pondělí 26. listopadu 2012

Týden 19. - 25. 11. - Bušando

Na úvod bych chtěl varovat otce od rodin a uplakánky, aby nekoukali dolů na tabulku s přehledem tréninku. :-)

Pondělí bylo opět věnováno plavání a posilovně. V bazénu jsem vymyslel způsob, jak gumou na kotníky uchytit foťák na schůdky, takže za prvé nepotřebuji nikoho dalšího a za druhé se foťák netřese a video je kvalitnější.

V úterý jsem odběhl 16 km po 4:50 víceméně po rovině a večer jsem si skočil do sauny. Mám už permici na bazén+saunu+spinning+posilovnu, takže můžu být v sauně pečenej vařenej. :)

Na středu byl v plánu jen spinning, ale protože jsem s pilnými studentíky skončil o chvíli dříve, stihl jsem před tím i plavání ze čtvrtka. Hlavním motivem bylo 1200 m s piškotem, ale jak to bylo odpoledne, byly vlny s obou stran a tedy ideální na nácvik psychické odolnosti ("Jsem v pohodě, plavu klidně a uvolněně" :) - takové NLP). Čas nic moc (23:15), ale když vezmu v potaz, že jsme na obrátku doplavávali tři najednou a k tomu tam plaval pán stylem "medvěd", tak se není čemu divit. Před spinningem jsem asi pět minut marně hledal tílko. tak jsem šel oděn jen v hrudní pás a prošlo to. Připadal jsem si trochu jako exhibicionista, tak jsem raději všem řekl, že to není záměr, ale skleróza.

Přesunutím plavání na středu se mi uvolnil čtvrtek a tak jsem ho pojal jako odpočinkový den. Měl jsem domluvený pokec s kamarádem a šli jsme to opravdu volně (12km/6:07), abych byl v pátek ráno svěží. :) Večer jsem ještě tahal gumy.

Na páteční ranní dráhu jsem se po minulých komentářích čtenářů blogu pečlivě připravil. Nastavil jsem Garmina tak, aby ukazoval jen čas aktuálního kola, do mptrojky nahrál hudbu s 180 BPM  a místo předepsaných 300 m po 3:40 jsem naplánoval čtyřstovky. Tempa: 3:23, 3:27, 3:30, 3:30, 3:33, 3:33, 3:30, 3:25. Tak a teď máte, co jste chtěli. :-D Je pravda, že už po prvním úseku nebyl meziklus, ale mezichůze. Ale když naplno, tak naplno. Klusat jsem začal vždy až chvilku před startem dalšího úseku. A ta hudba mě nakonec brzdila, protože průměrná kadence byla 93. Odpoledne sauna. Čekal jsem po té dráze lehký diskomfort, ale asi tím, že jsem mezi úseky chodil a tepovka klesala ke 120, tak to bylo bez problémů. Záznam tady.

V sobotu jsem si přivstal, abych měl i při bloudění na singltreku časovou rezervu a stihl odpolední saunu s kamarády. Tentokrát jsem si vzal foťák, abych vás tu netrápil fotkami z mobilu (i když některé tak stejně vypadají :)). Projel jsem vše, co jsem chtěl. Našel jsem poslední polský úsek, kde je opravu tragické značení (hlavně pak zpět na začátek), ale je opravdu moc povedený. Taky jsem si projel poprvé Hejnický hřeben, který je myslím nejnovější a taky paráda. Skály, klopenky a i cesta zpět nahoru je v rámci možností příjemná. Kdyby někdo plánoval to Polsko, doporučuji stáhnout záznam a jet podle něj. Z hlediska tréninku a fyzičky už ten konec nebyl takový utrápený jako minulou sobotu. Sauna nakonec nedopadla, tak jsem přidělával poličku.

 Za svítání z nádraží

to žluté jehličí bych fotil pořád. :-)

v Polsku mezi černým a červeným

Hejnický hřeben

S Hejnickou madonou
 
zasloužená kofola a koláček

V neděli ráno jsem si v posteli říkal, že by to chtělo nějakou změnu a že poběžím kopce. Plán byl psaný na tempo, tak jsem vzal tepy z minulého týdne (plánované tempo stejné) a běžel na ně. A když jsem si měřil plánovanou trasu, tak na mě vyskočil na FB vzkaz od kamaráda, jestli jdu běhat. Martin je trochu jiná liga, tak to šel jako lehčí trénink a psal si smsky, kdežto já ke konci v kopcích umíral. :) Poslední kilometry v lese jsme trochu  bloudili a na jedné superprudké cestě jsme během jednoho kilometru jsme sklesali o 150 metrů. Doběhli jsme do Proseče, podělili se o můj ionťák a Martinovu tyčinku, doběhli na tramvajovou zastávku a tam jsem počkal na tramvaj, zatímco Martin běžel do Liberce. Nezmar. :) Běžel na setkání se svou dívkou a to je pak dobrá motivace. :-D Doma klasika nedělních běhů - sprcha, jídlo, výtuh. Odpoledne sauna a zase výtuh. Trochu mě zlobil Garmin. Doma po doběhu šel zapnout, ale byla tam stále ta úvodní obrazovka s vezí firmware atd. Soft reset nepomohl, tak jsem zkusil Power + šipka nahoru a naběhl normálně. Napadlo mě to zkusit, protože tak nějak podobně se aktivuje servisní menu.

