středa 29. května 2013

Týden 20. - 26. 5. - Restart

Kolečko se polámalo... :)

Kotník zlobí 14 dní, zadek bolí 14 dní (bloklé SI spojení, tj. spojení křížové kosti a pánve), už by to chtělo něco s tím udělat. Po pondělním fyziu byl zadek ještě horší a v úterý to bolelo při každém kroku. Ještě v úterý a ve středu jsem byl v mírné únavě a tak jsem v úterý jen něco odplaval a volně odběhl desítku podél přehrady. Ve středu jsem dal úplné volno a večer vlezl do infrasauny.

Ve čtvrtek ráno jsem vyběhl a trohu to i vystupňoval. Zadek totiž bolí víc při chůzi než při běhu. Kotník jen při větším odrazu, tak jsem běžel na šoupala. Běh měl i světlé momenty. Kousek za přehradou mě zdravil cyklista, ale v té rychlosti jsem ho nepoznal. Pak jsem našel kousek od silnice bezva místo s hodně javorovými listy a potůčkem. Byla radost tam na chvíli podřebnout a kochat se ranní přírodou. :) A zpátky jsem závodil s autobusem. :)

Odpoledne jsem odjel úseky na kole, které byly v plánu už před 14 dny, ale nějak se nedařilo. Dokonce jsem skoro splnil plán (2x 10 km průměrem 32). První byl průměr 31,3 a druhý 31,4 km/h. :) Ten nahoře mi asi chtěl zařídit trochu adrenalinu před prvním úsekem a poslal mi z vedlejší silnice kreténa na kole, který se nerozhlédl a jel rovnou na druhou stranu. Jel z kopce a rovnou do hospody, která je přímo na opačné straně silnice. Na řidítkách tašku, prostě takový ten klasický vesnický typ na kole. Minul jsem ho asi o 20 centimetrů a kdybych nebyl tak v šoku, jdu mu dát přes držku.

V pátek jsem byl zase plavat a odpoledne hurá do Prahy. :) V sobotu ráno kotník při propnutí špičce bolel mnohem méně. Odpoledne jsem dal rozklus před závodem, šel si zaplavat a do sauny.

No a o závodě se skoro stydím psát. Byl to běh okolo Máchova jezera. Byl tam kluk, co doběhl na Soudku dvě minuty přede mnou. Tak jsem si říkal, že se ho budu držet. No držel jsem se ho ani ne dva kilometry. Ty první dva byly po 3:50 a pak jsem vyhořel jak papírovej drak. 3:50 není nijak extrémní tempo, ale bylo to trochu do kopce a nějak mi to nesedlo. Zbytek závodu jsem byl jen předbíhán, občas musel kvůli bolesti pod žebry i jít a nejpomalejší kilometr byl za 5:41. Mělo to jedinou výhodu a to, že jsem nemusel po závodě vyklusávat, prorože jsem vyklusával už při závodě. :-))

Po poradě s trenérem a shodě na tom, že jsem si teď vystřílel trénink a není z čeho brát, jsme se domluvili na volnějších vyloženě objemových 14 dnech a pak se uvidí. Jezerní běh zůstává, ale jinak je termínovka trochu překopaná. Nakonec poběžím Žebráckou 25 a Plzeňský půlmaraton.



15 komentářů:

  1. Čau Davide, přeju ti ať se problémů co nejdřív zbavíš, sám letos taky s kotníkem bojuju a vím, že taková věc dokáže člověka pěkně otrávit. Podle tvý termínovky bysme se mohli potkat v Plzni na půlmaratonu, ale třeba to vyjde i někde jinde. Měj se fajn, Martin Mastný.

    OdpovědětVymazat
  2. Ses dobrej, akorat jsi se na startu postavil moc dopredu.. Tuhle chybu jsem udelal jednou.. Mel jsem pak o hodne horsi nejen cas, ale i celkove pocity ze zavodu..
    Kdybys vybihal jako Stin -- tradicne z chvostu:)... Tak jsi v cili rychleji, bez bolesti...a hlavne se super pocity, ze jsi vic lidi predbehl nez predbehlo tebe..:)
    Drzim palce.. 12:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obvykle to tak dělám, ale tentokrát se nějak nezadařilo. Ale už máme viníka. podle trenéra je to sauna večer před závodem. Kvůli ní jsem to prý přepálil. Nebo tak nějak to říkal. :D

      Vymazat
  3. A kde jsou v termínovce Sedmistovky?!?! ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty nejsou závod. A psst. :)

      Vymazat
    2. 700 letos Jitko nebudou, i kdybych ho měl svázat. Trenér.

      Vymazat
    3. Tak tak, letos žádné ultra. :)

      Vymazat
  4. Tak žebrácká a já myslel, že tam nebudu mít žádnou konkurenci :))))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bezva, budu mít zase vodiče. :)

      Vymazat
    2. Neboj leda pro sanitku :) ale aspoň mi vystojíš frontu na pivo než doběhnu .))

      Vymazat
    3. Porad si rikam, kdyz nebude velke horko, ze bych vzal Deri... Ale tam je sama silnice.. musel bych ji tahnoutna voditku:).. 12:)

      Vymazat
  5. Ahoj, viděl jsem na cyklodiskuzi tvůj dotaz na prohození brzdové páky u Ergopoweru. Páka má vložený čep, na kterém běhá. Mrkni na tohle video od 30 vteřiny. Čep se normálně vyťukně nějakou vhodnou kulatinkou. Páku si pěkně opři a ťukni do toho. Napoprvé je třeba trochu silnější úder, ale neboj, páka to vydrží. Přendej páčku do nového těla a čep tam zase nabouchni. Je jedno jakým směrem - čep je na obou koncích stejný.

    http://www.youtube.com/watch?v=2t0ttU_Jm0Y

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc. Povedlo se. Chtělo to fakt velkou ránu. :)

      Vymazat
  6. Jak vidno, teorie velké a ještě větší rány opět slaví vítězství :) Je fajn, že se ti to podařilo.

    OdpovědětVymazat
  7. To jsem zdravil já cestou do práce :)

    OdpovědětVymazat