neděle 27. února 2011

Týden 21. - 27.2. - Pec pod Sněžkou

Tento týden jsem měl dovolenou, tak jsem si trochu přidal něco málo aktivit, ale ne zase moc, protože ono by to ani nešlo.

V pondělí trochu protažení, lehce vyplavat a sauna. V úterý plavčo osmistovka a pak 20x 50 kraul, z toho druhá půlka s packami. Osmistovka mi pišla docela rychlá (15:25). Rychlá na mě. :) Odpoledne jsem se projel na kole podruhé letos venku a docela to šlo. Místy ještě led, ale většinou sucho.

Ve středu podle plánu na běhátku 2x 5km po 4:20 s kilometrovým meziklusem (4:20/159/165 a 4:19/163/169) a odpoledne sauna.

Ve čtvrtek jsem si přidal ranní plavání, protože jsme jeli v pátek do Pece pod Sněžkou a chtěl jsem mít aspoň dvě plavča za týden. Rozplaval jsem se a pak začal plavat s tím, že dokud se mi bude plavat dobře, tak poplavu. Po stovce jsem si řekl, že u dvoustovky asi nezůstane, protože bych jich musel plavat aspoň 5 a to se mi nechtělo. Čtyřstovky by musely být 4 a to se mi taky nechtělo a pětistovky 3 a to se mi taky nechtělo. :-) No prostě jsem nakonec uplaval 1500m mám test z krku. :) Za 29:20. Mohlo to být o nějakou tu sekundu lepší, ale i tak jsem spokojený. Večer ještě dvě hodiny na spinneru na pohodu - šetřil jsem se před víkendem.

V pátek dopoledne jsme vyrazili do Pece. Ubytovan í jsme byli v penzionu Čertice na kraji Pece a bylo to tam opravdu pěkné. Celý penzion nekuřácký a z naší party 12-ti lidí taky samí nekuřáci. Pod sjezdovky to bylo cca 15 minut chůze. Hned odpoledne jsme se v pěti vydali na běžky, ale nejdřív jsme museli asi půl hodiny stoupat po turistické značce, tak jsme aspoň měli prohřáté svaly. Objevili jsme 10-ti kilometrový tréninkový kruh, ten odjeli, něco málo přidali a sešli sjezdovku dolů. Vyšlo to akorát na večeři. Druhý den (sobota) už jsme jeli nad sjezdovky vlekem a měli lépe připravenou trasu. Sice jsme jeli jako parta, ale já byl zase černá ovce a na rovinu jsem řekl, že mě nebaví jet 500m, pak 5 minut čekat a tak pořád dokola nebo naopak vlát za lepšími lyžaři a a raději pojedu napřed a pojedu si svoje. Podle očekávání jsem byl pomluven, že kazím výletního ducha, ale to mi nevadilo. Hlavně, že jsem byl spokojený a Zuzce to nevadilo. Měla půjčené boty, udělal se jí puchýř přes celou patu a tak z předběžně plánovaného nedělního výletu nic nebylo. Ale ta sobota opravdu stála za to. Objel jsem asi 25-ti kilometrovou trasu doporučenou na bike-foru a přidal si ještě ten 10-ti kilometrový okruh a měl jsem toho plný brejle. Počasí bylo nádherné - slunečno a pár stupňů nad nulou. Sice jsem trochu zabloudil, ale ne moc a pak jsem už na správné trase přes hodinu a půl nepotkal ani živáčka. Akorát jsem se tam blbec málem přizabil, když jsem si jednou rukou v sjezdu zapínal zip u krku a hůlka v té ruce se mi zapíchla do sněhu, narazila do brady a málem jsem si ukousl jazyk. Tak snad aspoň poučení pro příště. V neděli mě bolely části těla jako v začátcích a tak jsme to taky zabalili a doma jsem dal jen saunu a masáž.

5 komentářů:

  1. Jo tak takhle jsem si v 17 letech vyrazil v Harachove 2 predni zuby. Ve sjezdu, 170cm hulky nedaval jsem bacha a jedna se zapichla prede mnou. Moc prijemnej zazitek:) vtt

    OdpovědětVymazat
  2. 13:50 chůze, to je teda mega trénink :)) Chybí ti tam rychlost a tepovka. ;)) Čoveče s takovou si na jaře začnu psát cyklojízdu do práce jako trénink.
    Ale docela by mě zajímalo, kdo si co zapisuje do tréninkového deníku. Respektive od jaké doby trvání či intezity zapsat pohyb jako trénink.

    OdpovědětVymazat
  3. Trenink je podle me ta aktivita po ktery si musis vymenit smradlavy obleceni...Plavky sou vyjimka...:-)

    OdpovědětVymazat
  4. Chůze po sjezdovce nahoru trénink je. Ještě k tomu když na ní navazuje lyžování.

    Chůze na nákup už ne. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Šewy: A spousta lidí má cestu do práce jako trénink. Ale jestli to máš pár minut, tak asi ne.

    Majk: Takže když máš merino, které nesmrdí, netrénuješ? :-D

    OdpovědětVymazat