pondělí 20. září 2010

Zhodnocení sezóny

Poslední letošní vytrvalostní víceboj je za mnou a je tedy čas na zhodnocení sezóny. Stručně řečeno - jsem moc spokojený. Něco málo se nepovedlo, ale myslím, že jsem se poučil a příště se to nestane.

Když nepočítám tři desítky a jeden půlmaraton na rozběhání po zimě, tak byl první letošní závod Krušnoman. Taková menší legenda a s odstupem musím říct, že při vzpomínce na něj se mi opravdu vybaví trápení, což se u všech mých závodů říct nedá. Ne, že bych se netrápil, ale nějak to časem s paměti vyprchá. Konečný čas byla ale pěkný a celý ten víkend také.

Pak následoval Czechman v Mělicích jako rozjetí před Moraviamanem. Tam jsem udělal zkušenost, že ionťák v horku opravdu ne.

O Moraviamanovi se mi moc psát nechce, ale když už jsem se do toho dal... No prostě to chození nebylo nutné a příště chodit nebudu, i kdybych měl klusat v tempu 7 min/km.

Na Grafimanovi jsem si spravil chuť, když jsem v tropických teplotách zařízl Aldamana a Danielu. Po dlouhé době se na závodech objevil i Téčko, se ctí dokončil a ještě rozdával úsměvy na všechny strany.

Následoval můj první terénní triatlon Dřevěnický rykot. Bavilo mě to a tak jsem pak absolvoval i další podobné závody.

Například Železného knedlíka, který měl být triatlonem, ale kvůli rozvodněnému Labi z něj byl nakonec duatlon. Tak jsem si užil blátivé trati na kole i na běhu.

Dalším závodem byl Doksyman s krásným tričkem. :) Na kole mi to docela jelo, ale na běhu už to bylo horší. Trasa běhu byla oproti loňsku lehce pozměněna, takže mi to lépe utíkalo.

Na Samuel XC triatlonu jsem byl předposlední, ale to asi hlavně kvůli tomu, že jsem si chytrák nechal doma neopren a nevzal jsem si ani čepičku a pak jsem mrzl na plavání. Kolo nebylo ani moc technické a běh jen s jedním dlouhým kopcem a následným seběhem. Trať hezká a za rok bych se tam chtěl zase podívat.

Babí léto mi dalo zabrat. Přestože jsem měl mít před sebou 55km, začal jsem celkem svižně a ke konci už to nebylo nic moc, o křečích nemluvě. Ale loni jsem byl na 88km trati předposlední a letos na 55km 98. ze 150, takže zlepšení. :-)

Druhý den po Babím létě byl krátký terénní triatlon Hrádek, kde jsem oproti očekávání docela slušně zajel a běžecký čas byl jedenáctý nejlepší. O to náročnější bylo pak zregenerovat.

Týden nato jsem běžel v Praze PIM 10km a zaběhl jsem to podle plánu mezi 42 a 43 minutami. Velký počet závodníků člověka donutí nezpomalovat a mohutně finišovat. Kde jinde předběhnete na posledních 200 metrech 10 lidí? :)

A poslední závod byl X Duatlon Kytlice. Terénní duatlon s nejtěžší trasou kola, co jsem kdy jel. Tam umístění ještě ani nevím.

Tyhle kratší závody v okolí mě baví. Není to takový stres a je to dobrý trénink. Když vyjde počasí a sejdou se bezva lidi, je to paráda.

V roce 2011 se zaměříme s trenérem na half IM pro získání rychlosti a v roce 2012 vytřeme všem zrak. :-D Teď se ale bude odpočívat.

8 komentářů:

  1. Pekna sezona, to se musi nechat! Dodal bych, ze pouceni, ktere by sis mel odnest hlavne je pouzivat hlavu a nikdy nehazet flintu do zita. S tim jak si odflakl beh te budu jeste nejakou dobu prudit, neboj :D IM

    OdpovědětVymazat
  2. Ha nekdo mi smaznul komentar! Uz ale nevim co sem tam napsal! Hele z chozeni si nic nedelej, ja treba vim ze sem na Doksymanovi mohl chodit trosku vic...:-)) Kazdopadne pekna sezona, na spocitani zavodu Ti nestaci prsty na dvou rukach...:)

    OdpovědětVymazat
  3. Jak si z toho nemám nic dělat, když to mám pořád na talíři? :-D

    A komentář nebyla cenzura. :-) Máš to vysvětleno jako příspěvek na tvém blogu. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  5. jojo, uz to ke me dorazilo...:)

    Nesmis ho brat tak vazne, to se prej trenerum nema moc delat... Trochu uvazuju kdyz Vam z teamu utek Aldaman, esli se k vam nepridam. Jenze pruser je ze muj trenink je v soucasny rodinny i pracovni situaci naprosto neplanovatelnej. Taky nevim jestli by Michal pribral dalsi ovecku...

    OdpovědětVymazat
  6. Pokud je trénink neplánovatelnej, tak asi ne, protože by se trénink blbě plánoval. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Taky sem si rikal..:) Treba se to jednou zlepsi...

    OdpovědětVymazat
  8. Hezky, tech zavodu fakt bylo pozehnane :)

    OdpovědětVymazat