Až teď koukám, že zůstávají předložky samotné na konci řádku. Ale ručně to všude upravovat nebudu. Ty tepy do kopce v neděli byly nějaké podezřele nízké, takže tenhle týden si nebudu přidávat (moc :)) a budu se šetřit.


28 komentářů:

  1. Covece furt mas ty ctyrstovky naky pomaly, mel bys pridat!!! :)))

    OdpovědětVymazat
  2. Všechny 400m jsi běhal kolem 1:23 moc pěkný. Tempo bych v tomto případě neřešil :-). A létě budeš lítat za 1:15 :-).

    Být tak mladý a svobodný, tak do toho buším ještě víc :-)))).

    OdpovědětVymazat
  3. Tak vzhledem k tomu, že jsi musel ty pauzy chodit a ne klusat, ukazuje to, že jsi naopak ty úseky chodil příliš rychle :) IM

    OdpovědětVymazat
  4. Neboj, zacinam uz bejt imunni a prispevky ktery zacinaj "Mam posledni dobou nejak moc casu..." uz nekomentuju z principu.

    Jinak nelze nez souhlasit s prvnim komentarem...:-)) Ale ja mam co rikat...

    Pristala Ti taky v plaveckym planu na tento tyden patnactistovka? U me jo a uz ted z toho mam pupinky, protoze podle aktualni plavecky vykonnosti bude uspech kdyz to dam pod 30. No clovek to ma brat z ty pozitivni stranky, aspon je do jara co zlepsovat...:-D

    OdpovědětVymazat
  5. Tak jeden, že jsou pomalý, trenér že moc rychlý, to je na palici. :)

    Majk: Přistála. :) Dát to pod třicet je otázka cti. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Nevim co machrujes na otce od rodin :-) objemy mam cca podobny (spinning a nejaky to klusani mas navic) akorat na to vsechno potrebuju min casu :-P
    Z.

    OdpovědětVymazat
  7. Trener ho nepochopitelne setri :))))
    A ted vazne, kdyz jsem chodil sam, tak to bylo taky pomaly, od ty doby co chodim se Strynclikem tak se mi dost casto chce zvracet :)) Takze to chce partaka, asi te nekdy vezmem sebou :))

    OdpovědětVymazat
  8. Jenže vy budete chodit až na jaře. Brzdy. :-D

    OdpovědětVymazat
  9. No ja budu chodit, az budu moct behat :( Jinak strynclik uz me tahal, ale kotnik furt boli :(
    Jinak az budem chodit, tak se priprav na motivy jako napriklad 10x1km za 3:30. Asi tam chcipnem :)))

    OdpovědětVymazat
  10. A, že to bylo slušný je z pohledu mého a mé výkonosti, já bych to teď tak rychle určitě nedal....

    IM: on pauzy chodil, protože neumí pomalu klusat :-))))

    A patnáctistovku vám vůbec nezávidím, ale také bych měl problémy se dostat pod 30 min. :-(.

    OdpovědětVymazat
  11. My si ji také nezávidíme. :)

    No na ten čtvrtek mi Michal psal, že by tak pomalu běžet neuměl a tak jsem mu psal, že umím běžet i 8 min/km. Takže tahle výmluva neprojde. :) Ale díky za snahu. :-)

    Majk: Jsi v našem týmu chvíli a už si takhle vyskakuješ, jo? :-))

    OdpovědětVymazat
  12. no myslel jsem 10x1km po 3:30

    No ja mam jako cil na jaro 1500 okolo triceti, ale zatim to moc nevidim, mam co delat abych zaplaval 500m pod 11 minut :(

    OdpovědětVymazat
  13. Pochopil jsem to správně, ale to je prostě moc rychlé.

