neděle 6. června 2010

Czechman 2010

Původně jsem na tenhle závod jet neměl, takže jsem trénoval normálně a až ve čtvrtek jsem se na základě mailu od Sokolíka, kde mi přislíbil odvoz na místo a teplou vodu rozhodl, že tam pojedu. I přes to, že mě ještě v pátek bolely nohy po středečním kole, tak jsem si myslel na čas pod 5:20. Ale nedopadlo to. Plavání bylo fajn, voda byla o něco teplejší než loni, takže se lépe plavalo a díky tomu, že jsem se nepřevlékal celý jako loni bylo i rychlejší depo. Plavání bylo o dvě minuty horší, ale tak to měli všichni, takže to bylo delší tratí. Po plavání jsem málem místo vyběhnutí z vody upadl na pláž. :-) Celkem bylo asi 250 závodníků, takže do první bojky se mi pořád někdo pletl (a já se asi taky někomu pletl). Pak se to trochu roztrhalo a dalo se plavat souvisle.

Při běhu z depa s kolem jsem někde vytrousil tachometr, takže kolo jen podle tepů. On vlastně ani není potřeba, protože stejně jedu na "udržitelný doraz" a spíš to je pak pro vyhodnocení kadence atp. Takže kolo bylo takto: 1:01:27/151, 57:07/149 a poslední 1:00/150.

Jelo se mi dobře, i když jsem už po nasednutí na kolo cítil zadek ze středečního kola. Páteční sauna byla fajn, ale taky to není všelék. Místy je silnice opravdu hrozná, ale jinak pěkná trasa. na největším kopci navíc byly dvě holky v sukni a s vrchním dílem plavek, tak se ten kopec vyjížděl dobře. :-D. Malou placku jsem dával výjimečně, to už jsem radši šel ze sedla a ulevoval zadku. Na kole jsem předjel tak 10 lidí, takže spokojenost. Oproti loňsku zlepšení o 12 minut na stejných tepech. Z toho mám z celého závodu největší radost.

Běh stál za starou bačkoru. Jednotlivá kola byla: 36:11, 35,05 a poslední 38:16. Při běhu jsem udělal tu chybu, že jsem si před ním vzal ionťák, který jsem si v tom teple brát neměl. Pak mě asi třetinu prvního kola píchalo u žaludku a nešlo to rozběhat, tak jsem jen tak joggoval a doufal, že to kola a voda na příští občerstvovačce spraví. Spravila. Druhé kolo bylo o rychlejší a třetí už mě zase píchalo na plicích. No bylo fakt vedro a i když jsem pořád pil a poléval se vodou, tak jsem si užíval ty chvilky, kdy se běželo ve stínu lesem. Na poslední občerstvovačce jsem si dal Carboattack s vodou, že to jako rozbalím, ale kilometr před cílem mě začaly brát křeče do lýtka a vždycky jsem to sice nějak ustál, ale na zrychlení to nebylo. Takže běh oproti loňsku zhoršení o 11 minut.

Takže v cíli za 5:28:28. To se bude dobře pamatovat. :-) V cíli byly melouny a kola - výborna kombinace pro vyprahlého závodníka. Pak jsem se šel ještě smočit do vody, abych smyl sůl a pak jsem jen tam zevloval a procházel se. Skončil jsem u stolu s Aldamanem, Jirkou Večerkou a Sokolíkem.

Jen pro úplnost, vítězi byli Jana Candrová a Petr Vabroušek.

21 komentářů:

  1. Gratulace, cas peknej. S tim iontakem, tak nejak se na ruznych blozich uz ponekolikate setkavam s tim ze po iontaku prisly na ruznych zavodech krece v zaludku. Je na to nejaky pravidlo ze ve vedru spis nebrat nebo tak nejak? Jo a co nase kamaradky okostice? :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Jo, trenér mi pak říkal, že ionťák v tomhle vedru je nesmysl. Jen kola, voda a solné taplety, popř. gel (hodně zapít).

    O okosticích jsem ani nevěděl. Ono to taky bylo převážně po měkkém.

    OdpovědětVymazat
  3. Dobrý výkon, na to, že trénink nešel ze začátku jak by jsi chtěl, do toho zdravotní problémy jaké jsi měl a ještě v týdnu delší kolo a do toho vedo :-). V Otrokovicích to může být všechno jinak :-).
    Já na běhu pil jen vodu a vidím, že jsem udělal dobře :-).

    OdpovědětVymazat
  4. Na běhu jsi neprodal to co umíš...budem muset nějak poštelovat stravování do Moraviamana. Asi se nechám inspirovat Aldamanem a zkusím na kole nějakou obloženou housku

    OdpovědětVymazat
  5. Taky jsem o něčem podobném uvažoval. Aby nebylo jen sladké do žaludku a pak z toho střevní příhody. Ale budu to muset ještě testnout na dlouhém kole a moc času už nezbývá.

