sobota 18. února 2012

Už mi hrabe :)

Trocha tréninkové motivace:



:-)

No jo, ani ne týden bez tréninku a už mi hrabe. :-) Sice je bezva, že jsem stihl připravit montáž poličky, něco navařit, víc se učit a tak, ale nemoc je pořád stejná a takhle by to dál nešlo. Na soustředění nehodlám jet se směšnými sto najetými kilometry, takže zítra sedám na trenažér.

Kdybyste někdo měl radu, jak se zbavit hlenů na průduškách, kdy párkrát za den něco vykašlu a jinak mi nic není (ani zvýšená teplota), tak sem s ním. Zatím beru antimukolytika a vitamíny (prášky i ovozel).

23 komentářů:

  1. Ahoj, jestli si se nepoučil a budeš s těžkou hlenovou angínou jezdit i na trenažeru, přijdeš minimálně o tuto sezonu co do výsledků.
    Na průdušky určitě cibuli - odvary, dýchání, výluhy, mořskou sůl. Ale jestli máš plicní hroty obnažné už z dětství, tj. trpěl si na záněty atp., je to všecko jenom flikování nevyléčitelného.
    Počkej týden, 14 dní a pak začni pomalu trénovat.
    Nejvíc by pomohlo suché teplé počasí, tak jestli máš možnost vyjet někam na jih, udělej tak.
    Ludva

    OdpovědětVymazat
  2. Angína se projevuje horečkou, únavou, bolestmi hlavy, bolestmi svalů, bolestmi v krku a s tím související obtížné polykání, chrapot, kašel, otok mandlí, bolest v uších. Může se objevit i nevolnost spojená se zvracením. Taktéž se mohou projevit příznaky jako ucpání nosu, nosní výtok , zvětšené a bolestivé mízní uzliny. Hrdlo a mandle při angíně bývají zarudlé, na mandlích často bývají hnisavé čepy – bílé povlaky.

    konec citace

    Ze všech těch příznaků jen občas trochu kašlu, takže angínu nemám. Můj názor je, že kdo takhle od boku na dálku něco diagnostikuje, dělá ze sebe akorát hlupáka.

    OdpovědětVymazat
  3. Problém je s tou interpretací a pochopitelnou touhou jít trénovat. Trénovat ale se zahleněnými plícemi nemůže v krátkodobém i dlouhodobém horizontu přinést nic dobrého. V takovém stavu lze úspěšně žonglovat, hrát dámu nebo sledovat kvalitní televizní pořady.
    Trénink nelze doporučit. Nebylo by ani tak hloupé, ale nezdopovědné a jako příklad pro ostatní taky dost nedobré.
    Ludva

    OdpovědětVymazat
  4. Spíš je problém, když někdo udělá bez mrknutí oka z kašle angínu, z průdušek plíce a podobně.

    Věř tomu, že jsem schopný si najít na netu co a jak o všech nemocech a taky jsem schopný se sám rozhodnout, co je a není pro mě dobré. A co se týká příkladu pro ostatní - každý svého štěstí strůjcem.

    Tohle mě nebaví. Tvoje příspěvky mi nepřináší nic nového a ostatním nejspíš taky ne. Ty se možná rád posloucháš, ale jak už jsem psal, pokud budeš pořád jen anonymní figurka, budu tě mazat. Bude to rychlejší a nebude tu zacpaná diskuze tvými zbytečnými příspěvky. Běž si jinam.

    Může se ti to nelíbit, můžeš proti tomu protestovat, ale to je tak všechno, co proti tomu můžeš dělat.

    A na okraj. Při žonglování se člověk docela zapotí. Resp. hlavně při učení nových věcí, což je pořád.

    OdpovědětVymazat
  5. To jsou zvláštní reakce na objektivní kritiku.
    Já sice jezdím ženský TT, ale lovit po webu rozumy, jak trénovat v nemoci a ještě se tím svým způsobem holedbat, to mi taky přijde zvláštní.
    Kde je nějaký pedagogický rozměr sportu?
    Nezlob se, ale mně přijde normální ve stavu "kdy vykašláváš plíce" prostě netrénovat. Spíš si važ informace a názoru druhých.
    Zuzka

    OdpovědětVymazat
  6. Sem nepíše tolik lidí, aby bylo pravděpodobné, že sem po banu Ludvovi přijde do hodiny nějaká Zuzka. Natož, aby měla podobný styl vyjadřování a názory.

    O tom, že mi blogger ukáže, z jaké stránky sem lidé přistupují a vy dva přistupujete oba ze stránky ani nemluvě.

    Tím jsi to Ludvo, podělal úplně.

