středa 27. května 2020

Kešky s Hepkou, Plzeň, Praha, Jizerky

Koncem dubna mi Hepka napsala, že má volný pátek a jestli něco nepodnikneme. Bylo to krátce po návratu z minivandru po Lužkách a tak jsem měl tip na bezva oblast, slovo dalo slovo a dohodli jsme se. Výlet jsme plánovali na cca 12 km, ale bylo z toho něco přes 17 km. Auto jsme nechali v Prysku a šli proti směru hodinových ručiček Riedlův okruh. Hned po první keši kousek od auta jsme maličko zakufrovali, ale pak už to šlo jako po másle. Hepka do kopců trochu funěla, ale byla statečná a až za poslední keší se zaklínila ve skále. Ale zase jsem ji za to trápení se mnou odměnil zmrzlinou. :-)

něco na zahřátí

"Hele, zkratka!"

Hepka loví.

výhled ze Středního vrchu


zpustlý sad


Herdstein

tradiční opékačka
(ano, vím, chudák nůž)

pravěkáči u keše

Prysk

zaklíněná Hepka :-))


Po dokončení plotu okolo zahrady mi zbyly nějaké komponenty a byl jsem domluvený na vrácení, jakmile bude možné osobní předání. Firma sídlí kousek od Plzně, tak jsem si udělal výlet. Na mapě jsem vykoukal, že se nedaleko nachází přírodní rezervace a několik keší, tak jsem to spojil se zdravotní přestávkou před návratem domů. Cestou jsem narazil i na Kamenný rybník, kde se dá koupat, ale plavky jsem si nevzal.


smrk Troják

kolomazná pec

Kamenný rybník

Do Prahy jsem se pro změnu vypravil na fyzio vyšetření s asi dva roky zlobící rukou. Zorganizoval jsem tedy malou běžeckou zahrádkovou hospodu. Na vyšetření, které bylo v Braníku, jsem z Černého mostu došel pěšky nejkratší trasou a cestou jsem lovil fotky do naší ITB soutěže. Překvapil mě zalesněný úsek v okolí Kyjí, kde byla asi dva kilometry pěkná pěšinka. A výhled na komíny cementárny, spalovny a teplárny. :). Hospoda se vydařila, bylo nás myslím sedm. Pivo dobré a hlavně jsme se konečně zase viděli na živo.

pěšina

komíny

macešky


v hospodě

Od zimních běžek jsem nebyl v Jizerkách a tak byl čas je zase navštívit. Udělal jsem si menší okruh přes Krásnou Máří, Smědavu a zpět přes Černou Nisu, která už ale byla docela teplá. Ale koupání fajne. I pivo jsem si s sebou vzal, ale bylo plné bublinek a ty jsem měl v nose několik dalších kilometrů. :-) A taky jsem nemohl dostat z hlavy "Honzovu" běhací motivační písničku od Modern Talking. :-D






A na zahradě jsme konečně vysadili sazenice rajčat a povíjníků. Druhé jmenované už příští rok předpěstovávat nebudeme a možná ani pěstovat. Zlatý nenáročný hrachor. :-) Všude se ty povíjníky omotávají a je to opruz. :)


Míla si u nás zastřílela, tak jsem to zkusil taky. :-o

Císaři měli vavřínový věnec, já mám svízelový. :-D

nový kotlík na teplou vodu/guláš/svařák

Kesinku pokousala staffordka, kterou venčící paní neudrží. Ví to, a stejně si ji nepřipásá napevno. Prý by pak spadla. Co na to říct...
chudák Kesi

brambory neplánovaně na kompostu

hotel skoro plný :-)

z procházky

Blbneme.

pětiprsťák leze

hmyzí penzion :)

japonský srp je skvělý

nový otočný větrník
Původně proti hlodavcům, teď mně pro radost. :-)

2 komentáře:

  1. Moc pekne pestujes! My jeste taky pestovali "line" brambory..:). To udelas malou ryhu, das do toho brambory (nebo jen obratis drny) a potom na to prisypavas travy ze sekani zahrady. Brambory jsou povetsinou velmi dobre, dobra uroda a jsou "ciste"... Vyzkousej..
    Jinak jsi desne akcni a bylo to fajn te po case zase videt v realnem svete. At se dari! a zase nekdy musime popobehnout! 12:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Honzo, to taky znám. :-) Ale říkal jsem si, že tenhle pokus udělám až příští rok. Taky existuje bramborová věž. :-) Kdybych se jel zase vyšetřit, dám vědět. :-)

      Vymazat