pondělí 5. prosince 2011

Týden 28. 11. - 4. 12. - Plavu hodně, plavu rád. :-)

Titulek je sice lživý, ale musím si to nějak vsugerovat a tak účel světí prostředky. :-)

Minulý týden jsem cítil, že bych možná měl trochu ubrat a tento týden mi to jen potvrdil. Nejde ani tak o hodiny, jako spíš o to, že tělo nějak nezvládá nájezd na režim, kdy je každý den něco těžšího (spin, běh, spin) plus něco lehčího (kolo v sobotu a běh v neděli) a k tomu 4x týdně plavání. Samo o sobě je to všechno v pohodě. Ale v součtu je toho asi moc a pak to vypadá tak, že v neděli běžím tempem 4:50 na 165 tepech a píchá mě na plicích. Takže tento týden bude volnější a pak se uvidí. Jo a trochu jsem si hrál, abych pozlobil Majka a Barborku, takže se mi povedla pěkná tabulečka. Aspoň mě to nutilo víc doma cvičit a tahat. :-) Tabulečka je klasicky na konci.

Takže jdeme na to: V pondělí test na 1500m kraulem. Čas těsně nad půl hodiny - 30:05 (9:47, 10:06 a 10:12). No tak nějak jsem to čekal, takže jsem nebyl ani zklamaný, ani nadšený. Odpoledne pak hodinka a něco powerjógy. Mělo by mi to pomoci při plavání a mám to navíc v rámci permice zdarma, tak proč nejít, že? Ale takový fitnesák jako Aldaman nebudu. :-) Hodina byla příjemná, zkrácený jsem pořád a dnes jdu zase. Večer ještě hodinka spinningu, kterou jsem šel tak, abych si dával, ale druhý den ráno neměl křeče při plavání.

V úterý ráno v bazénu takový mix padesátek, něco s piškotem, něco bez a něco s packami. Pak ještě posilka a večer doma gumy.

Na středu byly v plánu běžecké úseky - 2 x 4km po 4:20 a protože byl smog, tak jsem si to jel odběhnout do Jizerek. Jenže tam byl taky a ještě k tomu mlha a náledí, takže jsem se párkrát málem natáhl a radši to nějak odklusal/odklouzal rovnoměrně, pomaleji, ael zato bez pauzy. To už se mi běželo blbě, ale přičítal jsem to tomu smogu a říkal si, že bude líp. Jo a před běhěm byly zase gumy.

Ve čtvrtek zase plavčo a tentokrát stovky, kde jsem plaval záměrně každou s nádechem jen na jednu stranu a tohle je výsledek: 1:42P, 1:42L, 1:52P, 1:47L. Všechno to bylo s piškotem. Odpoledně jsem byl na masáži a večer na spinu.

V pátek ráno pro změnu zase plavání. :) Dvě třístovky s piškotem, další dvě technicky a poslední dvě stupňovaně. Doma zase gumy.

V sobotu jsem vyrazil zase do Jizerek, ale bylo nic moc počasí a v plánu byly jen dvě hodiny volně, tak jsem to moc neprodlužovat a po dvou a pů hodině už sjíděl zpátky do Liberce. Fotky mluví za vše:





Večer pro změnu zase gumy. :-) Už je asi nebudu psát, je to pak takové stereotypní. No a v neděli lehce stupňovaný běh, který jsem málem nedoběhl. :) Sice byl trochu smog, ale ne moc a tak jsem neběžel do hor, ale do Jablonce a zpět. Bylo to 6km/5:01/149 (ještě dobrý) + 7km/4:58/161 (nic moc) + 8km/4:50/166 (vyloženě blbý) + 2,3VK. Když si vezmete, že maraton byl na nějakých 160 tepech do 30.km tempem 4:30, tak je to sakra rozdíl. Takže teď jen spánek, masáže a zase spánek. :)

tabulečka

Jo a trochu předběhnu, ale zase jsem se natočil a pořád tragédie. Ale mám na YouTube nick SuperAdvid. :-)) Advid už byl totiž obsazený. Více zde.

23 komentářů:

  1. Chachá a je to tu, milý šviháku, jsi přetrénovanej! :-)) Ale ne, spíš si tělo na tydle dávky po odpočinku zatím nezvyklo. Mě by to zabilo, ty máš jen trochu vyšší tepy. Hele ta tabulka je super zarovnaná ale nemá součty, a já sem línej to sčítat, tak mě nechává v klidu a nevědomosti...:-)))
    Majk

    OdpovědětVymazat
  2. Ale Majku, co bych pro tebe neudělal. :) Máš tam součet.

    Já se pokoušel udělat ten garmiňácký bannerek vpravo nahoře jako funkční odkaz na můj kalendář v Garmin Connectu, ale nějak mi to pořád nejde. Tam bys pak viděl všechno.

