pondělí 18. července 2011

Týden 11. - 17. 7. - Sviňácký streptokoci

Těšil jsem se na pozávodní odpočinkový týden. Prst, který se zdál být jen naražený z beach volejbalu a nijak zvlášť nebolel se nelepšil a navíc se začal otok šířit. Tak jsem hned v pondělí naběhl k doktorce. Ta mě poslala na chirurgickou ambulanci, ale rentgen byl ok a doktor jen nevěřícně kroutil hlavou co by to mohlo být. Poslal mě domů a pokud se to nezlepší, kontrola za týden.

V úterý jsem tedy šel lehce zaplavat - převážně s piškotem a po práci konečně projel nový plášť na zadním kole bika. A rovnou na Ovčí horu, kterou jsem zase nevyjel. :-)

Ve středu ráno plavecký motiv 5x200/mezi 30", který už jsem plaval za posledních 14 dní potřetí a teprve tentokrát to vypadalo jako časy z dubna, kdy mi to docela plavalo. Odpoledne jsem se jel volně projet na silničce do Frýdlantu a zpět přes Oldřichov.

Ve čtvrtek ráno jsem vyběhl zase volně na 12km a nějaké kopečky byly, ale spíš jen tak na pohodu. Odpoledne před saunou jsem dal 500 metrů technických cvičení a 500K na čas. Zázrak se nekonal. :) Večer ještě krátký běh se Zuzkou.

Na páteční ráno jsem byl omluvený s quassarem na společný běh a běželo se nám spolu myslím dobře. Probrali jsme všechno možné a dalo to skoro 14km.

Protože se prst nezlepšil, šel jsem zase na kontrolu na chirurgii. Tentokrát mě doktor poslal na infekční. Tam vydedukovali, že by to mohla být růže (Erysipel) i když jsem neměl žádné počáteční příznaky (nevolnost, bolest hlavy, teploty ani zimnici) a navíc růže bývá na nohou a obličeji a já ji mám na ruce. Ale ať to je cokoliv, nasazená léčba penicilínem zabírá a už se to nešíří. Myslel jsem si, že je to nějaká dávno vymizelá nemoc, ale není. Může se do těla dostat nějakou oděrkou a je způsobena streptokoky. Podle doktorky jsem se měl vyhnout extrémní zátěži, ale nějak jsme si přesně neujasnili pojmy :).

Odpoledne jsem dal lehce mtb a v sobotu jsem po volném 22km běhu a 83km kole prozvracel celý večer. No těžko říct, jestli by to tak dopadlo, i kdybych ležel doma na kanapi, ale podle některých internetových zdrojů je to normální reakce na léčbu penicilínem.

Takže v neděli jsem byl nevyspalý a ráno o černém čaji a rohlíkách, ale během dne už mi bylo lépe a jeli jsme za Zuzčinou kamarádkou na opékání pochutin spojené s výletem. No výlet je tentokrát silné slovo. Ušli jsme asi 4 kilometry slimáčím tempem a dalo mi to zabrat víc než ten sobotní 22km běh. Navíc tam byla sestra té kolegyně, která byla den předtím na tenisovém turnaji a taky jí moc chodit nešlo, takže takový spolek lazarů. :)

Na malinách :)

Ale po výletě jsme se pustili do naložených olomouckých tvarůžku a ty byly výborné. Opekání bylo bezva. Schoval jsem se do kůlny do stínu a chvílemi podřimoval. Hráli jsme Černé historky, tak jsem vždycky dělal, že přemýšlím a spal. :-D

Bersekr


10 komentářů:

  1. Není náhodou Penicilín antibiotikum ? A nemá se při léčbě antibiotiky raději odpočívat a nic nedělat?
    Si zahráváš !!!

    OdpovědětVymazat
  2. Aleši je, ale na přímou otázku jestli sportovat můžu mi doktorka řekla že ano, ale nic extrémního. A můj běh byl tepove stejny jako kdyby šel nesportovec na vylet a tedy nic extrémního. Kazdopadne tento týden bude vyloženš odpočinkový.

    OdpovědětVymazat
  3. Už jsem mu taky včera vynadal Aldo :) IM

    OdpovědětVymazat
  4. Nepsal ty si nekde docela nedavno na jinym blogu do komentaru "Jen blbni!" ? Nekdo tu ma tak trochu maslo na hlave ne? :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Ty vado, to je stádečko. :)) Hele Majku mám Ti připomenout co jsi mi včera psal na FB? :-D

    OdpovědětVymazat
  6. Majk: To se týkalo odpočinku po závodech a toho já si vždycky dopřeju dostatek. Takže po másle ani vidu ani slechu. :)

    Co byste dělali vy, kdyby vám doktorka na dotaz "A sportovat můžu?" řekla "Ano". Lehli byste se do postele? Pochybuju. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Sewy: hush... Me zadna doktorka nic nezakazala...;-)

    OdpovědětVymazat
  8. Protože jsi taky u žádný nebyl. :)) Koukej na mě jak šetřím síly na potomka, žádné zbytečné plýtvání. :D

    OdpovědětVymazat
  9. Davide asi takhle, doktorka ti řekla aby ses vyhnul extrémní zátěži. Pro normální lidi je extrémní zátěž vše přez 500m plavání, 20k na kole a 5k běhu. Nebo si jí snad řekl, že běžně jezdíš 150k na kole? Na to by ti řekla, ať na tréninky nad 1h zapomeneš. 99% lidí okolo mě si nedovede představit, že se dá ujet 100k :) IM

    OdpovědětVymazat
  10. IM: Takže sprint triatlon můžu? :-D

    OdpovědětVymazat