylo. :) A navíc se mi rozvázala asi podruhé v životě na závodě tkanička. Nejdřív jeden uzel, to ještě šlo. Ale pak celá a tak jsem musel na chvilu zastavit. Pavel proběhl a byl pryč. :)

Na silnici vedoucí Janovem fandili děti z nějakého sportovného oddílu, to se mi líbilo. Pak už to bylo do cíle coby kamemen dohodil. Asi 20 metrů přede mnou byl borec v černém a tak jsem čekal, až uvidím okolí cíle a předběhl jsem ho. Málem jsem se ale netrefil a běžel do startovní brány. Naštěstí na mě zavolal pořadatel a nasměroval mě. A zase rychle do tepla a počkat na holky. Čas byl 1:37:11, což je 69. místo ze 104 v kategorii do 39 let. Žádný zázrak to není, ale pět kilo v kopcích je pět kilo v kopcích a je jedno, jestli tuků nebo svalů. Tím skončila sportovní část víkendu.

Janovská 19 v grafech

Po tom, co holky doběhly následoval přesun na tučňáčí chalupu. Rychle jsme zatopili a postupně se sprchovali a zkulturňovali. Zatímco se holky střídaly ve sprše, strouhal jsem brambory na bramboráky. Pak jsem ale byl nahnán do sprchy přednostně, protože jsem s0cketce nevoněl. Sobě taky ne. :)

S kompreskami jde i strouhání brambor lépe. :)

Pulec smaží

Smažení bramboráků se ujala Leona a tímto jí za to děkuji. My ostatní jsme polehávali a posedávali s nohama nahoře a k tomu pili pivo a další nápoje. K bramborákům jsme měli zelí a po chvíli se tato časovaná bomba začala projevovat. Nejdřív jsem musel každou chvíli odbíhat já a pak i ostatní. :) Nějak v průběhu odpoledne dorazila i běhací (asi tučňákova a Leonina) kamarádka Mirka alias Houba a k večeru i Veverka Sudetský, který sice na FB psal, že nedorazí, ale holky to nečetly a tak mu volaly, kdy přijede. Moc hezky vyprávěl o Jizerkách.

iThinkBeer

Nakonec oba Pavlové odjeli a někdo vymyslel, že budeme hrát Scrabble. Docela jsme bojovali s pravidly, ale zvládli jsme to. :) Ale s Pulcem už nehraju. :D Taky mě holky ukecaly na Moldavský půlmaratón. Dlouho mě ukecávat nemusely, ale dělal jsem zagorku, aby se neřeklo. :) Spát jsme šli kolem 11 a na spánek jsme měli o hodinu déle. Já spal sám na půdě a tak když jsem se v šest (původně v sedm) hodin probudil, šel jsem zatopit a číst si na pohovku. Holky vstaly asi za hodinu a půl, trochu se rozkoukaly a šli jsme se vyklusat / projít. Pořád byla mlha, ale to nám nevadilo. Renata nás vedla svými traily a my občas měli pocit déjà vu a právem. Po běhu jsme se nasnídali a zase vegetili. Pak pomalu pobalili a se slzou v oku se rozloučili. Chtělo by to víc podobných akcí. :)

Leona se nechce fotit, tak držím basu.

Ha, myš!

Bylo veselo. :)

členové s tričkem v lese

po běhu

Doma jsem pak uvařil a odpoledne se vydal na trénink Seberevolty. Tréninky už probíhají pokaždé v tělocvičně. Nedělní v té vratislavické. Jsou tam kruhy, hrazda, takže vše, co je potřeba.

street workout (SWO) jsem přejmenoval na kalisteniku (CAL)

No a další várka dobrot:

pondělí - bramborové knedlíky se salve na cibulce a špenát (Ánanda)

svačina - lichořeřišnice (chutná jako ředkvičky)

zelenina, tempeh a rýže

úterý - kabáb z dýně s pečenými brambory

středa - zeleninové kari s kuskusem

čtvrtek - bigoš z cizrnovými kuličkami

pátek - chlupaté knedlíky se zelím

zeleninové karí (s hodně řepy) s rýžovými nudlemi

sobota - bramboráky se zelím

kokosová bábovka

neděle - fazole se sojovými nudličkami (měl to být guláš :))

8 komentářů:

  1. TVL v tom měřítku vypadá profil jako pohodička v Polabí :-) Nějak nevím, jak jsem to před lety moh dát za 1:17 v top ten.
    P.S. když jsem sundal závodní hadry a dal je do tašky, tak jsem si říkal, že jsem měl běžet radši v krátkém a mrznout a ne obalen 2kg jinovatky :-) Honzis

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale i s tou jinovatkou jsi vážil mnohem méně, než já. :-) S tím profilem máš pravdu. Po rozkliknutí to vypadá mnohem drsněji. :)

      Vymazat
  2. jakýpak už nikdy... Trénuj ;-) http://www.hry.cz/kris-kros

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My ale nehráli kriskros. :)

      Vymazat
    2. Hra používá slovník České asociace Scrabble (ČAS) - Novex klasik verze z ledna 2007 :-)

      Vymazat
  3. Komu si prodal to sedlo ISM i s kosikama? :-) A ty Planetacky kola si od tebe taky bere nekdo bokem?
    Z.

    P.S. a konecne taky nejaky jidlo z dyne, sem si snad myslel, ze ji nejak zamerne ignorujes :-) Jo a prosimte ta par gramova svacina z lichorerisnice to te jako nejak zasyti? Ja bych tech par listku a kvetu asi za jidlo v tomhle mnozstvi nepovazoval ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sedlo si nechávám, košíky prodám zvlášť. Kdybych sedlo dával s kolem, štvalo by mě, že bude hodně pod cenou. Kola už jsou pryč.

      Dýni jím pořád, ale pořád to samý - s pohankou, rýží nebo jen tak s cibulkou. Krém jsem letos ještě nedělal. A dnes jsem upekl buchtu: http://www.zdraverecepty.cz/moucniky/dynova-buchta :-)

      Vymazat
    2. Jo a ta lichořeřišnice byla spíš z legrace. :)

      Vymazat