úterý 27. dubna 2010

Týden 26.4. - 2. 5.

Pondělí bylo opět volné, tak jsem si zašel na masáž. Tentokrát jsem se rozšoupl a dal nohy a záda + šíje.

V úterý ráno byly po dlouhé době kopce (6x400m/400mk), tak to byla příjemná změna. Po práci jsem jel do Bílého Kostela s tím, že tam zapnu Garmina, kterého jsem našel v sobotu a ten mě dovede k majiteli. Jenže nechtěl najít satelity, tak jsem si aspoň opsal souřadnice "Doma" a zamířil domů. Pak už to vypadalo bledě, ale ještě jsem to zkusil jednou a chytlo se to. Protože už byla vybitá baterie, tak jsem to kulil hlava nehlava a po cca 3 km jsem našel místo, kde měl majitel bydlet a i bydlel. :-)

Ve středu ráno plavání v docela zalidněném bazénu, ale pak to prořídlo a plavalo se dobře. Plán byl 2x800K / P2'. Dal jsem to za 16:06 a 16:22, což je proti minulým osmistovkám ze 16. března, které byly za 16:18 a 16:42 docela rozdíl. Po práci jen necelé dvě hodinky na kole volně.

Ve čtvrtek večer kolo. naplánováno bylo 60km ( 30km pr. 28 + 20km pr 29 + 10km pr 30), ale protože jsem předpokládal, že to v mém kopcovitém okolí nedám, tak jsem jel od začátku tempo a nakonec z toho byl průměr 29,3 včetně 10km vyjetí. Celkem tedy 70km. To je za duben 998km, takže budu muset ještě ty dva v pátek najet. :)

Ráno bazén motiv 4x200K/mezi 30'' a 8x100K/mezi 20''. No ke konci to šlo ztuha. Večer se Zuzkou na kole na pivko. Takže tisícovka dosažena. :-)

Na sobotu hlásili místy déšť a místní předpověď taky nevypadala ideálně, tak jsem si vzal na kolo pláštěnku a návleky na tretry a samozřejmě, že nepršelo. V plánu od Michala bylo 120km stupňovaně po 40km, ale to se v kopcích blbě dělá, tak jsem jel tak nějak normálně a trochu si to prodloužil. Ještě, že mám Německo a jeho silnice tak blízko. Jel jsem Liberec, Zittau, Gorlitz, Lobau, Zittau a zpět do Liberce. Celkem to dalo 156km a průměrná rychlost byla 27,7km/h. Dnes výjimečně skoro nefoukalo a když ano, tak do zad. To je skoro zázrak. :)

Nedělní běh se mi taky povedl. Okostice bolela jen ze začátku a pak už ne, tak jsem zkusil běžet stupňovaně a šlo to bez bolesti. Běžel jsem to takhle: 10km/5:21/141, 6km/5:01/149, 4km/4:42/158 + 4 VK. Akorát mi nějaký hajzl ukradl láhev s pitím a hroznový cukr. Fakt nechápu, co někdo může mít z toho, že ukradne lahev od mattonky s neznámým obsahem. Ale kdybych ho načapal, tak z toho asi bude mít jarní koupání v přehrade... :)

Odpolende klasika - volně plavání, vířivka a sauna.

Tenhle týden se mi fakt moc líbil. Pěkný trénink kopců, zlepšení v osmistovkách, povedený trénink tempa na kole, dlouhé kolo pocitově taky dobré a běh bez větší bolesti nohou. A váha jde dolů - dnes 74,8kg. Ale po čokoládě se mi stýská. :)

7 komentářů:

  1. nelze než pochválit, uff ale musel jsem se ukecávat :D IM

    OdpovědětVymazat
  2. No jo, já vím: "Chvála je koření a musí se s ní šetřit." :-D

    OdpovědětVymazat
  3. Pěkný, moc pěkný, hlavně to dlouhý kolo. Co to je za váhu 74,8 kg a hubnu, to bych se sem bál i napsat, počkej až to přečte ječmínek :-).
    Pokud mi Michal bude cyklo úseky také tak psát nejsem si jist kudy to pojedu, aby se to dalo takto ujet. Kdž je rovina, tak jezdí celekm dost aut a v kopečkách to nějak nepůjde :-).

    OdpovědětVymazat
  4. Hmm tak koukam ze ja jedinej se minulej tyden flakal :( Sakrys budu se sebou muset neco udelat.. Aspon ze za duben mam pres litra taky najeto ;)

    OdpovědětVymazat
  5. ach jo a já se flákal, respektive absolvovaný maraton mě zatavil tak, že jsem nebyl schopný a neměl chuť nic dělat..a k litru v měsíci se ani nepřiblížil. Jde z vás strach , jak všichni bušíte :)

    OdpovědětVymazat
  6. Aldaman: Ideální váha je ta, kdy mi při jízdě na hrazdě neleze špek zpod Axonu. :)

    Michal tyhle úseky píše, na to se připrav. :) Ale já to už ukecal, že to bude podle tepovky a ne podle rychlosti. Tedy aspoň někdy. :)

    Zombice: To známe. Netrénuju a a mám litra najeto. :-)

    Sokolík: A za kolik jsi to dal?

    OdpovědětVymazat
  7. Tak s tím, že mi nějaký ten špek poleze, jsem se dávno smířil :-).
    Advid neboj sokolík zase přehání, nejdříve si zaběhne osobák na 1/2maratonu za 1:33,a týden na to osobák na maraton za 3:47.
    Zombice stejně ti nevěříme ;-)

    OdpovědětVymazat