neděle 5. února 2012

Týden 30. 1. - 5. 2. - V mraze je blaze

Po akčním víkendu s nočním přechodem mě ještě trochu bolely nohy. Ale protože mě čekal víkend u kamaráda ve Slaném, kde připadal v úvahu jen nějaký kratší běh, pokusil jsem se sedmidenní trénink napresovat do pěti dnů. No nebudu vás napínat, povedlo se. :-)

V pondělí žádná změna nebyla. Ráno plavčo a večer spinning. Tentokrát dvouhodinovka a ne úplně naplno, ale tak na 80% to bylo. Před spinem ještě masáž nohou a zad. Sice by po masáži už neměl člověk nic moc dělat, ale nebyl jinak moc čas.

V úterý ráno opět plavání, tentokrát třístovky, dvoustovky a nakonec stovky. Odpoledne s kámošem na dvě hodiny na běžky. Netradičně jsme vyjížděli z níže položeného místa a tak to byl na začátek takový bonbónek v podobě dlouhého kopce a nakonec zase odměna v podobě dlouhého sjezdu, což je v mrazu opravdu radost. :)

Ve středu jsem byli s kolegy z katedry na běžkách a bylo opět krásně. Fotka hovoří za vše. Všichni jsme se pod přívalem informací o mraze nabalili a pak se postupně svlékali. S ježděním tam a zpět do dalo něco kolem třiceti, v tom oběd na Nové Louce a dvě malá piva. V posledních 6-ti kilometrech jsem dvakrát spadl. Pivo, metla lyžařů. :-) Odpoledne ještě posilka, protože jinam ji nebylo kam píchnout.



s kolegy na běžkách

Ve čtvrtek ráno zase plavání, pro změnu dvoustovky, stovky a padesátky. Odpoledne jsem plánoval jít na dráhu, ale v -15°C nebo kolik bylo by to asi nebylo ono a tak jsem místo toho běžel po dlouhé době na Ještěd. Loni jsem tam neběžel ani jednou a tak to letos musím napravit. Nahoře jsem měl dokonce i fanynky z Německa. :-) Nahoru to šlo dobře a dolů taky, ale druhý den se ozvala stehna a lýtka, že ten rychlý seběh uprostřed zimy nebyl nejlepší nápad. Cítím je ještě dnes (neděle).

ze silnice na Ještěd

na vrcholu s německými fanynkami

V pátek jsem jel na běžky zase s jiným kámošem a naplánovali jsme neprozřetelně cca 46km. Ale po dvaceti už se mi nějak motaly nohy a tak jsem si to rád zkrátil na 40km. Na Jizerce bylo -17°C, ale uši mi mrzly jen v jednom dlouhém sjezdu. Jinak pohoda. Pak jsem šel ještě plavat TP, ale byla mi pořád nějaká zima, tak jsem to po 1500m zapíchl a šel do vířivky. V pátek večer mě tedy bolely nohy a i tricáky a ramena, takže jsem se na víkend opravdu těšil.

V sobotu jsme šli jen na 12km procházku (v deníku je, ale má trvání 1 vteřinu, aby nenafukovala týdenní objem) a v neděli mi to nedalo a na hodinu a půl vyběhl. Bez tepáku, volně a část po polích a loukách. Kamarád, u kterého jsme byli se mnou nechtěl běžet ani jet na kole a přitom bylo jen -16°C. :) A ještě jsem si na běhu sundával čepici a nechal jen kuklu.

A příští týden bude už opravdu volnější. :) A řeknu vám, při rozkládání oblečení na sušák jsem si nostalgicky vzpomněl na léto, kdy potřebuji jen triko, trenky a ponožky.

8 komentářů:

  1. Pěkně Ty!!! Naprosto přesně jsi vystihl myšlenku, co mám poslední měsíc při každém praní ... jaká to bude krása, až bude potřeba jenom tílko, kraťasy (OK možná sukně :) ) a ponožky. Běhání v mrazu mi až tak nevadí, ale ty vrstvy a vrstvy... Tréninku zdar!

    OdpovědětVymazat
  2. Tos měl dovolenou, nebo jak to děláš, že stíháš všechny aktivity v podstatě za světla? :)

    OdpovědětVymazat
  3. No třeba ty středeční běžky byly oficiální katedrová akce. Ve čtvrtek jsem vybíhal v půl čtvrté a z Ještědu běžel už za tmy. Až začne semestr, bude to horší. Na běžky ale jezdíme i v 6 večer. Ale ne za těhle teplot.

    OdpovědětVymazat
  4. To jsou ty zamestnanci ve skolstvi a ve statni sprave, misto prace hura na bezky, v patek domu ve dve a tak podobne...:-))
    Hele ale Davide, jit na masaz a po ni si strihnout 2h spinnu, asi to tomu telu vylozene neuskodi, ale taky to k nicemu neni dobry ne? Jestli to ma fungovat regenerace, tak to po masazi fakt chce klid. Kdyztak to aspon otocit ne?

    OdpovědětVymazat
  5. Obdiv, já byl venku běhat jen v úterý. Je pravda, že jsem byl celý týden lehce nachlazen a tudíž jsem všechny aktivity směřoval do uzařených prostor :-). Také doma slyším, že při praní je jeden sušák, jen moje sportovní prádlo :-)).
    A to v 6 večer jdeš na běžky s čelovkou ?

    OdpovědětVymazat
  6. Majk: No právě vím a psal jsem, že není takhle masáž optimální, ale já na ní byl asi v deset dopoledne a spin byl od sedmi večer, takže tam trochu času na rege bylo. A lepší, než nic, protože další dny by už nebyla masáž kam narvat.

    Alda: Taky jsem měl nedávno pár dní rýmičku, ale zabil jsem ji mrazem. :D Jo praní je boj. Pravidelně dostávám vynadáno, že ke sportovním věcem přidávám ručníky (ze spinu) a pak se to pořádně nevypere. Ale už se to učím nedělat. :-) Běžky s čelovkou jsou v pohodě - chodí tak hodně lidí. Je to trochu víc na rovnováhu, ale pak jako když to najdeš.

    OdpovědětVymazat
  7. Na tom vyhaneni bacilu mrazem neco bude, me posledniho pokaslavani a posmrkavani devinitivne zbavily 2 delsi vikendove behy. Bacily proste zmrzly huby taky nemusi...:))

    OdpovědětVymazat
  8. Ale Majku, nezáviď, to sportovec nedělá :)
    Ty můžeš bejt doma taky kdy chceš jako každej z nás a né že né.
    Nikdo z nás neni prezident zeměkoule a ty 2h v "práci" co tam OPRAVDU musíš bejt se daj i tak zkrátit. Všecky ty AjTýInternety jsou na to jako dělaný.
    Zase na druhou stranu máš doma uvaříno, uklizíno, komplet servisek -jen natáhnout ruce a otevřít pusu.
    Kdyby to tak měl každej.
    Jinak suchej mráz, co teď panuje, je na bacily fakt hrom a blesk: snad potom skočíme rovnou do léta, chlapi, ne?
    Davide - ten Ještěd ti závidim, to musí bejt paráda!
    Martin

    OdpovědětVymazat