pondělí 23. ledna 2012

Týden 16. - 22. 1. - Běžkařský týden

Po běžeckém víkendu jsem v pondělí odpočíval, tak jsem jen plaval cvičení totálního plavání a odpoledne jsem místo spinningu sedl na hodinu doma na trenažér a bylo to fajn. Tedy myslím pohodlí posedu, jinak to byla šílená nuda. Vybral jsem si totiž špatný film. No a jako obvykle po dlouhé době bez svého kola jsem si uhnal vlka.

V úterý ráno jsem plaval klasiku, hlavním motivem byly stovky a časy se mi zdály docela dobré.
Navečer jsem vyrazil s kámošem poprvé tento týden na běžky. Celý den sněžilo, tak nebyly ideální podmínky, ale i tak to bylo fajn svezení.

Na středu jsem měl v plánu běh na dráze, která v zimě bývá buď celá, nebo z části prohnutá. Ale protože v noci sněžilo, byla běhatelná jen uzounká nerovná cestička a na rychlý běh to nebylo. Tak jsem aspoň dal několik rovinek ve sněhu. Odpoledne jsem si dopřál masáž nohou a večer sedl zase na hodinku na trenažér. Tentokrát už s jakýms takýms předem vymyšleným cílem (3x 3min s kadencí 90, 100 a 110, takže fakt asi jen na zpestření) a hlavně s dobrým filmem. Film Without limits je o běžci jménem Steve Prefontaine a jeho životě a sportu. Doporučuji.

Ve čtvrtek jsem plaval padesátky a odpoledne jel zase na běžky. Letos jsem ještě nejel z Maliníku a tak i když celý den sněžilo, riskl jsem to a pak jsem musel jet prvních 5km soupaže. Prokládal jsem to stylem "klasik bez vosku", takže jsem si moc nepomohl. Po napojení na hlavní trasu už se bruslit dalo. Objel jsem Olivetskou horu z obou stran a namotal 25km.

V pátek ráno opět totální plavání. Mám pocit, že se nezvedání hlavy zlepšuje, ale ruku do ohně bych za to nedal. :-) Odpoledne posilka a cvičení na střed těla.

Plán na sobotu sestával jen z opakovaných výběhů kopce s rozklusem a výklusem. Jako všechny aktivity v tomto období, opět na sněhu a traktůrek s pluhem dorazil na místo přesně ve chvíli, kdy jsem dokončoval meziklus před posledním úsekem. Tento týden mám podobný trénink, tak vyrazím z domova o 15 minut později a chodník bude čistý. :) Výklus jsem si na třech místech prodloužil, takže to celkem dalo 20km. Nějak se z toho víkendového běhu bez vody stává tradice. :-) Doma jsem se pak odměnil smaženicí z hub z mrazáku.

Večer jsme šli na Ples flotily (vodní skauti), kde jsem byl trochu zmatený z toho, jak se všichni zdraví "Ahoj" a podávají si levou ruku. Ale po chvíli už mi to ani nepřišlo. Flotila slavila 40 let a tak byl i dort. Mimochodem moc dobrý a tak mi vykompenzoval i manželčin zákaz smaženého romadůru. No ale hlavně to byl po dlouhé době ples, kde se hrála polka a valčík.

volba Myšáka plesu

Zalehli jsme kolem jedné a ráno jem tedy krásně stihl první autobus do Jizerek. Ujet 50km jsem tajně plánoval už v Jakuszycích, ale to nevyšlo. Tak jsem si říkal, že teď už by to klapnout mohlo. Jelikož trasa Jizerské padesátky neměří 50km (jen asi 48km), trochu jsem si ji upravil tak, aby to těch 50 mělo. Říkali jsme si pak doma se Zuzkou, že by mohlo být zábavné při závodě někde ty 2km namotat, nejlépe pomocí kousku trasy s obrátkou a kuželem. A nejlépe někde kousek od startu, aby to bylo divácky vděčné. :-D No zpět k neděli. Až na jeden neprojetý úsek kousek před Jizerkou (na jehož konci jsem potkal quassara, který jel opačným směrem), to bylo bezva.

na Jizerce s Bukovcem v pozadí

Na zpáteční cestě foukal už na Promenádní takový protivítr, že jsem musel píchat z kopce, ale pořád to bylo lepší než jet do kopce. Posledních zhruba 10km jsem sem tam pocítil náběhy na křeče do stehen, ale křeče samotné se nedostavily. Do Bedřichova jsem dojel akorát tak, že jsem stihl koláč a čaj a jel mi autobus. S týdnem jsem spokojený, další týden bude volnější a odpočinkovější.

8 komentářů:

  1. Ja Te snad prestanu cist, kdo se ma porad koukat, kolik toho stihas a jak Ti vsechno jde... :D

    OdpovědětVymazat
  2. Ta 50 fakt pekna, skoda ze nemuzes v nedeli, byl by to zase super trenink. No nic, tak nekdy priste. IM

    OdpovědětVymazat
  3. Co rika hlava na to stridani stylu plavani? Ja mam takovej pocit ze ta moje by to nepobrala, vydycky se snazim odstranit nejakou chybu a u toho vyrobim 3 dalsi...

    OdpovědětVymazat
  4. Tak to je maso, 20 hodin za týden, to je ten správný bouchač, kam my se hrabeme :-). Tu padesátku jsi jel klasicky a neb bruslením ?
    Podle mě je blbost motat dva styly plavání dohromady, ale já nejsem trenér, a toho naštěstí mám při každém plavání a vyznává jen jeden styl :-).

    OdpovědětVymazat
  5. Majk a Alda: Nejsou to jiné styly plavání, jen v tp jednotce kladu důraz na cvičení a techniku, na které není při plavání úseků čas. No a při úsecích se snažím taky chyby nedělat, ale spíš se snažím mít dost kyslíku.:-)

    Alda: Bruslením, ale já bruslím tak, že do kopce dost odpočívám chůzí a pak zase jedu.

    OdpovědětVymazat
  6. Ses borec a jdes do toho na plny pecky. To je potreba ocenit. 20+ hodin tydne to je mazec. Velkej obdiv! 12:)

    OdpovědětVymazat
  7. Jen, aby jsi těch technických cvičení neměl moc :-)). Aby jsi nezapomněl, jaké to je plavat jen tak :-)).
    Hmm, i tak dát padesátku není jen tak :-).

    OdpovědětVymazat
  8. Alda: Neboj, Michal se stará, abych nezapomněl. :-)

    OdpovědětVymazat