    OdpovědětVymazat
  7. Jé, lidi co tu blbnete, todle je tri-iii-aaa-tlon!! :-)))

    Advide moji lonskou zkusenost najdes na mym mytreneeku, furt sem se to snazil zoufale rozbihat a rozbihat a pak pomohlo az vypadnout na Mallorku, pak prislo jaro a uz se to zas rozjelo. Letos sem na tom lip, mam pred soustredkem v nohach 600km na trenazeru, tak sem spokojenejsi...:)

    Ludva je sice upornej, ale proste ho ber jako nazor oponenta, nemusite se tu hned hadat a banovat...

    OdpovědětVymazat
  8. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat
  9. Majk: Názor oponenta bych bral, ale ty jeho příspěvky kombinující blahosklonost a vševědoucnost se sarkasmem a rejpáním už mě štvaly.

    A tím vydávání se za jakousi Zuzku si podřízl větev úplně. Teď zase napsal, že se jako udobříme. Ale tady prostě skončil. Takovéhle exoty nebudu podporovat. Ječmínek to vyřešil moderováním příspěvků, já zatím takhle.

    OdpovědětVymazat
  10. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat
  11. v diagnostikovani na dalku v tom ja jsem uplnej reprezentant:). Davide a zkusil jsi se pri tom svym leceni uplne normalne jeden den a noc vypotit? myslim fest? kyble teplyho caje, med, pripadne aspirin (nejstarsi lek) a jen lezet a potit se..u me bud po dni se nastartuje lecebny proces:) nebo se rozjede choroba ktera se do par dni vyleci.. pokud pijes vino je svarak na nastartovani poceni taky dobrej:)
    Drzim palce. 12:)

    OdpovědětVymazat
  12. Honza12: No koukám, že jste se tu nějak sešli. :-)

    Vždycky po práci jsem ležel nebo seděl a nic nedělal. Jenže jsem to nevydržel dlouho a aspoň třeba uvařil nebo tak. Jsem zastáncem toho, že pokud je vyšší teplota nebo horečka, tělo se tak zbavuje virů a má se mu pomoci a potit se a naopak nebrat nic na snížení teploty (nejde-li o příliš vysokou teplotu u dětí). A naopak, když teplotu nemám, nevidím důvod se potit. Být v klidu jo, ale potit ne. Navíc v posteli dlouho nevydržím. Ale byl jsem jednou v infrasauně, tak se člověk potí dost.

    Udělal jsem si kýbl zázvorového čaje, ale byl tak silný, že se nedal pít ani s medem. :-) Kolem krku nosím šálu a beru to ACC Long na odhlenění, Aspirin jsem nezkoušel. Je na můj vkus moc "širokospektrální". :-)

    Ale stejně moc díky za rady.

    OdpovědětVymazat
  13. Vzhledem k průběhu diskuze, mi přijde nadpis článku docela trefný. :)) Rád bych jen podotknul, že ač nejsi Advide zvědavý na názory Ludvy, tak někteří jiní by si třeba rádi početli. Prostě si z jeho příspěvku vytahni jen to co je pro tebe přínosem a ostatní hoď za hlavu.

    OdpovědětVymazat
  14. Šewy: Já se picnu.

    Ludva alias Zuzka dostal prostoru už dost. Pokud by jen polemizoval a měl jiné názory než já, bylo by vše v pořádku. Ale on má přesně ten typ vyjadřování, jako spoustu jiných lidí v internetových diskuzích, který nesnáším. Trochu nějakých rozumů, které dávají smysl, pak nějaké to rýpnutí, které jakoby nezní špatně, ale má za účel provokovat, pak jakoby udobření a tak pořád dokola.

    Vybrat si to podstatné a ostatní hodit za hlavu znamená dvě věci. Za prvé to, že uznáváš, že má člověk píšící pod různými jmény co říci a za druhé to, že ho necháš tady plodit a pod každým druhým příspěvkem budou jeho "skvělé" texty. Ze začátku jsem si říkal, že proč ne, trocha jiných názorů nezaškodí. Ale teď si myslím, že je to takový příspěvkový masturbátor, jakých je plno pod články na etriatlonu, který se někde upíchne a škodí, dokud ho někdo neutne. Tady něco překroutit, támhle zase rýpnout, hlavně, že může o něčem psát. Měl i možnost zveřejnit svou totožnost, ale to ne. Radši se stáhl a objevil se až pod novým příspěvkem jakoby nic. A začal prudit znovu (= překrucovat co jsem napsal a dělat důležitého). A teď má určitě radost, že ho tady ještě řešíme.

    Jeden smazaný příspěvek je od něj, že chce vykouřit dýmku míru a hned ten další smazaný zase od "Zuzky", která se ho zastává. No řekni, je tohle normální? Už jsem o tom psal výše. Ale napíšu to ještě jednou a jasně.

    Debil, který přispívá pod různými jmény tady na tom blogu nemá co dělat.

    Pokud by o jeho rozumy někdo stál, může si ho pozvat na svůj blog.

