čtvrtek 22. září 2016

Akční týden před nemocí

V euforii po minulém Saar Challenge jsem se přihlásil opět na dlouhou (64 km) trasu. Ale jak šel čas a já víceméně přestal běhat, tak jsem na přihlášení zapomněl a vzpomněl si tři týdny před závodem. Tak jsem si řekl, že úplně se na to nevykašlu, když už mám zaplacené startovné (a je tam krásně a bezva atmosféra) a jen jsem se přehlásil na kratší trasu. A abych něco naběhal, začal jsem zvolna pobíhat. Nejdelší běh byl minulé pondělí a byl to ranní běh v Jizerkách s Kesinou (líp se mi vstává, když vím, že bude mít radost). Běh byl bezva, i když Kesi radost opustila asi po 8 kilometrech. A to nebylo ještě žádné vedro a mohla se často koupat. Byla hotová ještě odpoledne. :-) Já uběhl těch skoro 14 km celkem v pohodě. :)

Černá Nisa

V úterý jsem vyrazil na jednu multinu do Jablonce. Multi keš je taková, kde nestačí jít na jedno místo, ale zastavení je více, minimálně dvě. A na tento typ je právě ideální koloběžka. :) Tahle vedla jabloneckým vyhlídkovým okruhem, který má asi 15 km. Keš jsem sice nakonec nenašel, ale našel jsem jinou a díky té multi jsem objel celý Jablonec a pokochal se výhledy. Při tomto výletě jsem také testoval držák na dva košíky. Maličko jsem se obával, aby si do nich nekopal, ale bylo to v pohodě. Na běžné použití stačí jedna láhev, ale až zase zajedu někam do lesů, budu za možnost vézt minimálně dva litry vody rád.

Jablonec z Petřína 

přídavné nádrže 

další do alba :)

Nedávno jsem narazil na bezva video, jak vyměnit duši. V životě jsem ji měnil už mnohokrát, ale fígl se shozením blíže ke středu a tím uvolnění krajů jsem neznal a říkal jsem si, že bych si to chtěl zkusit. A jak říkají různé ezoterické knihy: "Dávej pozor na to, co si přeješ." No tak jsem hned při příštím výletu píchl. :) O víkendu mělo být ošklivo (a taky bylo) a tak jsem vyrazil hned v pátek po práci.

A nebyl to výlet ledajaký. Bylo to dálkoplazecký výlet ze Žitavy k Berzdorfer See a zpět. Píchl jsem hned na kraji Žitavy a úplně učebnicově o připínáček. Tak jsem kolo za chvíli vyměnil a mazal dál. Ale nějak jsem nemohl trefit cyklostezku a jel nějakou polňačkou. Na cyklostezku jsem se nakonec napojil v Drausendorfenu a pak už to svištělo po lehce zvlněné asfaltce podél Nisy. Ale bylo jasné, že původní plán objet jezero budu muset nechat na jindy. Ale to mi nevadilo, v malém supermarketu jsem doplnil zásoby a zanedlouho jsem byl na břehu jezera. Jen jsem ho lízl, našel dvě kešky a mazal zpě, protože už se pokradmu začalo stmívat. V cyklohospůdce jsem do sebe naklopil jednoho lahvoně, zapl repráček, světlo a už jsem mastil na Žitavu. Před Žitavou jsem koukl na jízdní řád a musel bych čekat, tak jsem ještě dojel do Hrádku nad Nisou. Ale jak se sešeřilo, začal jsem myslet na Tučňáka a jeho moskytiéru, protože mini mušky byly všude. V očích, uších, nose a na rukou. Jen mezi zuby nebyly, protože jsem držel pusu pevně zavřenou a zuby pevně u sebe. To zase podle Honzova vzoru. :-)


výměna duše

Adamstein 

mega BakeRolls :) 

 zámeček v Ostritz

 Pája je na dovolené... :-D

Berzdorfer See 

past na mušky 

V zubech nejsou :-D

O víkendu jsem zkrášloval domácnost a bylo stejně hnusně. Na neděli jsem si naplánoval delší běh a i když jsem si do něj zakomponoval nějaké ty kešky, nevykopal jsem se. Bylo ošklivo. :-D Ale večer přestalo pršet, tak jsem se jel na chvilku projet na koloběžce a byla docela kosa. Kvůli tomu se mi asi udělalo v pondělí nedobře a raději jsem lehl a potil se. Asi to pomohlo, ale závod jsem odpískal, i když na středeční ITB hospodě už jsem byl celkem fit. :) Cestou jsem se tradičně stavil v Ikee a před hospodou posbíral pár keší. Když jsem dorazil do hospody, už tam v družném hovoru seděla Lea a Honza. Mohlo mě napadnout, že tam budou. :-) Postupně přicházeli další a další kamarádi a byla to bezva hospoda. Asi budu chodit pořád včas, abych si stihl s každým pokecat. :)

podchod vysočanského nádraží

maskování krabičky od Tic Taců

zajímavá plastika

Pulec a Richard a jejich mimikry :)

Dlouho nebylo žádné video ze cvičení. Přes prázdniny jsem to trochu flákal, ale už jsem zpět. :-)

8 komentářů:

  1. Jj, hospoda byla fajn - probrali jsme koloběžky, kola, navigace, ... příště snad dojde i na běh :-)
    R.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To nevadí, že nedošlo. :-D V kolik se končilo?

      Vymazat
    2. Já končil v 21:30 páč jsem utíkal na autobus... ostatní nevím.

      Vymazat
  2. Ale to je hezké, že sis vzpomněl na Tučňáka Davide Koloběžko :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejen vzpomněl, ale i tu vaši skvělou moskytiéru bych v tu chvíli bral všemi deseti. :-)

      Vymazat
  3. :).. mne se libi ten Tvuj serial -- pivo na kolobezce.. 100x jinak:)
    Hospoda byla fajn, diky, ze jsi ji zorganizoval... prijde podzim a zima.. a klubovych setkani jiste pribyde:)
    Vsemu zdar! 12:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za pochvalu fotek s pivem a koloběžkou. Je to občas makačka. :-)

      Vymazat
  4. Také moc děkuji za hospodu, bylo to moc príma, dobře jsi to vybral a dobře jsi to zorganizoval. Fotky jsou jako vždy super, moc nechybí a budeš moci fotit reklamu, jen nevím zda na pivo nebo na koloběžky :)
    Ať to koloběhá!
    Mm

    OdpovědětVymazat