pondělí 2. ledna 2012

Týden 26. 12 - 1. 1. - Radost :-)

Tak a je tu přehled posledního tréninkového týdne roku 2011. A abych si nekazil pěkný konec příspěvku, napíšu to špatné hned na začátek. :-) Přihlásil jsem se na páteční noční závod na běžkách, ale pak jsem na něj nešel, protože byl špatný sníh, čekal bych hodinu a půl na start, po závodě bych musel pěšky až dolů pod Jizerky na tramvaj, bolela mě ramena, možná by mě ani nepustili do druhého kola a našla by se určitě i spousta dalších výmluv. Prostě jsem vyměkl. :)

Tak a teď už ta pozitiva a sociální jistoty. V pondělí jsem dal jen posilovnu a vyplavání, v úterý plavčo a odpoledne běžky. Bylo to mokré a vůbec to nejelo.

Ve středu výživný trénink s Michalem ve Varnsdorfu. Nejdřív dvě trojky na dráze po 3:58 a 4:03. Tam se mi líbilo, že jsem nemusel sledovat tempo, jen se držel Michala. Na posledních 1400m jsem už běžel kousek a pak kus za ním, ale byl to pěkný trénink. Pak hned na bazén a motiv 2x(300K, 2x150K, 3x100K, 6x50K). Něco z toho s piškotem. Nějak mi to po těch běžkách neplavalo, ale i tak jsem měl první stovku za 1:40 a druhou za 1:41 (obvykle kolem 1:50). Ale ani tento nezvratný důkaz, že je malý bazén rychlejší, trenéra nepřesvědčil, aby to uznal. :-D Plavalo se pěkně, protože vysvitlo sluníčko. Ale asi dvakrát jsem si málem urazil ruku o schůdky.

Ve čtvrtek jsem dal volně spin a masáž. To jsem ještě se závodem počítal. V pátek ráno plavčo a odpoledne lehký klus se Zuzkou na dorovnání kilometrů za rok 2011. Padal mokrý sníh a samozřejmě tam i zpět proti nám. To už jsem závod odpískal a tak jsem šel na jógu a pak na spinning, kde jsem se nešetřil. Spin byl po józe takový zvláštní - asi jako po pivu, ale pak jsem to rozjel a bylo to dobré.

A teď to přijde. :) V sobotu ráno jsme jeli autem na Šámalku (xchata na Nové Louce v Jizerkách) a protože připadl nový sníh, mrzlo a měl jsem skoro čerstvě naparafínováno, jelo to jak z praku (bohužel ne do kopce) a místo plánovaných cca 30km jsem ujel 38,5km. Tolik jsem neujel ani loni (nejvíc 35km v Krkonoších) a to je teprve prosinec. Takže jestli vydrží sníh, dám letos i padesátku bruslením. Z Knajpy na Smědavu je to skoro celé z mírného kopce, tak jsem ruce šetřil a jen odšlapoval a jelo to skvěle. To odšlapování z mírného kopečka mě na bruslení baví snad nejvíc. Dobré to bylo taky na Šámalce po dojezdu. Rozhovor s číšníkem aneb těžký život vegetariána:

Já: "Dáme si dvě hrachovky."
Č: "Hrachovky došly, poslední dvě mi vyfoukl kolega."
Já: "Tak co máte?"
Č: "Boršč."
Já: "Hm, a něco jiného malého?"
Č: "Párek, klobásu, tlačenku a chleba se sádlem."
Já: "Hmm, tak si dám Tatranku."
Č: "Tatranky nemáme, jedině Fidorku."
Já: "Tak Fidorku."

Doma jsem se zahřál a prohřál v infrasauně a byl jsem spokojený. Zuzka byla pryč, tak jsem si uvařil tu hrachovku (shodou okolností jsem ráno namočil hrách, protože jsem nedávno zjistil, že je hrachovka rychlá, levná, zdravá a vydatná) a těšil se na Silvestra.

Silvestra jsme strávili u bráchy s ještě jedním párem a bylo to prima. Povídali jsme si, na půlnoc jsme šli do lesíka na vyhlídku a pak koukali na videoklipy a kecali. Spát jsme šli nějak po třetí hodině a tak jsem počítal, že budu vstával kolem deváté. Ale nějak se mi ráno nechtělo z postele a vstal jsem až v jedenáct. Bylo teplo, nepršelo, tak jsem se oblékl a vyrazil na novoroční běh. Bez konkrétního plánu, jen s ujasněným směrem běhu jsem proběhl Libercem a postupně i Mníškem, Novou Vsí a pak před Chrastavou jsem se rozhodoval, kudy dál. Lesem přes Bedřichovku by to bylo sice lesem, ale i bahnem a bylo by to zbytečně krátké. Tak jsem to vzal po silnici. V Machníně začalo pršet a já vždycky v dešti běžím rychleji, tak jsem si zmáčkl mezičas a vzpomněl si na Honzu 12. Mezičas totiž byl: 123:45. To nemůže být náhoda. :) Z pohodového běhu jsem přešel na takový pomalejší tempový běh a dal necelých 6km po 4:52 a pak domů výklus. Celkem to bylo pěkných 32 kilometrů. Doma zase hop do sauny a pak jsem si se Zuzkou pustili Tajemství staré bambitky (díky Lencečlence za tip). Večer ještě gumy.

A ještě tabulka za celý prosinec. Na první pohled by se mohlo zdát, že tabulka doprava a dolů řídne, ale to je opravdu jen zdání. :-) Ona totiž opticky řídne, ale díky běžkám se tréninkově zahušťuje. :-D


A ještě graf celého roku. Na sOcketku a její multigrafy to nemá, ale mně to stačí. :)

6 komentářů:

  1. Grafomane doufám, že hodíš měsíční součty za 2011 a hodnocení do zvláštního článečku :D
    IM

    OdpovědětVymazat
  2. Im: Zhodnocení už je dávno napsané: http://tri-dave.blogspot.com/2011/09/zhodnoceni-sezony-2011.html

    Součty jsou v tom grafu. :D

    OdpovědětVymazat
  3. No já myslel jako celkovou sumu km, porovnání s předchozími roky a zhodnocení každe disciplíny :) IM

    OdpovědětVymazat
  4. Ja to radsi ani nechci vedet...:-)

    OdpovědětVymazat
  5. Davide... ten cas... uplne jsem zamackl slzu v oku:). Pro takovyhle cas ma smysl sportovat!!! :)
    Tak at stejne jak ta postupka, ti vykony jen rostou a bavi te cim dal vic! Zase moc neblbni, ja i kdyz "adjustuju", tak me stejne ten Vas motivacni krouzek zene dopredu. At se dari! 12:)

    OdpovědětVymazat
  6. Ja tedy zavidim ty hezky vysoka cisla :)

    OdpovědětVymazat