pondělí 18. března 2013

Týden 11. - 17. 3. - Maratón se blíží

Když jsem viděl plán od trenéra na tento týden, nepřišlo mi to nějak moc kilometrů. Zpětně mi sice 85 kilometrů běhu za týden přijde dost, ale když si vezmu, že jsem vlastně jen běhal a žádné kolo ani běžky nešel, tak to zase tolik není.

V pondělí jsem šel volný klus a objevil jsem bezva trasu na pětiprsťáky. V úterý plavčo a dvoustovky. šlo to celkem pěkně, ale s přibývajícím časem bylo víc a víc lidí a vln. :) Dvoustovky jsem dlouho neplaval, tak nebylo s čím porovnávat. Večer ještě badminton s kámoškou. Tam jsem dostal pěkně na prdel a taky jsem jí málem vystřelil oko.

Ve středu venku mráz a smog, takže opět můj "oblíbený" pás. Ještě, že to mám 300 m od domu. 2x 6 km po 4:40 se celkem dalo, asi už jsem se na teplotu fitka aklimatizoval. Ale ještě mě trochu bolely trubky v krku po závodě. Večer jsem jel do Prahy na koncert Vypsané Mňágy :), kde jsme si pěkně zaskákali a do postele šli až po půlnoci. Pro mě jako ajťáka je jen matoucí zkratka LMB (Lucerna Music bar), protože to čtu jako "Left Mouse Button". :-)

Vypsaná fixa

Ve čtvrtek se projevil spánkový deficit a bolest nohou z koncertu a byl jsem jako mátoha. Mátožně jsem odklusal 9 kilometrů a mohl by to být zmutovaný lachtan, ale není to ono.

V pátek pěkný pestrý plavecký motiv: 600Kpiš, 2x300K/mezi 1m, 3x200K/ mezi 30s, 6x100KPAC/mezi 20s, který jsem z důvodu obsazenosti velkého bazénu školou odplaval v malém. Plaval jsem tam poprvé a byla to rychločasy jako na soustředění. :-D Ale na pětadvacítce mám problém s počítáním (kdo by v té rychlosti koukal na Garmina :) a tak jsem jednu dvoustovku o 50 m ošidil. A jak jsem se pořád odrážel, začaly se o mě pokoušet křeče do stehen. Ale stihl jsem vše odplavat. A při vyplavání jsem díky malé hloubce zjistil, že při znaku tahám nohy po dně. Večer jsem šel ještě odběhat 4x 2 km na páse tempem 4:10. To byl letos na páse asi poslední trénink. Uff.

V sobotu jsem se doma vrhl na natírání futer od koupelny a to byl pěkně blbej nápad. Chtěl jsem to mít hezký, ale musel jsem se pořádně obléknout a i při větrání jsem se docela nafetoval. Tak jsem vzal Vypsanou fixu a šel kreslit ptáka. Povedlo se:

Fat birds don't fly.

Na neděli byl plán souvisle 12k po 5 + 8k po 4:45 + 4K po 4:30. Začal jsem trochu rychleji (z kopce :), ale pak jsem měl neobvykle vysoké tepy, trochu mě pořád bolely trubky a navíc mrzlo, tak jsem to zapíchl v Chrastavě (po 16 km). Přece se nepřetrénuju před maratonem. :-) Příští týden bude odpočinkový s nějakými těmi klusíky.


15 komentářů:

  1. Věta o přetrénování mě teda pobavila nejvíce :-). Ale jinak pěkný objem, a kde by jsi chtěl v takovým počasí jezdit na kole ?

    OdpovědětVymazat
  2. Kolem myslím i spin nebo trenažér. Ale to mi teď nějak nic neříká. :)

    OdpovědětVymazat
  3. můžu se jen zeptat na tu trasu na pětiprsťáky? Je to po Liberci ne?

    OdpovědětVymazat
  4. Od Vratislavického pivovaru zkratkou na ty louky nad Vratislavicemi a tam po loukách a lesích. :)

    http://connect.garmin.com/activity/283105848

    OdpovědětVymazat
  5. díky, tak koukám že běháme po podobných luzích a hájích :)

    OdpovědětVymazat
  6. Zajímavost plaveckýho motivu žel bohu neocením neb kromě vzdálenosti nerozumím ničemu, o to víc ale smekám před super ptákem, ten teda nemá chybu! Koncert závidím a až budu velká, chci mátožně klusat tempem 5:04min/km s avgTF139, to bych si nechala líbit...;-)

    OdpovědětVymazat
  7. Viktor: Budu to tam muset víc prozkoumat. Párkrát jsem tam byl na kole i běhat, ale pořád to jsou pro mě spíš jen takové vzdálené kopce. Ale ty musím potrénovat, tak se tam třeba někdy potkáme.

    Jitka: Zajímavost je v tom, že to nebylo 6x 300 nebo 8x 200 nebo 3x 600, ale takové pestré. :) Ty jsi nová, tak možná neznáš mé předešlé výtvory. :D
    Tady: http://tri-dave.blogspot.cz/2012/03/gpsart-galerie.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Galerie nemá chybu :) Já se taky při každým logování těším, co z toho bude za obrázek, ale takhle hezky si to seřadit, to mě nenapadlo :) Budu se sice opičit, ale musím to taky zkusit :)

      Vymazat
    2. Mě spíš zaujalo to "Kpiš" a "KPAC" a připomnělo mi to Mládkovo z PLR do MLR jel jsem přes ČSSR... A galerie je luxusní! :-D

      Vymazat
    3. Kpiš je kraul s piškotem a to druhé s packami. Piškot je taková potvora, co se dává mezi nohy, abys nemusela kopat a packy jsou placky na dlaně pro lepší záběr. :-)

      Vymazat
  8. Myslim, ze jdes milovymi kroky k reprezentaci Ceske republiky v "arts of running" ci v "running art":). Ne vazne, musime to zjistit, oni zacinaji delat mezinarodni souteze, jsi naprosta hvezda..
    Jeste jednou diky za video instruktaz pro "lamy", 910XT mam, uz jsem s tim i bezel:), musim jeste precist dale navod na prenos do pocitace ci nekam:)... ale to mi urcite pri nejake prilezitosti vysvetlis..:), stejne tak jako nastaveni a nejake vychytavky.
    Na maraton drzim palce!! 12:)

    OdpovědětVymazat
  9. Tlustý pták se ti fakt povedl D. :-) Hodně pohody během maratonu - budu držet pěsti :-)

    OdpovědětVymazat
  10. bubo: Díky.

    Honza12: Když já mám takovou vlastnost, že když vím, že je něco v návodu, tak pak nerad radím. :) Zkus to a když Ti to podle něj nepůjde, tak pak poradím. Ale věřím Ti. :)

    Kolega v práci říkal, že to vypadá jako slepice. :)

    Tipy, vychytávky, prostě to, co v návodu není - to je něco jiného. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. neboj, prectu navod.. on je tam snad i anglicky a tam je tomu vetsinou rozumet..:). Nebudu otravovat s blbostma, i kdyz asi i ty vychytavky tam jsou popsany:)
      12:)

      Vymazat