pátek 10. února 2023

Vandr Kokořínsko - ze Starých Splavů

Zase Kokořínsko, protože je blízko a ještě ho nemám celé prochozené. Složení: já, Kája, Pavel a Tom. S Tomem jsme jeli z Liberce vlakem, Kája dorazila s Pavlem, který ji cestou z Podkrkonoší v Mladé Boleslavi nabral.

Počasí vyšlo náramně. Ve skalních údolích bylo relativně chladno, ale jinak bylo příjemně. První den bylo jasno vždy tam, kde jsme nebyli my, ale druhý den bylo jasno celou cestu. 



Vyrážíme!

Kája zvonila jako stádo krav. :-D

odbočka na Horobraní







Starý Berštejn


svačina tamtéž



přednáška o břečťanu :-)


V Nedamově jsme narazili na rybářskou grilovačku v místním občerstvovacím stánku. Do Káji se tam zakoukal jeden celkem připitý rybář a hned jí přinesl hamburger. :) Když jsme ho ujistili, že není manželka nikoho z nás, pozval ji na panáka. Měl být malý, ale nebyl. :)

pivko v Nedamově

Kájin ctitel


krátká přeháňka

Pokud jde o studánky, mělo jich být po cestě dost. Bylo, ale byly to většinou takové ty se stojatou vodou, kterou by bylo lepší převařit nebo přefiltrovat. Ale v Nedvězí už byla pěkná studánka s trubkou, tak jsme si nabrali a potom odbočili na neznačenou lesní cestu vedoucí ke skalním bytům, kde jsme plánovali spaní.

Říp

studánka v Nedvězí

dobyvatelé ztracené archy

A jsme v hotelu.

sada pro přežití (+židlička) :-)


Pavlovo buřtíto




Ach ta rána. :)




skalní růže na Špičáku

















Na mapě je trasa z mapy.cz. Ale ke kamenným růžím jsme šli jinudy a od nich taky.

1 komentář:

  1. Co si vlastně s sebou berete za mapu? Já totiž vůbec nevím jestli mám třeba chodit s nějakou GPS navigací a nebo se na to vykašlat a používat normálně klasickou papírovku. Stejně tak jsem se ještě nerozhodla jestli se mi vyplatí koupit si ten nůž victorinox, můžete někdo poradit?

    OdpovědětVymazat