úterý 11. března 2014

Recept od Scotta plus dojmy z knížky

Nedávno jsem si koupil Eat & Run (na Kindle v originále) a moc se mi líbí Scottovy recepty. Tak jsem dnes zkusil Western States "Cheese" Spread, tj. jakože "sýrovou" pomazánku a dobrý. :) Složení jsem lehce upravil podle doma dostupných surovin a tak v ní bylo tohle: tofu natural, česnek, sůl, chilli, tahini, tamari a voda. Je to moc dobré, byť to sýr moc nepřipomíná.

Komu by přišly některé přísady exotické, tak tahini je sezamová pasta dostupná v prodejnách zdravé výživy (mmj. i přísada do hummusu) a tamari je japonská sojovka z řas (tj. ne z kostí od Maggi).

prostě pomazánka :)

Knížku ještě dočtenou nemám, ale recepty na konci každé kapitoly mi dělají radost a přísady není problém sehnat nebo nahradit. Celkově se mi knížka líbí moc. Začátek mi přišel takový rozvláčný, ale jak začal závodit, už to má spád.

6 komentářů:

  1. Davide, me ty recepty take zaujaly.. a to jim vsechno.. tedy bohuzel same spatne veci, protoze nestiham a hnusne (a nezdrave) jidlo je jedine jidlo, co se da sehnat rychle:)...
    Nejak tahle umera bohuzel funguje..
    Ovsem je mozne, ze se treba moje nejmilejsi manzelka, jasne slunecko:)... necha nejakym receptem inspirovat a to by bylo fajn..
    Tak at ti to pekne beha a vari!:)... 12:)

    OdpovědětVymazat
  2. S veganstvím si hraji už víc než 2 roky, vetšinou experimentuji, nicméně Scottova knížka je minimálně jako inspirace výborná. Třeba mandlový máslo je opravdu výborný chuťově i konsistencí. Jediný neúspěch jsem zatím zaznamenal s karobovým pudingem, mělo to finálně konzistenci tuhé gumy i když chuťově OK.
    Radomír

    OdpovědětVymazat
  3. Zdarec, nebyl včera ráno ten příspěvek delší.....? Jinak moje "názory" na veganství znáš :-), knihu jsem četl "jen" v českém překladu a mě osobně se velmi, velmi líbí ... recepty jsem ještě nezkoušel, ale inspiruji se tebou - tak doufám, že je ještě nějaké poznatky z praxe přidáš !

    RS

    OdpovědětVymazat
  4. Radomír: A co shyby? :-) (Jestli jsem to nespletl a byl jsi to ty. :)

    Richard: Byl, ale už není. :D Určitě zkusím další recepty. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. spletl, shyby mě nebaví. Ale na Liberecký oběh jsem se napsal, tak můžeme probrat další recepty. Rád Tě poznám osobně. Radomír

      Vymazat