pondělí 2. dubna 2012

Týden 26. 3. - 1. 4. - Odoláme větru dešti

Tak mám za sebou první ostrý tréninkový týden po soustředění a jsem spokojen. Sice se mi ho počasí ke konci pokusilo zkazit, ale nedal jsem se. :-)

Pondělí bylo skoro volno, jen technika TP v bazénu spojená s natáčením kraulu. Na úterý bylo v plánu uplavat 6 čtyřstovek, ale zapomněl jsem, že od deseti má škola zamluvené všechny dráhy, tak jsem uplaval jen 4 a pak ještě 200m s packama. Snažil jsem se mít paži vepředu uvolněnou a koukat jen na čáru pod sebe. A víceméně se mi to dařilo. Taky jsem si zkusil dát piškota mezi kolena, jak radil Ječmínek, ale piškot vypadával a nohy šly stejně ke dnu.

Odpoledne 4krát 2km na dráze. K snídani jsem měl netradičně kus dortu, co zbyl z narozenin Zuzčina bráchy a nějak mi to asi rozhodilo střeva a první úsek jsem dobíhal s nohama u sebe, pak rychle do křoví a dobrý. Druhý to samý, jen o něco horší. Třetí a čtvrtý úsek už byl v pohodě a i tempo bylo ok. Pak výklus domů a přeprat trenky.

Ve středu ráno jsem plaval zase nějaké stovky a pajdy, ale hlavně jsem mezitím stačil zkonzultovat s Ječmínkem zlepšovák a místo piškota jsem si dal mezi kolena desku. Ta mi nohy opravdu už držela nahoře, ale musel jsem ji držet fakt fest a jakmile jsem na to přestal trochu myslet, deska uplavala. Takže na nácvik techniky dost nepraktické. Na konci tréninku jsem si zase svázal nohy gumou a zkoušel plavat, ale oproti kempu s Valdou žádná změna, zase nohy u dna a topení.

To mělo být ve středu vše. Jenže na čtvrtek hlásili déšť a zimu, tak jsem dal ještě radši čtvrteční kolo, protože představa 120km kola v dešti nebyla ani trochu lákavá. Byla to pěkná trasa. 20km přes Ještěd (resp. přes Výpřež, takže ne až nahoru), pak 30km tempo přes Mimoň do Zákup a pak volně přes Nový Bor, Cvikov a Jablonné zpět do Osečné. Odtamtud domů stejnou cestou přes Výpřež. Nohy jsem po tom úterním běhu cítil, ale nedalo se nic dělat. Dalo to pěkných 126km s převýšením 1979m (jsem ročník 1979 :-)).

Ve čtvtek jsem tedy mohl mít volno a ani se mi moc do deště nechtělo (předpověď nelhala), ale slíbil jsem nakreslit to pivo, tak jsem vyběhl. Jenže bylo všude mokro a do mokré trávy se mi nechtělo a tak jsem místo kreslení zkoumal nové trasy a doběhl pod Prosečský hřeben a pak i na něj. Takže zase kopec. :) Nakonec to dalo necelých 14km.

V pátek dopoledne jsem měl v plánu test na 1500 kraulem. Ten ze Španělska byl v malém 25m bazénu a abych měl porovnání s podzimem, musel jsem dát repete na našem velkém 50-ti metrovém. Byl jsem v dráze jen s jednou růžovou plavkyní, která plavala prsa, ale vždycky, když jsem ji doháněl (to je úspěch :-D), tak mi pak u stěny udělala místo a nemusel jsem se jí vyhýbat. Snažil jsem se zase mít uvolněné ruce a nekroutit se a byl z toho osobák v čase 28:57. První pětistovka byla pěkná za 9:19, ale ty další dvě už za 9:43 a 9:55. Příště to musím udržet. :-)

Odpoledne pro změnu zase pršelo, tak jsem vzal zimáka (mtb) a jel se 60km vyjet. Tedy ono to mělo být vyjetí po to 120km kole, ale takhle to bylo vyjetí spíš po tom běhu. A protože se blížil konec měsíce, každý kilometr navíc dobrý. :-)

