neděle 13. června 2010

Týden 7. - 13.6.

Tento pozávodní týden se myslím opravdu povedl. Ani ne tak z tréninkového hlediska jako spíš z hlediska užití si víkendu. :-)

Pondělí mělo být volné, ale bylo krásně a tak jsem nemohl Zuzce odmítnout doprovod při krátkém běhu. V úterý plavčo 3x 500m s pauzou dvě minuty a časy 8:00, 10:10 a 10:17. No jo, neumím počítat bazény. :)

Ve středu kolo se Zuzkou, které se ale cestou zpět zvrtlo v přečkávání bouřky na zastávkách. Pak pršet přestalo, ale při návratu do Liberce jsme viděli blesky snad všude a ještě jsme trochu víc zmokli. Ve čtvrtek opět volno, tentokrát dodržené.

V pátek na bazénu 2x800 s pauzou dvě minuty a časy 16:04, 16:27.

Po práci jsme hned odjeli směr Orlické hory do kempu U cakle u Ústí nad Orlicí. kemp to je moc pěkný, jen těch komárů tam bylo požehnaně. Po popití v místní hodpodě a vyspání do růžova na nové nafukovací karimatce jsem byl ráno celý žhavý :) do běhu. Tak jsem si určil směr a kupodivu ho i udržel a doběhl na zříceninu Lanšperk a z ní pak lesem k Horákově kapli, kde naštěstí byl pitný pramen. Začínalo pražit slunce, takl se to hodilo. Pak ještě kus do kopce a pak už jen klesání zpět do kempu.

Následoval přesun na přehradu Pastviny, od které jsme jeli na kolech směrem na pevnost Haničku a celou cestu nadávali na místní (ne)značení cyklostezek. A taky na vedro a na kopce. Ale v podstatě se nám to líbilo. U Haničky jsme si koupili studené pití a langoše, pak jeli z kopce několik kilometrů a už jsme si říkali, že jsme skoro v cíli, ale pak jsme ještě asi hodinu kufrovali kolem Pastvin a nemohli se trefit k přehradě. Nakonec nás jeden domorodec nasměroval a po cca 30 minutách jsme byli u vody. Voda byla nádherně teplá a na sedacích partiích naopak krásně chladila. :) Následoval přesun do kempu v Brandýse nad Orlicí a zasloužená tekutá odměna.


Pastviny

Ráno jsme si šli se Zuzkou zaběhat, ale protože nás oba bolely nohy, zvolili jsme tempo rakváče v křečích a běželi na pohodu. Následoval další přesun, tentokrát pod zříceninu hradu Potštejn a pak krátký výšlap nahoru, okouknutí ceníku vstupného a zase sestup dolů. Kola jsme na střeše neměli zamčená, tak bychom si prohlídku asi stejně neužili.

Potštejn

Od Potštejna jsme jeli ještě kousek do Kostelce nad Orlicí a odtamtud na kole pohodových 40 kilometrů po rovině. Po sobotě příjemná změna.


Tento víkend se opravdu vydařil. Jen by se občas hodila nějaká navigace. :)



4 komentáře:

  1. Jste měli přijet až na prodloužený víkend týden po Otrokovicích, mohli jste si na Pastvinách střihnout kraťoučký triatlon. Na Lanšperk jsi běžel po cyklostezce a pak do kopce ?

    OdpovědětVymazat
  2. Navigace je na houby, ja si vzdycky vylet nejlip uziju, kdyz necucim do zadnejch udelatek a poradne si uzivam prirody okolo a pripradne i trochu bloudim. V aute cestou na dovolenou je to ale samozrejme neco jinyho...:-)

    OdpovědětVymazat
  3. HenryIII: Myslím, že to bylo jak říkáš, tady je moje trasa: http://www.cykloserver.cz/tipy-na-vylety/detail/?d=25827

    Minitriatlon na Pastvinách zní lákavě. :) Uvidíme, co bude po IM.

    OdpovědětVymazat
  4. Tak to jsi běžel jinudy než jsem myslel :-) . Najdi si na těch stránkách 5.7., jsou tam "propozice" na Pastviny: http://www.sportorlice.wz.cz/zavody/zavody2010.php

    OdpovědětVymazat