    Že bych zkusil bagetu s česnekovou pomazánkou a omračoval na dálku soupeře? :)

    OdpovědětVymazat
  6. cesnek je tezce stravitelny, to je nesmysl, houska tvrdy syr a sunka je ideal, jezdi to i profici na Tour. Ja si rad pri IM dam maly kousek na rozbiti chutovyho stereotypu, ale fakt kousek,a by mi nebylo tezko. Mimochodem sobotu pred IM budu asi ve Vandaku a mohli bysme dat spolecnej dlouhej preironmanskej svih, abysme pekne naladili nohy na zavod. IM

    OdpovědětVymazat
  7. Jako předironmanskej švih si dávám Malevil cup, ovšem jen 65 km. S cestou tam a zpět mi to stovku dá :)

    OdpovědětVymazat
  8. Pánové housku se šunkou a plátkovým sýrem můžu jen doporučit, odkoukal jsem to od Ječmínka a viděl jsem to i v TV na Tour jak to baštil jeden závodník.
    Poslední dvě půlky a delší výjezdy na kole jsem jedl jen tohle a musli tyčinku a žaludek v pohodě. Gel jsem neměl ani nepamatuji.
    A na spravení chuti jsem v Mělicích zkusil Powerbike dostal jsem karamaelovou a moc mi chutnala, prý se to má jíst po kouskách já to snědl na začátku 3 okruhu kola celý, moc dobrý kokino :-D.

    OdpovědětVymazat
  9. Ja powebiky uz radsi preventivne vynechavam, dvakrat sem mel pri pulce v Melicich problemy s nafukovanim a pokazdy u toho byly tyhle karamelovy lepidla.. U me je ale problem, ze se po plavani nafouknu i kdyz pred nim snim cca ty 2 hod. cokoli. Letos do Otrokovic vezmu na kolo ty vetsi tycky od Nutrendu, tusim Voltage Bary, testoval jsem je v Loretu a jsou moc dobry :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Michal: To s česnekovou pomazánkou byl vtip. :-)

    zombice: Jo jo Voltage energy jsou moc dobrý.

    OdpovědětVymazat
  11. Ty jo Sokolik zase sabotuje. Hele neprehanis to s tema zavodama, abys nebyl utahanej v Otrokovicich. Voltage dobry, ale powerbiky lepsi. Honzo to nafukovani bych na ty tycky nesvadel :) Podle me sou neviny ;)
    IM

    OdpovědětVymazat
  12. Přeháním. Uznávám. A bojím se napsat, že 12.6. jedu Sudety tour dlouhou :)

    OdpovědětVymazat
  13. To mi prave psal Advid, ze to jdes. Ja taky blbnu uz nekolikatej vikend. Ze zkusenosti ale vim, ze tyden pred Ironmanem to chce uz jen dlouhy kolo na pohodu a flakando. Tak treba po Sudetech (super masakr) zmenis nazor ;)

    OdpovědětVymazat
  14. V tom pozávodním popisování závodu jsem úplně zapomněl na Ječmínka, který mi postoupil svůj slot a tímto mu děkuji.

    Sice pak říkal neco o tom, že pokud to nedám pod 5 hodin, tak to bude drahé, ale to asi mluvil z hladu. :)

    OdpovědětVymazat
  15. Jecminek a z hladu?? Tomu nikdo neveri :-))
    Ad nafukovani, nevim cim to je, ale je to hlavne intenzitou pri plavani, po tom sem nafouklej vzdycky a nechapu proc.. Podle me vzduch nepolykam, ale jinak si to moc vysvetlit neumim

    OdpovědětVymazat
  16. Dnes jsem zkoušel na kole housku se sýrem a dobrý. Ale byl to spíš cyklovýlet se sprinty na autobusové zastávky (bouřka). Říkám si, jaké různé sýry by se daly použít. Hermelín asi bude moc tučný, syrečky moc patlající, nivanevím nevím. Cihla b ude asi optimum. Nějaké zkušenosti?

    OdpovědětVymazat
  17. eidam + sunka. Experimentovani nema smysl, tohle je proste klasika. Pamatuju, ze muj byvaly trener PetrCh, si vozil cca 15-20dkg cihly vcelku a nekde po 3 hodinach na kole ji snedl, aby rozbil ten chutovy stereotyp sladkeho. IM

    OdpovědětVymazat
  18. Ono to fakt chce. Pamatuju, že loni v Otrokovicích jsem se mohl po sýrovém toustu utlouct. Ale pak už nebyly. :-( :)

    OdpovědětVymazat
  19. Housku namazanou ramou, se šunkou a tvrdým sýrem můžu jen doporučit. Toho sladkého je moc a tohle je super :-). A uvidíš že i ten ionťák a tyčinky nebudou ke konci tak hrozné a zvládneš je sníst :-).
    Jak psal Michal, já to viděl na Tour jak to baštili a mě to po krachu v Litovli ( první 1/2IM) kdy jsem nemohl gel ani vidět) doporučil Ječmínek. Se sýrama bych neexperimentoval, šunka a plátkový sýr eidam a jedem.
    Do Otrokovic beru 6 housek na každý okruh kola jednu :-).
    Sice se na mě v Mělicích divně jeden závodník díval, když jsem ho s rohlíkem v ruce předjížděl, ale to mi vůbec nevadilo :-).


    Michale, když to tak počítám, to už bude flákando až do Otrokovic co :-))).

    OdpovědětVymazat
  20. Podle toho co radis do kategorie flakando ;) IM

    OdpovědětVymazat
  21. A jak jinak. Tento týden je po Mělicích volnější a příští už bude zase týden před Otrokovicem a to asi také nebude extra divočina, to by se mělo ladit ne, jen víkend, delší kolo jak jsi psal. :-). A v týdnu kdy budou Otrokovice to už bude zase odpočinek na závod :-).

    OdpovědětVymazat