    OdpovědětVymazat
  14. No, koukám, že trénuješ asi 2x víc než já...to znamená, že bys měl mít TT teda 2x tak rychlej, ne? Ale to nemáš, takže buď ty musíš ještě přidat, nebo já se můžu víc flákat! :-D
    Serža

    OdpovědětVymazat
  15. To Quassar: konečně jsi mi vysvětlil proč tě zlobí kotník. Na 10x1k za 3:30 se my, co neumíme standartně 10k za aspon 33:20', musíme dostat postupně. Což je mimochodem jedno ze základních pravidel dobře postaveného tréninku a ruku v ruce jde s postupností. Zkus na to myslet, ono čím budeš starší, tím více se ti to bude hodit znát ;) IM

    OdpovědětVymazat
  16. IM
    NO ja tema 3:30 chtel hlavne Davida trochu pozlobit :) Jinak loni jsme behali 6x1km mezi 3:25 - 3:40 a nemyslim si ze na to potrebujes behat desitku za 33:20. Jasne, ze se k tomu musis postupne dostat, ale kdyz je clovek schopnej bezet pulmaraton tempem pod 4 minuty, tak useky za 3:30 mi zas tak rychly nepripadaj. Ale v tom jsem mozna dost ovlivnenej vyse zminenym Pavlem Strynclem, kterej chodi vsechno nadoraz a myslim, ze i diky tomu ma takovy uspechy (sic v trosku jinejch disciplinach).
    Navic me ta draha dost posunula, takze si uplne nemyslim, ze by to byla spatna cesta.
    K mymu kotniku. Rozhodl jsem se jit dost narocnej zavod a prestal jsem koukat co na to rika moje telo. Byl to zavod dvojic a nechtel jsem zklamat partaka, kterej se na to dost dlouho tesil.
    Ale jinak mas samozrejme pravdu, uz mi neni petadvacet a pokud clovek nebude sportovat rozumne, nekde se to podepise.

    OdpovědětVymazat
  17. jsem ženatej s dětma po plicní embolii a trénuju víc než Ty. Tak tady nehoň machra :-DDD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. herdek, zapomenutá čárka, po embolce samozřejmě nejsou děti ale já ;-)

      Vymazat
  18. Jak jako víc? To není možný. :) Ono není umění dát 70 km za 3,5 h. Umění je jet 60 km čtyři a půl hodiny. :)

    OdpovědětVymazat
  19. Dane reagoval jsem na motiv 10x1k po 3:30 s normální pauzou cca 3min. jsem si jistý, že to z fleku bez ničeho je velmi náročný trénink s rizikem zranění.
    Jinak dráha je rozhodně skvělá cesta, která pomůže zrychlit a posune kvalitativně techniku a efektivitu běžeckého kroku, takže rozhodně doporučuji.
    Ale s rozumem a hlavně při tréninku na dráze nezávodit!!! IM

    OdpovědětVymazat
  20. IM: tak to souhlasim bez pripominek, ja ale beru ze tady vsichni vice ci mene trenujeme a David tedka trenuje spise vice, takze to urcite zmakne :) A ja to samozrejme taky nezacnu behat hned, spis bych to videl pak na dva mesice na rozbehani a pak teprve draha. Jinak muj trener mi dneska psal, ze to s moji pristi bezeckou sezonou vidi dost spatne, je pravda ze uz s tim bojuju tri mesice a furt to neni ono :(
    A jen pro upresneni, my s tim Pavlem rozhodne nezavodime, stridame se na cele a tak nejak z toho vylezlo ze si dost maknem. Kdyz nemam dobrej den tak mi klidne na poslednich sto dveste metrech utece a rozhodne se nesnazim za kazdou cenu mu stacit.

    OdpovědětVymazat
  21. Koukam na tvuj plan a postuchovani otcu od rodin! :)
    Musim se nas starsich otchu od rodin zastat...Myslim, ze bys mel urcite pridat, aspon v intenzite:). Chory Jecminek maka...Starec jako ja, co jeste o vikendech pracuje je i tak schopen trenovat cca 10h a v behu mit kolem 100km. Sice je to silenej boj, ale ty mladoch? Doufam, ze si to vezmes k srdci a zacnes poradne makat:)..:)!!
    Ne vazne, ses dobrej, trenujes vic, asi tak stabilneji o 1/3 vic nez ja.. jednoducha matika veli, ze musis mit na maraton o 1/3 lepsi cas nez ja... Tak se koukej snazit! :)

    MSF! 12:)

    OdpovědětVymazat
  22. Teď není čas na přílišnou intenzitu. Teď se točí motor na volnoběh a zvyšuje objem válců. :-)

    Koukám, že ses s tou pochybnou matikou nakazil od Seržy. :-) To nechci vidět ty přednášky. :-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Serzovo matika se mi libila.. Klasicka kapitola o umere. Ve stredoveku se to vyucovalo na vysoke skole, co mas proti tomu? :)
      Ovsem tento tyden diky zdravotnim prohlidkam a praci je to moje behani tak akorat na prd:). Jestli se dostanu nad 60km tak to bude zazrak... a chtel jsem dvojnasobek:). No nic, to jsou ti pracoviti otcove od rodin..MSF! 12:)

      Vymazat