úterý 3. ledna 2012

2011 - zhodnocení a souhrny

Zhodnocení sezóny do podzimu jsem už psal. Od té doby jsem běžel jen jeden půlmaraton a jeden maraton a oba s osobákem, takže závody hodnotit už nebudu.

Alespoň tedy zhodnotím jednotlivé disciplíny. Za běh si dávám jedničku, protože se ze mě na jaře v Nymburce konečně stal běžec. :-) Jak vypadlo z trenéra při našem posledním společném tréninku, bylo načase. :-D Cílem na zimu je neztratit rychlost, takže budu přes zimu běhat tempáče na dráze.

Kolo za dvě. Přeci jen si pořád připadám víc jako běžec než cyklista. Cyklistika se od běhu liší hlavně tím, že samostatné závody nejezdím a ani mě to neláká. Plán na zimu je přežít spinning a kdyby bylo sucho a teplo, tak vyjet párkrát ven. Ale na běžkách to taky není špatné a to, co jsem loni ujel a byl jsem na hadry ujedu letos s prstem v nose. Ne, že bych skoro v každém kopci neodpočíval, ale i tak ujedu delší trasy a stejně rychle nebo rychleji než minulou sezónu.

Ale za kombinaci běh + kolo si dám zase jedničku. :-) Letos jsem se naučil jezdit trochu těžší převody a netočit nohama jako blázen a na závodech se mi to osvědčilo. Jen to chce nepřehnat a dobře zasolit. Ale zato pak na běh není oběhový systém tak unavený, jako kdybych točil 90 otáček celý závod. S tímhle asi nebudou všichni souhlasit, ale u mě opravdu vysoká kadence = vysoké tepy a to se pak odrazí na běhu. Oba způsoby vyzkoušené (závody 2010 x Mammothman a Doksyman) a to, co bylo zprvu jen teorií, jsem si potvrdil. Loni jsem víc točil a na běhu mě píchalo a tepy na běhu byly nízké (= únava). Nízkou kadencí myslím kolem 80.

Kombinace běh + kolo za tři. na Krušnomanovi v pohodě, ale v Příbrami jsem vybouchl a měl křeče na kole hned od začátku i přes důkladné zasolení. Takže to bude chtít před duatlony tyhle přechody párkrát zkusit.

Koho by zajímalo rozdělení kola, tak nejvíc jsem najezdil na Kuotě (2 697 km), na Šírerovi 2 111 km, na biku 1 338 km a na spinningu 685 km. U spinu beru 1h = 25km.

A nakonec popelka - plavání. Myslím, že to jde sice ztuha, ale jde to. Začal jsem víc plavat, byl jsem na kempu s etriatlonem, časy jsou o trochu lepší a hlavně mě to i víc baví, protože už pocitově plavu lépe a tolik se nemotám. Velké díky patří Tomášovi Vojtěchovskému a jeho Totálnímu plavání, ke kterému jsem byl ze začátku docela skeptický, ale zkusil jsem a nelituji toho. Tuhle sobotu jdu ještě na kurz a i když nečekám, že mě to okamžitě zrychlí, čekám, že se naučím plavat ještě ekonomičtěji a to by mě postupem času zrychlit mělo. Vlastně ne mělo, ale MUSÍ! :-))

A nezbytná tabulečka. :)

12 komentářů:

  1. Ty čtyři kilometry nakole navíc si teda dát mohl, takhle to letos bylo "jen" šest tisíc :-D

    Jirka

    OdpovědětVymazat
  2. Už takhle jsem musel vyběhnout do hnusného počasí, abych dorovnal běh (chyběly mi 3 km do 1900). :-)

    No mohl jsem to vlastně odšlapat doma. Tak příště. :)

    OdpovědětVymazat
  3. No ale to by vlastně bylo do půl hodiny a to by mi trenér neuznal. :-D

    OdpovědětVymazat
  4. Musim polemizovat s Jirkou. Naopak ja to cislo za kolo vidim vyrazne lepsi (hezci) a pokud bych neco menil, tak bych ubral po km na bezkach a v plavani, pripadne 17 pridal v behu:). MSF! 12:)

    OdpovědětVymazat
  5. K tomu experimentu kadence na kole vs. beh to vidim tak, jak to do nas vtloukali na VS celou dobu - jedno mereni = zadne mereni ;-) Nizke tepy na behu si treba ja u sebe vysvetluju (resp. vim to) nedostatkem glykogenu, resp. energie, takze u dlouhyho triatlonu take casto chyba pri prijmu potravy ;-) resp. pri prijmu vesmirne energie http://www.novinky.cz/zena/zdravi/254808-henri-monfort-clovek-ktery-uz-devet-let-nejedl.html :-D
    Z.

    OdpovědětVymazat
  6. Z.: Ale to nebylo jedno měření, takže to platí. :-) Byla to celá sezóna 2010 a vlastně i 2009 a potvrzeno to mám na těch dvou hlavních závodech, pak na Olympijském v Rakousku a kdybych neměl křeče, běžím pěkně i v Mělicích. :-D

    Jo a při závodech jím pořád a hodně, skoro jako IronJozef. :)

    A co se týká toho článku, tady je celé video. Byla by to dobrá úspora času na občerstvovačkách. (-:

    OdpovědětVymazat
  7. Kdybych nemel..., to jsou mi vymluvy :-) Video nevidim, ale co jsem si ted vsimnul, tak me prekvapuje, ze v souhrnne tabulce mas jednu z hodnot nizsich nez ja, to je teda ostuda :-)))
    Z.

    OdpovědětVymazat
  8. Těch 57km na běhu, co máš navíc, mě vůbec netrápí. To mám za půl závodu. :-D :-D

    OdpovědětVymazat
  9. Tak to se v So uvidíme, sice na TI kurz nejdu, ale asi se na vás skáknu podívat:-)
    Vašek

    OdpovědětVymazat
  10. Zlepšíme plavání, opět posuneme kolo a běh a jsem na tebe zvědav jak se ti bude na Moraviamanu dařit, důležitá bude tak psychická připravenost. IM

    OdpovědětVymazat
  11. 57 km = cca pul hodiny ;-) Ale jinak teda obdivuju tvuj treninkovej moral, ja se do toho porad nejak nemuzu zakousnout.. Tak at se dari.
    Z.

    OdpovědětVymazat
  12. Ach jo, každej do toho buší, a chce být lepší a lepší, to je nějaký divný :-).
    Tak ať se daří a kdoví, třeba se v Otrokovicích uvidíme :-).

    OdpovědětVymazat