úterý 18. května 2010

Týden 17. - 23.5.

Pondělí bylo opět volné.

Na úterý mi trenér napsal hrůzostrašně vypadající trénink 200R, 1000K na čas, 100P volně, 10x50K / mezi 15" a 200V. A prý mám jít posledních pět padesátek na doraz. Ten kilometr byl za 19:40 (9:41, 9:59) a ty padesátky pak za 54, 56, 54, 57, 55, 57, 54, 58, 54, 55 vteřin. Už tak od třetí padesátky bylo posledních cca 10 metrů výrazně pomalejších. Hlavně při nádechu vpravu. Kromě začátku, kdy mám kyslíku dost a konce, kdy sprintuju na kyslíkový dluh střídám vždy po bazénu dýchání na levou a pravou stranu. No a dnes bylo krásně vidět, jak mám při dýchání napravo o cca 2 vteřiny na 50 metrů horší čas. Jeden čas jsem si to hlídal a zjistil jsem, že při
dýchání vpravo tak dobře "nekloužu" po natažené levé ruce a jdu hlavou dříve pod vodu a tím pádem mám méně času na nádech. Myslel jsem, že jsem na to vyzrál, ale když koukám na ty dnešní časy, ta asi ne. :-)

Ve středu ráno se mi do deště moc nechtělo, ale co se dá dělat. Na Běhu kolem Mácháče se budou rychlé úseky hodit. V plánu bylo 3x2km tempem 4:10 a pětiminutovou pauzou. Nějak mi padal pás od Polaru, tak jsem se na to nakonec vykašlal a tepy neměřil. První úsek byl tempem 4:09, druhý 4:05 a při meziklusu po úseku jsem zjistil, že mi nějaký chmaták ukradl šusťákovku schovanou za pařezem. Fakt hrůza. Minule cukr a pití a teď bunda. Procházel tam jen jeden takový skoro homeless, takže to musel být on. Ptal jsem se jednoho rybáře, který s ním předtím mluvil jestli ho nezná a prý nezná, ale chodí tam každé ráno kolem sedmé. Takže bude v pátek ranní klus s pomstou. :-) Abych se vrátil k tréninku, po tom, co jsem zjistil, že je bunda pryč jsem běžel do kopce zkratkou a s tím, že ho třeba chytnu, ale nepovedlo se. Akorát jsem se utavil. Pak jsem jen vyklusával a ke konci ještě zařadil 400 metrový kopec, aby se neřeklo.

Ve čtvrtek ráno plavání s piškotem a packama a večer stupňované kolo. Plán byl jet hodinu na 125 tepech a pak po půlhodině na 130 a 135 tepech. Ale to se mi zdálo málo, tak jsem jel na 135, 137 a 142 tepech. Bylo po dlouhé době sucho a tak jsem jel za všechny ostatní členy Loka, kteří nemohou jezdit kvůli dešti.

V pátek ráno klus 8,7km na 145 tepech. Zloděje bundy jsem nepotkal. Asi proto, že pršelo. Večer jsem dal saunu, ale bylo hodně lidí a v dolním patře mi byla zima na nohy.

V sobotu ráno bylo mokro, tak jsem odpískal vyjížďku na silničce a vyrazil na biku. Pak už sice nepršelo, ale měl jsem pořád zacákané brýle od mokré silnice. Ke konci už i vylezlo slunce a bylo teplo. Kolem sedmdesátého kilometru jsem měl malou krizi, ale Coca Cola pomohla. Ještě, že jsou benzinky. Celkem 102 kilometrů za 4:37 na 134 tepech s převýšením 1130 metrů.