Na sobotu jsem měl naplánovaný jen běh a to 2x 7km po 4:15 (vždy 3,5km mírně do kopce, 3,5 z kopce). No vůbec se mi nechtělo (pro změnu :-)). Trochu mě bolely nohy, venku hnusně a tak vůbec. Ale pak jsem si řekl, že spousta lidí poběží v Praze půlmaraton a když vyběhnu brzo, tak doběhnu, než oni vyběhnou a já budu moci lenošit. :-) Tak jsem vyběhl a nějak to i uběhl. Ale po 4:15 to nebylo (4:21 a 4:24) a tepovka nepřelezla hodnotu 160, což při tom tempu a úsilí měla. Takže asi nějaká menší tréninková únava. Po běhu jsem se osprchoval a šel na pizzu. :-) Jednu pizzu jsem vzal i Zuzce a pak jsem šel do bazénu s tím, že až tam budu, tak se uvidí, na co se budu cítit. Když jsem viděl vodu, říkal jsem si, že bych se utopil a tak jsem šel jen do vířivky. Naštěstí bylo volno na masáž, tak jsem šel na nohy a záda. Tentokrát už to nebylo jako u zubaře, protože tam byla jiná masérka.

Cestou z pizzerie mě zaujal tento reklamní stojan. Asi něco pro německé turisty. :)


A večer bylo u nás takhle pěkně:


Za sobotu jsem zažil déšť, kroupy, sníh a bouřku. A to bylo apríla až druhý den. Na neděli jsem měl v plánu volnější kolo 120km, ale trenér asi nepočítal se zákeřným počasím. Ráno ještě trochu sprchlo, na oběd jsme šli k mojí mamce a předtím jsem si připravil jak zimáka, tak silničku s tím, že se pak uvidí. Po obědě to vypadalo docela dobře, i sluníčko vysvitlo, tak jsem vzal silničku. Cestou do Německa foukalo pořád proti (průměr 21km/h) a tak jsem operativně změnil plán na 60km. Ale v Německu bylo krásně slunečno, tak jsem si asi pětkrát řekl "Ještě na tamten kopec a otočím to." a nakonec z toho bylo 90km. Po větru to jelo skoro samo, ale pak u nás zase nějak do zad foukat přestalo. Klasika. :-)

v Německu

vyladěný kokpit: Garmin na pěně a svítilna s DealExtreme jištěná kusem ponožky proti posunutí. Budu to muset trochu poladit. :)

S tím, jak všichni známí běželi PIM (kromě bloggerů i dva kámoši tady z Liberce a jeden známý) se vynořila otázka, za kolik mám běžet ty Pardubice za dva týdny. Odhad času závodu takhle dopředu mi nejde. Představím si totiž s jakým úsilím běhám třeba úseky a pak si představím, že mám běžet rychleji a déle závod a přijde mi to nemožné. Ale na druhou stranu vím, že to takhle je vždycky a většinou to byl osobák. :-) Navíc budu odpočatý a bude tam Jitka s foťákem, tak žádný flákání. :-)

A na závěr sumy za březen. Plavání 41km, běh 190km a kolo 1435km. U kola je to můj nejvyšší měsíční objem vůbec a v tuhle chvíli mám najeto skoro tolik, co loni na konci dubna.


8 komentářů:

  1. To ze si v pracovni muzes dovolit strihnout 6h treninku se snad ani neda komentovat...:)

    OdpovědětVymazat
  2. Hele co je tak skvelyho na to ze se dole musi opisovat ty hovadiny aby clovek mohl neco okomentovat? To se jako bojite invaze internetovejch robotu, nebo co? Je to pekna pitomost podle me...:-))

    OdpovědětVymazat
  3. Já myslel, že se to u mě nemusí a taky mě to u jiných štve. Mrknu na to.

    OdpovědětVymazat
  4. Ty vado 20 hodin za týden, začínáš být horší (nebo lepší?) než Aldaman. :)) Ale zase jak jsem loni hecoval Aldu, aby tam kopnul za měsíc 100, tak ty by jsi mě nemusel zklamat. ;))

    OdpovědětVymazat
  5. 100 už je moc. Ta dvacka týdně je takový řekl bych strop. Pak už není kam přidat, aby to nemělo negativní vliv na rege a tak. Nejsme Vabrouši. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Další bouchač, jeden blog horší než druhý :-))). V Pardubicích to bude osobáček, já se také v tréninku trápím a říkám si jak to můžu v závodě vydržet a ono to v závodě je úplně o něčem jiném, tipuji pod 1:25 :-)).

    OdpovědětVymazat
  7. Ses neuveritelnej bouchac! No vsak ono se to zuroci, ovsem ta cisla ti tady sedi krasne, priznej se, ze jsi me chtel udelat radost? :)
    Do pardubic drzim palce, ja v tu chvili budu pobihat kolem Ritky:) v tradicni Brdske 50.. At se dari, tesim se, ze te uvidim na BB setkani.. 12:)

    OdpovědětVymazat