pondělí 9. ledna 2012

Týden 2. - 8. 1.

Tento týden jsem začal v bazénu a zkoušel nové technické cvičení a to dotýkání se palcem pupíku. Moc mi to nešlo a přišla mi ta ruka celá taková vykloubená. Jinak byl motiv 4x100K a taky 25m s packama. Powerjóga byla s bolavými rameny náročnější, ale hlavně me začalo bolet levé rameno u kloubu (asi z toho plavání), tak jsem ho pak šetřil.
Po nedělních běžkách jsem jel večerní dvouhodinový spinning opravdu volně a právě proto mi to vůbec neutíkalo. Říkal jsem si, že se na to vyprdnu, ale taky jsem si říkal, že to je jediný kruhový pohyb nohou za týden a že bych si ubírat neměl. Mé lepší tréninkové já zvítězilo, ale byl to boj. A ještě k tomu kolegovi vedle mě ukrutně smrděly nášlapné sandály. Takže na instruktorovo "Měli byste už cítit zátěž." jsem si pomyslel jen "Cítím jen smrad". :)

V úterý jsem jen plaval a kvůli ramenu jen volně, takže to bylo jen 2,2km. Ve středu jsem šel na dráhu běhat 2x4km po 4:20. Ale během první čtyřky jsem kalibroval Foot Pod, tak to bylo trochu rychlejší (4:11/min/km), aby to nebylo náhodou pomalejší. :) Druhá čtyřka už byla rovnoměrná (4:10min/km). Večer doma ještě trochu cvičení na posílení středu těla.

Na čtvrtek jsem měli s kamarádem domluvené běžky a i když dost pršelo a nahoře tedy snžilo, tak jsem nepočítal s tím, že bychom to zrušili. On naštěstí taky ne a že to nevypadá dobře jsme zjistili až na Nové louce, kde byly všude závěje a nikde žádná stopa. Tak jsme to odpískali a jeli dolů do Bedřichova. Při cestě dolů hlásili v rádiu, že dnes bude největrnější den s vichřicí a na horách s orkánem. Už jsem Zuzce psal, že se vracíme a v tom jsme uviděli rolby, jak se chystají na trať. Po krátké bojové poradě a mém dotazu na řidiče rolby, kudy pojedou jsme se rozhodli vyjet. Nakonec ani moc vítr nefoukal (jen na větrných hůrkách typu Krásná Máří a na jiných exponovaných místech).
Vyjeli jsme za rolbou, ale když na Hřebínku měla přestávku a já se kousek vrátil, aby mi nebyla zima, tak jsem koukal, že už moje stopy skoro zapadly. Jet první v čersté stopě je bezva. A koukat na zem na upravený manšestr a bruslit ze strany na stranu je docela psycho. :-) Sněžilo opravdu docela dost. Dojeli jsme na Knajpu a zpátky jeli stejnou cestou. To už bylo sněhu ještě víc a místy se nedalo ani pořádně bruslit. Někde za Krásnou Máří to Milošovi přestalo jet (z Knajpy jsme jeli víceméně spolu - on mi ujížděl do kopce a já jemu z kopce) a strašně se mu lepil sníh na lyže. Tak jsem mu držel lyže a on hrotem hůlky seškrabával vosk. Povedlo se a pak mu to už trochu jelo. Na parkovišti u auta jsem při ometání otevřel dveře a spadlo tam trochu sněhu a pak jsem si ještě málem přivřel hlavu do kufru (jak na něm byl sníh, tak se po otevření zase vrátil dolů). A jak bylo více sněhu, dvakrát jsem spadl a druhý den mě bolelo koleno. Takže vydařený trénink. :)

V pátek ráno plavání s hlavním motivem 6x200K/mezi 30" časy o cca 5 vteřin horší než v loni lednu. Tak doufám, že to je unavenýma rukama z běžek a vlnama z vedlejší dráhy a ne horším plaváním jako takovým. To bych musel uznat, že na tom Majkově komixu něco je. :-)

V sobotu jsem byl v Praze na kurzu totálního plavání (bude report) a v neděli v Jakszycích na běžkách (je report). Jak se mi minulý víkend na běžkách a běhu povedl, tak stál tenhle za houby (běžky, ne kurz :)



A díky Majkovi za komix - díky němu jsem si přidal na blog obrázek a pokud máte dost odvahy a puštěný zvuk, můžete na něj zkusit kliknout. :-D

6 komentářů:

  1. To je nějaký vzkaz pro Majka? :P

    OdpovědětVymazat
  2. Ne, to jen tak. I když... :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Tomudle klucinovi pry ukazovali ten komiks a vzdycky k tomu udelali nejaky zvuk, pry se ale hlavne smal Davidovi... http://youtu.be/fQ4a_uttGCE

    OdpovědětVymazat
  4. Ještě nezačaly ani první závody a už se nám to tu hecuje jak o život. :) Už se poprali, už se poprali? :D

    OdpovědětVymazat
  5. Víš Majku, mě tahle videa rozesmátých miminek ještě neberou. Dej mi pár měsíců. :)

    OdpovědětVymazat
  6. My se prat nebudem, ja mu radsi utecu...>:)

    OdpovědětVymazat