pondělí 4. února 2013

Týden 28. 1. - 3. 2. - Rekonvalescence :)

Týden jsem začal pondělní posilovnou, po které jsem na zkoušku vlezl do bazénu a kupodivu se mi neplavalo špatně. Na to, že byla v plavání pauza, v bazénu mraky lidí a bolely mě ruce z posilky to bylo vlastně výborné. Ale čas jsem si radši neměři. :)

V úterý ráno jsem byl na spinu, kde jsme skoro vůbec nejeli v sedle. Odpoledne tahání gum a večer badminton. Začali jsme chodit ve čtyřech a jedna spoluhráčka přišla přímo z oslavy a neměla čočky, takže hrála zvláštním stylem. Ale nehrála špatně.

Ve středu zase gumy a pak jsem přemýšlel, co s během. Buď jsem mohl jít tempo na pásu (ale to se mi nechtělo) a nebo volně ven. Napsal jsem dvěma příležitostným spoluběžcům a oba měli čas, tak z toho byl prima kecací klus po cyklostezce. Jen jsem se trochu přehříval, protože jsem se řídil teploměrem, který ukazoval 5°C, klasicky jsem odečetl 3°C (ohřev od domu) a podle toho se oblékl (rukavice, dlouhé elasťáky) a ono bylo asi 12°. No ale aspoň jsem nenastydl. :-)

Ve čtvrtek ráno jsem zkusil hybridní motiv v bazénu (hybridní = z motivu od trenéra vyzobat, co se mi líbí :-D). 700 metrů s piškotem za 13:04 bylo po nemoci pěkných. S novým nástavcem na šnorchl se mi plavalo taky dobře. Při pomalém plavání jsem skoro nepozoroval změnu, ale při rychlejším už ano. Jeho nevýhoda je v tom, že se hůře vyfukuje voda, která se do šnorchlu dostane. Odpoledne jsem vyrazil na kolo a protože mě ještě bolela stehna ze spinu, jel jsem na pohodu. Zato dlouho.

V pátek jsem oprášil pětiprsťáky a na chvíli vyběhl. Předem jsem odhadl, že těch pět kilometrů by mělo být bez následků. Ale trouba jsem běžel sedm a cítím to do teď. Co bolí, to sílí (nebo se utrhne :D). Pak jsem si byl trochu zaposilovat a v sauně.

V sobotu mělo pršet, tak jsem jel na běžky. Cestou do Rudolfova se déšť změnil ve sněžení. Jel jsem volně s odpočinkem v kopcích. Navíc jsem jel z Maliníku, kde to nebylo projeté a pěkně jsem se sklouzl až od Hřebínku dále. Cestou z Rozmezí dolů jsem byl rád, že už to mám jen z kopce, protože se tam začali ženit čerti.

V neděli měl být zlatý hřeb prvního týdne tréninku a to běh na Karlštejn s Honzou12. A povedlo se to parádně! Sraz jsme měli na stanici metra Hůrky a odtamtud jsme to vzali Prokopským údolím přes Řeporyje, Ořech, Vonoklasy a Karlík až na Karlštejn. Cestou mi Honza povídal o místních zajímavostech, upozorňoval na fotogenická místa a statečně pózoval. :) Malou při jsme měli, když chtěl běžet zkratkou a ochudit mě tak o prohlídku starých mlýnů. Ale nedal jsem se a po chvíli přetahování jsem mu utekl směrem k mlýnům a tak mu nezbývalo, než běžet za mnou, protože bych se sám ztratil. :-) Trasa byla bezvadná, většinou po trailech a lesních nebo polních cestách, docela kopce, ale taky pěkné dlouhé seběhy. Ve výbězích se Honza přizpůsobil mě, v sebězích já jemu a bezvadně jsme si popovídali. Dokonce Honza řekl jméno, které se nesmí vyslovit. :) Navíc nám úplně geniálně vyšlo počasí (Honza ho dobře objednal) a tak se moc těším na příští společný výběh. Jen tedy ke konci se slibovaná hospoda přibližovala hrozně pomalu. :)

Prokopák

lože v lese pro focení aktů (říkal Honza :-D)

 kostel sv. Kateřiny
(která je mj. patronkou učenců, studentů a učitelů :)

 já a stín :)

 kopec před námi

jiný kopec za námi :)

 vysmátý Honza

to poznáte

Karlštejn zdolán

žíznivý Honza a jeho dvě piva
(kdybych cestou nic nejedl, taky bych
se v hospodě tvářil tak šťastně :)

za odměnu se občas může :)


A navečer jsme byli ještě
na procházce na Petříně
(ale už ne s Honzou :)


7 komentářů:

  1. Škoda, že ty tvoje názvy článku neodpovídají realitě :-).
    30 km uff, to je pěkná vzdálenost, tolik jsem v tréninku už dlouho neběžel :-).

    OdpovědětVymazat
  2. :) Cha cha.. rekonvalescence..
    Pro uplnost musim dodat, ze jsem si dlouhou dobu myslel, ze si David nataci sebehy na kameru, nebo ze je s nami virtualne pritomen Jecminek, nebo ze vsichni TT maji tancovani "povinne":).
    David totiz pri sebezich delal neuveritelne tanecni krokove variace, od jednoduchych (krok-sum-krok), az po latinsko-americke tance. Uz jsem se zacinal bat u karlstejna, ze me zacne placat po zadku!:)
    No evidente dobrej oddil! :)
    Tak at to beha! 12:)

    OdpovědětVymazat
  3. Vy jste my ale povedená dvojka :-) Na běžecký výlet bylo v neděli opravdu pěkné počasí a vy jste si ho jak je vidět parádně užili :-)Davide, rekonvalescence a 32km dost dobrý počin!

    OdpovědětVymazat