středa 9. ledna 2013

Týden 31. 12. 2012 - 6. 1. 2013 - Dobrý start

V pondělí, poslední den minulého roku, jsem tréninku moc nedal. Chystal jsem se na Novoroční běh okolo Máchova jezera, tak jsem se byl rozklusat, ale bolely mě ještě nohy z víkendu, a proto jsem se nakonec rozhodl tam nejet a místo toho se jsem jel projet silničku. Bylo nad nulou, trochu mokro a občas i slunko vysvitlo. Nohy nebolely a jelo se mi pěkně. Předchozí týden jsme jeli s trenérem něco přes sedmdesát, tak jsem si říkal, že 70 - 80 km by bylo prima. Když jsem měl okolo sedmdesáti, nějak mi ztuhly nohy a nedočkavě jsem začal vyhlížet nějakou benzinku. Nakonec jsem se dočkal a Tatranka s Colou mě postavila na nohy a chvíli mi to jelo jako z praku. Cedule u silnice hlásily, že do České Lípy dojedu a budu mít cca 94 kilometrů. Byl by hřích to nezaokrouhlit a tak jsem jel ještě kousek na Nový Bor a zpět. 10 minut po mém příjezdu na nádraží odjížděl vlak do Liberce, takže perfektní načasování.

Ve středu jsem byl jen plavat a v posilovně, ale nohy jsem vynechal. Ve čtvrtek jsme s Mildou zase vyrazili na běžky. Občas trochu mrholilo, ale jelo to pěkně a letos poprvé jsem si troufl na prďák ze Smědavy. Prďák mě pěkně proškolil. :) Cestou z Hřebínku na Novou Louku padalo hnusné malé zmrzlé cosi a štípalo do do nosu. Nějak mě ten den na lyžích bolely nárty a kotníky, tak jsem jel soupaže mnohem víc než obvykle a bylo to druhý den znát. Ale první letošní 40 padla. Večer jsem ještě zaskočil do sauny, ale stálo to za prd. Bylo narváno a málo teplo.

V pátek jen plavčo a večer badminton. Kvůli plánovanému a neuskutečněnému závodu jsem tento týden málo naběhal, tak jsem v sobotu už vyběhnout musel. 20 kilometrů v menším či větším dešti jsem přežil, ale ždímat na mě šlo všechno. A odpoledne hurá do Prahy. :-)

V Praze jsem měl v plánu nedělní závod pořádaný Leonou and her melody boys Honzou12 and Machym. Běžel jsem osmičku. Bylo bezva závod, kde se na startu skoro každý usmíval a panovala super nálada. Odstartoval nám to Honza a polonahý Machy a dokonce i někteří běžci byli oblečení velmi letně. Běželo se 5 koleček okolo hnoje :) a trasa měla tvar lichoběžníku, kde byla jedna strana do kopce, další z mírného kopce po větru, třetí z kopce a poslední po rovině proti větru. Začal jsem lehce zadrženě, protože jsem netušil, jak se mi poběží. S kolegou jsme byli asi 100 metrů za první trojicí, ze které se po chvíli utrhl jeden běžec a mě zase poslal můj kolega dopředu, ať se tam s ním prý neflákám. :) Od té chvíle jsem až do konce závodu naháněl běžce přede mnou s vidinou bedny. Leč on nedal svou kůži zadarmo, vlastně ji nedal vůbec a taky zrychloval a i když jsem se mu v závěru trochu přiblížil, nestačilo to. Při každém průběhu místem startu a cíle jsme byli mocně povzbuzování a foceni a člověk si tam připadal málem jako na olympiádě. :) Když jsem vbíhal do cíle, Honza na mě: "Už jen jedno." To mě trochu zmátlo, ale počítal jsem dobře a už nikam neběžel. Doběhl jsem dvě minuty za vítězem, který běžel ve Stromovce za 3:02. A 18 vteřin za třetím. Takže bedna mi utekla.

To jsem si myslel až do pondělního rána, kdy mi psala Leona. Ti dva první totiž doběhli zároveň a i když by jinde byli na prvním a druhém místě, tak tady byli oba na prvním, tím pádem ten třetí na druhém a já na třetím. :) A proto:


Časy jednotlivých kolo jsou:  6:53, 6:58, 6:58, 6:53, 6:44 a výsledky tady.
No a protože to nebyl ledajaký závod, ale Tříkrálová běžecká beach-párty, tak bylo na programu i koupání. No už slyším ty reakce, bláznech, co lezou v lednu do rybníka. Taky jsem si před během říkal, že uvidím, jak se po něm budu cítit a rozhodnu se až pak. Ale bylo mi fajn, po běhu jsem dal oraz a pak hurá do vody. :-) Přišlo mi to méně studené, než bazének v sauně a nejhorší byla oblast mezi stehny a břichem. Uplaval jsem pár temp a přestože mi zima nebyla, běžel jsem do tepla (byl tam vyhřívaný stan). A tím jsem se zařadil mezi otužilce. :)

Tento příspěvek píšu s odstupem, abych si mohl případně házet máslo na hlavu, kdybych onemocněl, ale nic takového se nestalo a příště do toho jdu zase. Je to v hlavě. :) Bylo nás tam víc, řekl bych, že tak 15 lidí do té vody vlezlo.

Honza upravuje trasu závodu a zároveň pulcův zimní okruh.
Nechybí důkladná instruktáž.

Já se dvěma ze tří organizátorů.
Třetí se cachtá v rybníce.

start...

...s úsměvem

rychlý průběh industriální zónou

bez komentáře :)

beach párty se rozjíždí

voda byla teplá

jako kafe :D

plavu paní radovou

punč byl výborný, silný (možná moc :) )

pachatelé pohromadě (Honzu někdo ufikl, ale to opravím)

a jde se domů

už je ve vitrínce :)

2 komentáře:

  1. Davide! Ses tradicne borec! Malicko me mrzi, ze se mi nepodarilo te presvedcit k extra kolecku:)... Ja se ohlizel, abych te stacil vcas zarazit, ale jsi nejen rychly, ale taky umis do peti pocitat!
    At se dari v cele sezone stejne jako v 3kralovem behu.
    12:)

    OdpovědětVymazat
  2. Davide pěkně jsi to popsal :-) Byla to opravdu vynikající akce nejen sportovně ale hlavně společensky. Rád jsem se tebou ten kilák a kousek běžel, ale faktem zůstává, že by ses se mnou hodně flákal :-)))) a navíc - měl jsem pravdu, když jsem říkal, že máš na 3. místo :-)) Takže opožděná gratulace!

    OdpovědětVymazat