    Jestli chceš vědět, jak podle mě vypadá příspěvek psaný normálně, podívej se na ten od Honzy12.

    OdpovědětVymazat
  15. Dejve, hlavne klid, a slunce v dusi, brzo se urcite uzdravis...:)

    OdpovědětVymazat
  16. Me se obcas taky neco usadi v krku nebo i niz na pruduskach. Kdyz fakt nesypu a teploty zadny a zda se ze se to ne a ne hnout, tak to jdu rozbehat. Po kilometru nebo dvou zacnou jit chuchvalce ven, plice prudusky se roztahnou, vycisti .... a bud me to slozi, a tim padem aspon mam co poradnyho lecit, nebo je to dobry a druhyy den o nicem nevim. Vychazi to tak 1:4 (ve prospech ze behani pomaha). Ale to si asi clovek musi rozmyslet jak na tom fakt je jestli by to chtel zkusit.

    jinak trochu od jinud - chlapik jmenem Brooks Williams ma cystickou fybrozu - a vlastne behani mu pomaha jak se tech hlenu zbavovat, coz ukazuje ze mechanicky behani na cisteni plic a prudusek funguje paradne (http://brookswilliams.blogspot.com/).

    OdpovědětVymazat
  17. Majk: Zákopčaníka na tebe. :)

    RS: Dík. Já to právě rozběhával minulý víkend (16km celkem na pohodu) a neměl jsem pocit, že by to mělo nějaký vliv. Ani kladný ani záporný. Pak mi byl doporučen klid na lůžku, ale ten taky nic.

    Koukám, že ten maník je taky dobrej blázen. :)

    Asi zkusím nějaké jogínské cviky. Třeba Šankaprakšalánu. :-D

    OdpovědětVymazat
  18. Při takové nemoci - nenemoci (= moci), tedy chrblání, bez teplot a i jinak celkem v pohodě (= chuť vyběhnout) se mi osvědčila kombinace toho, co radí Running Shadow a 12HonzaDe. Tedy vyběhnout (ale nic extrémního, jde jen o to to trochu prodýchat a zpotit se), po doběhu sprcha, horká vana jak jen to jde, do postele, kýbly horkého bezového čaje s medem a citrónem, volitelně (aspirin|paralen|céčko) a potit se až do dalšího rána. Obvykle (těch 4:1 může být) mi to pomůže.

    OdpovědětVymazat
  19. Jenom krátký koment, nic ve zlém, ale Ludva bude asi dobrý týpek, jeho nesmysly nekomentuju, to bych nikdy v životě nic nezajel, kdybych se toho držel. Viz.mail co jsem ti poslal dnes, trenažer rozhýbe oběhový system, díky čemuž se budeš při šlapání vykašlávat jako divej a rychleji ti to odejde. Mě to před několika týdny urychlilo odchode nemoce. IM

    OdpovědětVymazat
  20. Čauvec. Vždycky jsem při náběhu na "rýmičku" vysadil. Nelehl jsem, ale stejně bylo třeba 10 dní v háji a těžký návrat. Letos jsem i v těch mrazech "riskl" něco jako RS (spíš jsem čekal, že zrychlím nástup nemoci) - výsledek byl pro tentokrát ale pozitivní ;-)
    P.S.: Ludvy / Zuzky jsem si snad ani nikdy nevšiml (?).
    Witold

    OdpovědětVymazat
  21. Tak jste (RS, Ondra a Witold) byli ten pomyslný jazýček na vahách a opravdu jsem vyběhl. Pak jsem dal infrasaunu a uvidíme. Od posledního běhu minulou sobotu, kdy bylo -15°C to byl dnes ohromný rozdíl (4°C). Hotové tropy. :-)

    OdpovědětVymazat
  22. :) jsem zvedavy, jak beh leci u tebe.. Ani me neprekvapilo, ze Ondra rekl, decentne behat, ja to taky tak praktikuju a ze velky bezici stin to dela stejne, me jen potesilo.. Nevim, jestli tech 16km "cos bezel na zacatku tydne se klasifikuje do kategorie "decentne":), ale vy TT mate jina meritka.. Ja bych bezel 12:) a dychal nosem, aby to ze me slo i ze sliznic:).. Drzim palce!!! 12:)

    OdpovědětVymazat
  23. Týjo vy máte ale starostí kluci :)
    Já dělám 20h denně a abych vůbec jezdil a běhal dělám to i v jakýkoliv nemoci. Není chřipka nebo zranění, který by se nerozjezdilo a nevyběhalo.
    A nějaký to chrchláníčko jestli si někdo myslí že ho zastaví, tak se mejlí.
    Není nemoc jako nemoc, ale já trénuju prostě furt. A že můžu nakazit jiný? No pokud nechcu bydlit v jeskyni, tak to holt jinak nejde :)
    Zdarec.Rosťa

    OdpovědětVymazat