pondělí 11. února 2013

Týden 4. - 10. 2. - Maratón se blíží

No jo, je to tak. Z nejasného maratonu až někdy na jaře se stává závod blížící se ukrutnou rychlostí a potvrzují to i milá trenérova slova: „Je pěkný, žes odpajdal 30k po 6 , ale tak nějak jsem si jistý, že k dobrému času v Blavě ti to nepomůže. Máme 6 tydnu do maratonu, jestli tam chces neco dat, tak se do toho opři, je to hraniční čas k tomu, připravit nohy na ten čas jaký si plánuješ (to je mimochodem kolik? :)“ :-)

No asi má pravdu. :) To "pajdání" byl super zážitek a kdybych mohl vrátit čas, nic bych nezměnil, ale chce to i přidat na rychlosti. I když zaběhnutá třicítka se taky bude hodit. A jaký plánuji čas? Netuším. :-D

Nicméně tento týden ještě úplně přípravný na maraton nebyl. V pondělí jsem měl volno, protože jsem byl po předchozím týdnu lehce v únavě. V úterý jsem ráno odplaval a večer šel do sauny. Badminton nám odpadl, ale teď zase bude. :)

Ve středu jsem byl ráno v posilce a odpoledne běhat na páse. V plánu bylo 10 km po 4:30, ale bylo mi teplo a po kiláku jsem se začal přehřívat. Nebo to možná byla ještě únava, těžko říct. Tak jsem vyplodil motiv 3x2km po 4:30/P 400m a nakonec jeden kilák stejným tempem. Ve čtvrtek jen plavčo a odpoledne škrábání zdí v koupelně. Začalo se blýskat na lepší časy a povedlo se domluvit lepší cenu na rekonstrukci, tak jsem musel narychlo všechno připravit a zítra se začne.

V pátek jsem vyrazil na běžky a odpoledne zase škrábal a večer jsme jeli do Polska pro obklady a záchod. V sobotu jsem doškrábal a šel běhat s rádiem v uších a běžel jsem podle hudby. Objevil jsem moc pěkný rozcestník a oběhl půlku Liberce. Nejhezčí úseky byla pěšinka podél Tajchu. A večer zase sauna.

rozcestník v Borůvkové ulici


V neděli jsem byl zase na běžkách, ale po prvních pár skluzech bylo jasný, že to bude spíš takový výlet. Nohy bolely z předchozích dní. Zvolil jsem netradiční trasu okolo Josefodolské přehrady, kde to vypadá jako v Krkonoších, tj. samý kopec nahoru a dolů. Všude hodně lidí, ale na magistrále by to bylo ještě horší. Po hrázi jsem si pěkně zabruslil bez holí (bylo tam tak málo sněhu, že se nedalo zapíchnout) a po druhé straně přehrady to vzal pod Kristiánov. Pak už jen na bus a byl jsem rád, že jsem rád. :) Ale bylo nádherně.

Josefodolská přehrada



20 komentářů:

  1. Pokud se chceš přiblížit osobáku a nebo ho dokonce zlepšit asi má trenér pravdu :-). Ale běhej něco rychlejšího v těch sněhových sračkách :-(.
    Jen tak mimochodem, jedeš letos do Otrokovic ?

    OdpovědětVymazat
  2. Covece trochu se divim, ze se ti vubec vyplati kvuli hodine a pul jezdit na ty bezky. Me uz to trener nepise pod ctyri hodiny, ale je pravda, ze to je momentalne to jediny dlouhy co delam.

    OdpovědětVymazat
  3. No a nema trener pravdu? Pokud chces bezet sviznej maraton, tak "ultra" klusiky te nikam neposunou ;-) A aby sel trener prikladem, svihnul si vcera stupnovanym klusem 20km za 1:28 a jeste u toho stihal kecat :-))
    Z.

    OdpovědětVymazat
  4. Alda: Nejedu. Jediný delší závod, co letos plánuji, jsou Doksy.

    quassar: Dane, chápu, že máš po Boboloppetu ještě odkrvěný mozek, ale zkus si to přečíst ještě jednou. :-P :-D

    Zombice: Tradiční rejpal nezklamal. :D Vím, že má trenér pravdu. A je to z článku i poznat, ne? :-) Tomu, co popisuješ, už snad neříká klus ani trenér. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A jak to, že nejdeš nic delšího ? S tím co máš natrénováno by jsi jak Czechmana a tak i Otrokovice zvládl ne ?
      Jaké, teda kromě Maratonu v Bratislavě a Doks, máš závodní plány ?

      Vymazat
    2. No jo, plány se chystám napsat od prosinc, ale nějak není čas. Dočkej času jako husa klasu. :) Ale ve zkratce jen to, co jsi psal plus maraton na podzim. A důvodem neúčasti jsou prachy. V jednom se to hůře táhne. :)

      Vymazat
    3. To jo, peníze jsou problém, to znám mooooc dobře. Proto také, když letos něco pojedu, tak jen u nás :-).

      Vymazat
    4. Ja a rejpal? :-) A nahodou to byl v NBK peknej trenink, nekdy musis taky prijet a my ti ukazem jak se kluse ;-) Z.

      Vymazat
  5. to Z: asi tady někomu brzo zapíchnu hůlku někam. Příležitost bude ...

    Jinak pro jistotu pro všechny, ne "asi" ale trenér a maminka mají "vždycky" pravdu!!! IM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak tak, naprostá pravda :-).

      Vymazat
    2. Šplhoune, Jarda sem stejně nechodí. :D

      Vymazat
    3. To jsem tvrdil vždy, pokud máš trenéra je potřeba se snažit jeho napsané tréninky dodržovat, jinak to nemá cenu.
      A i kdyby sem Jarda chodil, jelikož mi tréninky nepíše, šplhnutí by mi bylo k ničemu ;-)

      Vymazat
    4. To jo, ale občas je problém to skloubit s přítelkyní. :D

      Vymazat
    5. Ale, ale to jsou novinky :-). O tom mi také nemusíš nic říkat :-). A počkej až budou i potomci jeden, druhej, to bude teprve problém skloubit trénik a rodinu :-).

      Vymazat
    6. To pak nechápu, jak tě mohl Jarda trénovat. Že by měl i srdce? :-)))

      Vymazat
    7. Srdce.... no nevím, každopádně to doma málem hrozilo rozvodem :-)).

      Vymazat
    8. Koukam ze kracim v Aldovejch slepejich...:)

      Vymazat
  6. :) mozna je dobre se podivat na radu predpovedi maratonskych casu a jeden ze zajimavych ukazatelu je, kolikrat jsi v treningu dal vzdalenosti nad 30km, plus nabehane km (casto i "odpajdane"..)...
    Jsem naprosta lama, starsi chlapek, zadny zavodak... ale presto muzu potvrdit, ze to funguje... Davide, neboj se do toho oprit, cas bude jiste dobry, i kdyz "sub 3" to cilis az na podzim, ne? Tak ted je potreba nabehat...
    At te SOS (starsi opotrebovani strejdove) nemusi prohanet..:)
    MSF! Drzim palce!!! 12:)

    OdpovědětVymazat
  7. A ten plan je teda mimochodem kolik? Jinak ode mne letos moc popichovani nebude a nejake sazky uz vubec ne. Radsi uz mlcim, nechci pritahovat trenerovu pozornost...:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sám nevím, určíme ho podle časů v přípravě. :)

      Vymazat