pondělí 14. února 2011

Týden 7. - 13.2. - Blesk na běžkách :)

Po tomto týdnu jsem docela zničený, ale jeden den volna to musí spravit. :)

V pondělí opět volno, v úterý na bazénu 4x400 kraula s minutovou pauzou. První čtyřstovka byla tragická (7:51), protože ve vedlejší dráze plavali školáci a já dýchal tak blbě, že mi šplouchali do nádechu. Další už byly lepší - 7:37, 7:44, 7:49. Zase drobné zlepšení, tak to je fajn.

Ve středu jsem byl opět na páse, ale plánovaných 2x 7km s rozklusem., meziklusem a výklusem bych nestihl, tak jsem dal jen jednou sedm a pak kilometr v tempu 4:15 a 500m v tempu 4:00. No vlastně jsem rád, že před prací nebudu stíhat 2x 7km na páse, protože je to už o zdravý rozum.

Ve čtvrtek mě docela bolely nohy po běhu, tak jsem si na spin vzal rovnou věci na saunování, odjel hodinu podle instruktora a pak jsem na chvilku zaběhl do sauny.

V pátek ráno zase plavčo, tentokrát nějaké ty packy, piškot a hypoxické plavání. Večer jsme šli na Šibřinky, ale bohužel po pár sériéch přestala kapela hrát polku, valčík apod. a jeli jen disko a ploužáky. Což byla docela škoda. Kolem jedenácté jsem tam usnul a tak jsme šli radši domů.

Ráno jsem byl trochu rozlámaný, ale vstal jsem včas a vyrazil na běžky. Bylo nádherně. Sice to bylo přemrzlé, takže byly pády nepříjemné, ale jelo to skvěle. A padal jsem jen při postupu rozšlapaným sněhem u přehrady, jinak ne. Jel jsem stejnou trasu jako když jsem začínal a bylo to skoro dvakrát rychlejší. No prostě se musím pochválit. :-) Moje první třicítka na běžkách a byl jsem v pohodě. A bylo i nádherné počasí.

Odpoledne jsem vyrazil do sauny s tím, že si předtím trochu zaplavu, ale nechal jsem si v očích kontaktní čočky a tak mi byly moje dioptrické plavecké brejličky na prd. Tak jsem dal jen 500m znak a šel se saunovat.

V neděli zase na běžky a přestože jsem byl trochu načatej, tak jsem dal 24 kilometrů stejnou průměrnou rychlostí jako v sobotu. jen kousek za Hřebínkem, když jsem se otáčel, jsem spadl na bok a mám mega jelito. Taky jsem si trochu narazil loket a chvíli jsem si myslel, že to hned otočím. Ale pak jsem to jakž takž rozhýbal a jel dál. Odpoledne opět sauna a jako bonus masáž nohou a zad. Dlouho jsem nebyl, tak jsem si to zasloužil. :)

7 komentářů:

  1. hele tak to budes urcite pristi zimu zkouset zimni triatlon co? Kdyz Ti to tak jde...

    OdpovědětVymazat
  2. To musely být divoké šibřinky, když jsi na nich už v jedenáct usnul :-)).
    Co zimní triatlon, konkurence Bauerovi.
    A tebe ty indoor aktivity tak baví. Já raději běhám venku :-)
    A jen tak mimochodem, u nás se dalo jet minulý týden i na kole venku :-).

    OdpovědětVymazat
  3. Majk: Leda kdyby byl nějaký delší. :-)

    Aldaman: No já usínám pravidelně kolem jednácté ať jsem kdekoliv. :-D kdyby tancoval, tak asi neusnu, ale ruku do ohně za to nedám. :)
    Já bych běhal venku, ale ne tempa, to je o zdraví a na pomalé běhy nějak není čas. Ale brzo bude, měním práci. :) Na kole jsem byl venku na chvíli před 14 dny, ale teď už zase mrzne.

    OdpovědětVymazat
  4. šestnáct 400, no pěkný tréninky ti ten trenér píše :D IM

    OdpovědětVymazat
  5. No právě, pak nemám bejt unavenej. :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Zas taková zima, aby to bylo o zdraví není nepřeháněj, aspoň u nás ne :-).

    A jak to budeš dělat při závodech poplaveš naopak, aby ti zbytek startovního pole nedělal vlny :-)))).

    OdpovědětVymazat
  7. Ne, ale vyberu si tu lepší ze špatných stran. :)

    Klus o zdraví není, běh jo. :-D

    OdpovědětVymazat