    OdpovědětVymazat
  3. Majk se mýlí, David není přtrénovaný, ale nevzpamatoval se z únavy po maratonu. V tréninku už jsme zařadili změny, takže počítám, že to bude do vánoc v poho

    OdpovědětVymazat
  4. Ale jo, ja nekritizuju, jen popichuju, abych mu to vratil...:)

    OdpovědětVymazat
  5. fakt je videt, ze do toho peres na plny pecky:). U me velkej obdiv. Ovsem slabsi tyden zaradit neni na skodu, aby to melo nejake vlny, vlnky ne jen ten strmy rust nahoru.. Taky aby tam zbylo na spanek a praci:). At se dari! 12:)

    OdpovědětVymazat
  6. Davide, sice to sem nepatri, ale konecne jsem nasel par minut a zaradil tveho "ptacka" do sbirky behaciho umeni... Dik! 12:)

    OdpovědětVymazat
  7. Oooo děkuji za tabulečku. Koukám, dneska to mám přesně měsíc po maratonu a sice přitvrzujeme, ale dneska jsme kruháč s trenérem museli spíš odlehčit. Takže máš můj maximální obdiv, já jsem pořád nějaká lehce unavená. Klusá se mi dobře na různé vzdálenosti, ale na nějaké větší intenzity se stále necítím :(

    Hele a to víš, že vždycky na spinu odjedeš přesně 25 km??? Tomu se mi nechce věřit :)

    OdpovědětVymazat
  8. Barborkas: Jasně, úplně přesně mi to vychází z tepů a watů. :-)

    Ba ne, ale něco si do deníčku napsat musím a těch 25 je pěkně kulatých. Na stejných tepech bych venku za stejnou dobu ujel většinou víc, ale zase je to jen spinning a ne plnohodnotné kolo a tak si píšu jen těch 25. U trenažéru je to to samé.

    OdpovědětVymazat
  9. Já si píšu na trenažéru 30k za hodinu, no ale já jsem rychlejší že :D
    to Barborka: nikam nespěchej po prvním maratonu je na návrat k intenzitě hoooodně času, tělo zjišťuje co si mu udělala za křivdu a dává se dohromady z toho šoku, po desátým už to bude jiné ;) IM

    OdpovědětVymazat
  10. IM: Já mám víc času, můžu si dovolit psát 25. :)

    OdpovědětVymazat
  11. No tak když máš víc času, tak bys měl přidat abys měl taky 30 :D

    OdpovědětVymazat
  12. Nebo si pořiď dítě a budeš si moct psát nulu. :) A to nula je mnohem víc kulatější než nějakých 25 nebo 30. :D

    OdpovědětVymazat
  13. No já ti nevím, ale ironman má dítě, Majk má dítě, Aldaman má dítě a ty jediný máš nulu. Takže to asi nebude v dětech, ale někde jinde. :-P

    OdpovědětVymazat
  14. Jojo jen rejpej, ale počkej až se ti něco narodí. Budeš čučet jak péro z gauče. Nehledě na to, že je značný rozdíl, jestli máš mimino nebo caparta, kterej už běhá. ;) A našlo by se X dalších argumentů.

    OdpovědětVymazat
  15. Já netvrdil, že to je brnkačka, ale testík sis dát mohl. :)

    OdpovědětVymazat
  16. Šewy výmluvy, my dva s Majkem máme podobně starýho prcka. Chce to nebejt línej a přivstat si :) Je to v budíku :D

    OdpovědětVymazat
  17. Jestli ti to udělá radost, tak já si ho do Vánoc nebo do konce roku fláknu. :))

    OdpovědětVymazat
  18. Prosím tě Michale a kolikrát jsi malýho nekoupal. Já jsme to nestihl za celou dobu asi jen 2x. Jinak toho budíka mi můžeš koupit k Vánocům. :D

    Čoveče, nevím, jestli línej, ale s takovým vstáváním v pět bych z práce chodil s otlačenou klávesnicí na čele. :))

    OdpovědětVymazat
  19. Šewy: A do konce kterého roku? :-D :-D

    Jinak je docela zajímavý, že máte všichni kluky. Asi nějaké tri-geny. :-)

    OdpovědětVymazat
  20. Špatná výchova Sewy :P Flákni to tam, ať netrháš tripartu ;) IM

    OdpovědětVymazat
  21. No vidíte a já si na spinnu píši jen 20 km, ale to bude asi tím, že jezdíme hodně kopce :-). A na trenažéru mám tacháč, takže tam je to přesně :-).
    Šewy a v dítěti to nebude :-). Já vstávám každý den v 5:15 :-).

    OdpovědětVymazat
  22. Ironman: Myslím, že moje tělo se aktuálně myslí, že se mu chystám mstít už do konce života, měsíc po maratonu jsem nějak neplánovaně absolovala kolo-běh Říp-Praha :o Mno, zase všechno bolí ...

    OdpovědětVymazat