středa 14. října 2020

Protržená přehrada

Po dlouhé době mělo jít o první společnou akci koloběžkářů z okolí Liberce a pro jednoho nastávajícího otce i akci na dlouho poslední. :-D Domluvili jsme místo přespání, kde podle Patrika měla být samoobslužná pípa (a taky byla) a rozumný čas odjezdu z Liberce v sobotu po obědě. Ráno sice strašila Gábina s vichrem a jestli prý je plán B, ale nakonec ani moc nefoukalo. Na startu jsme se sešli dva. Znáte ty facebookové akce - 14x možná a nedorazí nikdo. Trapas. Byly jen dvě omluvenky. No nic, trochu jsme s tím s Patrikem počítali. S Martinem jsme vyjeli směr Maliník na pivo a tam se k nám přidala Gábina. Patrik jel z domova druhou stranou a potkali jsme se na Nové Louce. Celkem jsme tedy jeli čtyři, z toho dva spací. Počasí bylo nádherné, slunečné a jen na dobu mezi půlnocí a ránem hlásili déšť. Ale já i Patrik máme nový stan, tak nám to nevadilo. 

stoupání na Točnu

Krásná Máří

Gábina se od nás odpojila Na Knajpě, takže dál už to byla jen pánská jízda. Na Protržence jsme si hned dali pivo a po chvíli dorazil kamarád s přítelkyní, kteří šli přechod z Harrachova. Tak nás bylo hned o dva víc. První pivo jsme ještě platili u okénka, ale ta další už do kasičky. Majitel nám dal k dispozici venkovní ohniště, tak jsme mohli koukat do plamenů až do rána. Ale tak dlouho nikdo nevydržel. Martin odjel v noci do Jablonce a Tom s Terezkou spali na zápraží chaty.

sjezd po Soušské silnici


na místě

oslava narozenin. :)



V noci byl silný nárazový vítr a déšť, ale stany přečkaly bez úhony. A my v nich taky. Ráno pořád chvílemi trochu pršelo, ale nebylo kam spěchat. Když jakž takž přestalo, sbalil jsem stan, uvařil kafe a šel se vykoupat. Patrik mezitím už odjel.

bezpečná vzdálenost proti CoVIDu :-D

ráno
mlha jako blázen


Voda byla parádní, ale ještě neřezala. Po koupačce jsem se vydal k Mariánskohorským boudám a od nich nekonečnou panelkou na Knajpu. Potom jsem zvolil delší cestu s kochačkou na Čihadlech a Krásné Máří.





nekonečná panelka


Čihadla

opět Krásná Máří

Žádné komentáře:

Okomentovat