pondělí 12. prosince 2011

Týden 5. - 11. 12. - Vinyasa jóga

Tento týden byl takový odpočinkový, jen to plavání zůstalo stejné.

V pondělí na bazénu zase mix padesátek se startem na minutě. Den předem jsem si říkal, že bych se kousl a dal to na 55", ale zlatý voči. Tak možná první 2-3, ale pak ani náhodou. Večer ještě spin na pohodu, tj. do 140 tepů a průměr jen 128. Je teprve prosinec. :-) Jeden kámoš jezdí 5x týdně naplno a předminulý týden měl na spinu 9 hodin. :-o

V úterý ráno zase úseky s piškotem a pak s nádechem přes pět. Pořád plavu moc rychle a pak to neudýchám. Sice už to bylo lepší než minule, ale chce to ještě zpomalit. Odpoledne posilovna a večer doma gumy.

Ve středu žádné plavání, jupí. :) Jen lehký klus a v tom deset rovinek. Byl jsem s Bárou, která se zase trubka hned ztratila a tak jsem běhal rovinky za doprovodu zoufalého štěkání z druhé strany lesíka. Pak při výklusu jsem ji zase nabral a už se necourala. :) Takže já 10km a Bára asi 6km.

Ve čtvrtek hlavní motivy 3x300Kpiš/P1' a 6x100KPAC/P30". S piškotem za: 5:35, 5:41, 5:47 a s novými obřími packami za 1:42, 1:45, 1:47, 1:47, 1:47 a 1:45. Ale mám z hrany těch pacek otlačené zápěstí, protože gumička už posunout nejde. Taky překonána hranice 200km/rok. Sice to o ničem nevypovídá, ale i tak je to milé. :) Večer ještě spinning, opět volně. Na sobotu jsme se Zuzkou naplánovali výlet, na kolo by to stejně nebylo a na lyže ještě taky ne (leda bych měl nějaké staré na odření) a tak jsem spin prodloužil na necelé dvě hodinky.

V pátek ráno motivy: 500vysoky loket, 500střídat K-Z po 50, 500piškot a 500K dýchat přes 5. První pětistovka za 9:28, další neměřeny. Odpoledně na zkoušku Vinyasa jóga. No musím říct, že první půlhodinu jsem si říkal, že mě tam už nikdo nikdy neuvidí. Bylo to hodně rychlé a nestíhal jsem měnit pozice s dechem. Nebylo to sice tak náročné na výdrž v jedné pozici jako power jóga, ale zase se ty pozice víc opakovaly a pěkně mě pak bolely ruce. Ale pak nám instruktor ukázal bezva cviky na uvolnění páteře. Opravdu jsem pak několik hodin měl pocit jak po masáži, kdy se po protažení zad páteř krásně prokřupe (omlouvám se čtenářům, kteří nemají křupání rádi). I včera po dlouhém běhu, kdy mám obvykle ztuhlou hrudní páteř, tak jsem si zacvičil a bylo to mnohem lepší. Navíc jsou ty cviky opravdu úplně primitivní a nenáročné, takže není důvod je nedělat každé ráno. A konečně využiju karimatku v práci. :) Instruktor nám také říkal, že je na uvolnění ztuhlých svalů spodních zad a nohou výborné shiatsu. Tak to musím taky zkusit. :) Takže tento pátek jdu zase.

V sobotu jsem vstal brzo a připravil oběd. Pak vstala i Zuzka a vyrazili jsme na výlet. Výlet byl kratičký, ale moc pěkný.

na výletě

Jen jsme trochu bloudili. :) A protože mě bolely ruce z jógy, neměl jsem odpoledne náladu na žádné domácí cvičení a tak jsem narušil Garminí tabulku. :)

Na neděli byl naplánovaný dlouhý běh po 5:20. Bylo nádherně vymeteno, ale smogový stupeň 3. Jak byly (a jsou) časté inverze, tak jsem to začal sledovat a uvědomil jsem si, že i když je krásně modro, může být špatná situace. Bohužel. Ale to mě neodradilo a vyběhl jsem. Z 16 bylo celkem 18 kilometrů a pak ještě 3 výklus. Večer ještě trocha powerjógy, abych měl víc hodin a Majk záviděl. :-D

9 komentářů:

  1. No tabulka je uplne narusena, to je hnus...:-)) Premejslim, kolik budes tydne davat na jare... 25h jako Vabrouch?? Radsi to nechci vedet. Ja se svejma usmudlanejma 8 hodinama se asi moc chytat nebudu...:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Koukám, že Bára vyrostla, čím jí krmíte? :D IM

    OdpovědětVymazat
  3. IM :To je zvláštní plemeno to roste celý život :-))))

    OdpovědětVymazat
  4. Davide, ctu to potreti, a jsem konsternovanej uplne stejne. To je neuveritelny. No nastesti mych x zamestnani, vek, rodina, barak, zahrada a pes:) mi davaji jasne hranice:). Ses borec, o tom zadna.. Ovsem ja bych svoji Derivaci na treningu nezapomnel!:) kdyby nemohla, tak bych ji nosil-- ta moje je totiz mensi:). MSF! 12:)

    OdpovědětVymazat
  5. Jenže Deri asi není takové tele, že ji pustíš na volno a ona si tě nechá utéct 100m a pak začne zoufale naříkat. :-) A to jsem na ni volal, takže byla jen líná. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Ale zase povaz ta fyzicka, kdybys ji poponasel:)! To by te nakoplo k uplne jinym urovnim:). MSF! 12:)

    OdpovědětVymazat
  7. Bára má skoro 15 kilo. :-)

    To bych s ní pak rovnou mohl skočit do přehrady, zaplavat 10km kraulem s Bárou na zádech, pak v plavkách vyběhnout na Ještěd, z něj dolů sjet po zadku, nahoru vyručkovat po lanech od lanovky a pak doběhnout do Pelhřimova, ať si mě zapíšou. :) A pak do Bohnic, ať si mě taky zapíšou. :-D

    OdpovědětVymazat
  8. Koukal, ze jste s Machym z jednoho "vrhu":). Tedy pokud byste to plavani delali nekdy ted.. :). Dobrej napad! 12:)

    OdpovědětVymazat