V neděli ráno se mi běhat opravdu, ale opravdu nechtělo. Do 9 hodin spící Zuzka mi to neusnadňovala, protože jsme byli domluveni, že mi bude dělat doprovod a tak se mi samotnému nechtělo. No ale nakonec, po domácím úklidu a venčení Báry jsme vyrazili. Trenér mi naplánoval 10km po 5:20, 8 po 5:10 a 5 po 5. Prvních deset bylo v pohodě a spíš jsem se musel brzdit. Následujících 8 už bylo přes dva kopce a ještě jsem blbec machroval před turistama, jak mi to běhá do kopce a posledních 5 jsem sotva doběhl. Nějak mi už tuhly stehna. Asi byly lehce načaté ze čtvrtečního a sobotního kola. Takže to nakonec bylo takhle: 10km/141/5:04, 8km/154/5:03, 5km/158/5:02. Pěkné stupňování, že? :)

Nebyl to sice žádný rekordní týden, ale plán byl splněn. Jen nevím, jestli se mi povede v květnu zase tisícovka na kole. Bylo by to fajn. :)

18 komentářů:

  1. Davide, už máš spolubydlící na Moraviamana ?

    OdpovědětVymazat
  2. Ovšem já tam letos jedu sám, takže pokud už netrváš na páru tak mám velký zájem :)

    OdpovědětVymazat
  3. Na páru netrvám. Budeme tedy s tebou závazně počítat.

    OdpovědětVymazat
  4. Hele co to je za blabol, koukej vzit rodinku, mi taky naseho prcka berem. Mame je skoro na den stejne stary, tak by mohli spolu radit :) IM

    OdpovědětVymazat
  5. Jo, ale ty pokoje nejsou tak velký, aby se tam vešlo 5 lidí a dvě kola. :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Tak to já to doma tedy projednám. Je fakt, že dcera by jela ráda znovu. Nechápu co ti diváci natom dvanáctihodinovém zápase vidí :)(ale podpora je to bezvadná). Davide omlouvám se, ale potvrdím to až zítra, protože pokud by žena s dětmi jela, ubytovali bychom se jinde.

    OdpovědětVymazat
  7. Sokolík: V pohodě, ono to nějak dopadne. :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Beda jestli budes brecet, ze te neco boli ty prepalovaci :) IM

    OdpovědětVymazat
  9. Když já mám takovou teorii, že okostice bolí z pomalého běhu, protože při rychlém se skoro nedotýkám zeme a nedochází tedy k nárazům. :-D

    OdpovědětVymazat
  10. to si budeme muset vyjasnit pojem rychly beh :D IM

    OdpovědětVymazat
  11. Zuzka říkala, že to bylo rychlý. :-D

    OdpovědětVymazat
  12. Svedectvi manzelek a partnerek soud neuznava :D IM

    OdpovědětVymazat
  13. Létající Advide, do Otrokovic beru rodinu a přístřešek budem hledat jinde, ale máš natolik prestižní adresu, že nebudeš mít problém naplnit kapacitu :) ... vše už je více jak měsíc rozebrané. Děkuji Ti za ochotu :)

    OdpovědětVymazat
  14. Ještě, že se do hodnocení své rychlosti ani nepouštím a podle komentářů to tak na dlouho zůstane :-).
    Stavy, že se mi nechce mívám taky, hlavně teď když je pořád hnusně, ale po úklidu už bych nevyběhl už vůbec :-).
    Davide do Mělic jedeš?

    OdpovědětVymazat
  15. Mělice budou letos na pěst, hafa lidí, fronta do vody, z vody, studená voda, na kole mokro, nebude se moc přes ty haldy lidí předjíždět, no prostě malá průchodnost tratě a to i na běhu. Ještě abych čekal frontu do cíle. :))))

    OdpovědětVymazat
  16. Aldaman: Letos ne, kvůli nekompatibiltě dovolených v práci.

    OdpovědětVymazat
  17. Advid : Tak to je škoda :-(
    Šewy : Nepřeháněj, stejně plaveš v neoprenu, na kole se ani nestihneš rozkoukat a už pojedeš zase do depa a běh to už bude jen třešnička na dortu :-).
    A objednal jsem pěkné slunečné počasí, deště už bylo dost ne.

    OdpovědětVymazat