neděle 26. dubna 2015

První Jizerky

Kotník střídavě zataženo a záda taky žádné zlepšení. Chabrus no. :) S kotníkem jdu v úterý k ortopedovi a záda se snad taky brzo dají do kupy. Už jsem s nimi jednou byl u fyzioterapeuta a den dobrý a pak zase blbý. Něco dělám špatně a musím příjít na to, co to je. Tak jsem si dal v úterý a ve středu oraz a šel jen v úterý na kešku. Ale na jakou! Zase na kanálovku s pavouky, strašidlem a hadími kůžemi. :-)

vstup

světlo na konci tunelu

s pavoukem

hadí kůže

Běhat jsem byl zase ve čtvrtek, ale to se taky moc nepovedlo, protože bylo už teplo a sice jsem běžel kolem studánky, ale ta byla po čtyřech kilometrech a pak už nic. Po 12 kilometrech jsem směřoval domů, ale protože jsem vynechal úterý, říkal jsem si, že ještě natočím něco kolem přehrady a domů jsem doběhl vyprahlej jak brus. :) Příště beru drobný na pivo. V pátek jsem šel na kešky zase a potkal jsem jezevce. :-)

jezevec :-)

Na sobotu jsem si konečně naplánoval svou IS trasu. Jak jinak než přes Jizerky. Ale bylo tam moc ale. V pátek jsem koukl na stránky Intersportu a nic mě tam úplně neoslovilo, ale řekl jsem si, že to i tak zaběhnu, když už jsem to vymyslel

Do Janova jsem jel autobusem a od nádraží byly hlášeny všechny stanice. Ale pak dlouho nic a najednou cedule Bedřichov. Tak jsem se kousek vrátil, stejně to bylo z kopce. Našel jsem červenou značku a po ní stoupal až na Slovanku. Potom dále po červené až na Smědavu. Běžel jsem přes Peklo a Čertovu vyhlídku, no prostě peklo. :)


Slovanka :)

výhled ze Slovanky

Čertova vyhlídka

v dálce hráz Josefodolské přehrady

Místy byl sníh, ale šlo to. Jen foukal studený vítr a tak jsem měl trochu obavy o kolena. Doma jsem hned namazal hřejivkou. :-) Na Smědavě jsem si dal malé černé pivo a dal se do řeči se starším borcem, který mi vyprávěl, jak běhali stovky za Duklu, různé laufy na běžkách (na běžkách má rekord přes 300 km za 24 hodin (skate)). A to nebyla jeho specializace, byl to sdruženář. Dál směrem na Předěl jsem čekal sníh, ale moc ho tam nebylo. Potkal jsem tam kluka na kolečkových lyžích a zrovna na nich překonával sněhový ostrůvek, tak to vypadalo komicky. Fotek je možná zbytečně moc, ale slouží i jako jakési sněhové zpravodajství.

Mohl jsem si vzít něco na kolena...

stoupání na Knajpu

Jizerská romantika :)

ze Smědavy na Předěl

navigace v mobilu. :)

výhledy byly senzační

skoro na Hubertce

Na Hubertce jsem si dal další pivko a pak se vrhl na singltrek. Vždycky jsem si to chtěl zkusit bez kola a myslel jsem, že tam budou vadit ty hupíky. Ale nevadily a moc mě to bavilo. Jen jsem se pořád otáčel, aby mě nikdo nezajel.

Trasu IS jsem odpískal někde před Smědavou a spolu se studeným větrem a slabou baterií v garminu mi to čím dál víc přišlo jako rozumné rozhodnutí. Doběhl jsem tedy jen do Hejnic a odtamtud jel vlakem. Na nádraží jsem objevil první letošní klíště, ale ještě se svině nestačilo pořádně přisát.

singltrek

s madonou

poslední kochačka a alou na vlak

bazilika v Hejnicích

V neděli jsem byl na CITO (cache in, trash out) eventu - čištění okolí jednoho libereckého lomu. Sešlo se nás hodně a nasbírali jsme toho taky hodně. Ani bych nevěřil, že tam bylo tolik bordelu. Odpoledne jsem šel zase na kešky a našel jsem jednu, kterou už jsem hledal asi tak 8 (běhám občas kolem), ale doteď pořád odolávala. V blízkosti sice svačila nějaká rodinka, ale po chvíli odešla a já měl volné pole.

parkoviště plné

bordel

chráněný bývalý lom


12 komentářů:

  1. sakryš neříkej, že je tam ještě sníh, máme naplánovaný cyklovíkend.....

    OdpovědětVymazat
  2. No jo, je tam. Ale i teď už by se to s občasným tlačením dalo a za týden to bude ještě lepší.

    OdpovědětVymazat
  3. Ty jo ty hadi kuze, to je teda sila :-o

    OdpovědětVymazat
  4. Parada.. ovsem ty hadi kuze? Luxus!! MSF! At nam to beha! 12:)

    OdpovědětVymazat
  5. Já věděl, že budou mít hadí kůže úspěch. Zejména u žen a dívek. :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Pěkný! Po shlédnutí tvých fotek se na Jizerský ultratrail těším ještě víc :)
    Ale hadí kůže ovšem....brrrr.

    OdpovědětVymazat
  7. Čím dál lepší trofeje! :D Hadí kůže přilepený v rouře :D
    Ale jinak Jizerky jsou krásný :)

    OdpovědětVymazat
  8. Davide, kde je ten singletrack? Vypadá parádně. A vůbec moc pěkný fotky, navnadily mě, Jizerky a jejich kouzelný barvy, to je jistota. :-)
    Vyhlížel jsem tě na Mácháči, tak snad až u nás ve Vlasti. Měj se!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Singltrek je u Nového města pod Smrkem. Vygooglíč to snadno. Na Mácháči jsem byl, ale ve druhém kole jsem si zaběhl 6 km a pak byl nasranej a chodil. :-)

      Vymazat
    2. Ajo, koukám do výsledků a jsi tam. :) Mě na 25. kleklo koleno, tak jsem jen dopajdal do cíle druhýho kola. Nebudeš se chtít přidat po Okolo Vlasti na pivo a táborák? Přespat se dá u nás.

      Vymazat
    3. No jasně, myslím, že jsem někde psal, že prosím rezervovat místo na na stan. :-)

      Vymazat
    4. Ajo... jsem už nějakej přetaženej. Ale až dáme večer to pivko, to se mi zas tak pěkně uleví... doufám, teda... :-)

      Vymazat