čtvrtek 26. dubna 2012

Dlouho jsem neměl žádný úraz...

Tenhle příspěvek bych si radši odpustil. Nakonec to dopadlo docela dobře, ale mohlo mnohem, mnohem hůř. Takhle si kámošem Milošem jedeme, zrovna jsme utrhli jednoho bikera (i když to není moc na chlubení, když jsme oba leželi na hrazdě) a pak se ještě naposledy ohlédnu, jestli se na nás nedotahuje a když se podívám znovu dopředu, vidím už jen, že přední kolo není na silnici, ale míří z ní (a s ním i zbytek kola a já) pryč - asi tak dva metry pod její úroveň. Pak si pamatuju dlouhý let a myšlenky typu "ku*va, už zase - takhle blbě před sezónou" a pak tvrdý dopad. Nic nekřuplo, v první chvíli ani nic nebolelo a tak jsem se pomalu začal hýbat a zjistil jsem, že bolí krk. Tak jsem s pomalu zvedl a byl jsem trochu v šoku, ale oproti minule, kdy jsem se probudil až po nějaké době v bezvědomí a nevěděl jsem, co se stalo to byla selanka. Přilba pořád na hlavě, i když celá šejdrem, brýle opodál a kolo asi 3 metry ode mě. To už se vracel Miloš a volal, jestli jsem ok. Moc jsem se necítil, ale vlastně jsem byl. Spíš jsem byl v šoku z toho, jak se mi to zase "podařilo". Letět o pár desítek centimetrů vedle, narazím do betonového sloupu. Takhle jsem dopadl relativně do měkkého. Sice do kopřiv, ale aspoň nebudu mít revma. :-)


Miloš je řidičem sanitky, tak se hned nabízel, že kolegům zavolá, že jezdí k větším - cituji "pí*ovinám". Ale po chvilce popocházení jsem usoudil, že zkusím jet a kdyby něco, tak si řeknu. Mezitím jsem zkontroloval kolo a až na ohnuté sedlo a hrazdu od hlíny mu nic nebylo. Pořád mě bolelo za krkem, ale nic, co by se nedalo zvládnout.


Tak jsme vyjeli. Po chvili jsme minuli ceduli "Liberecký kraj" a Miloš prohodil, že teď už můžu zkolabovat, že by mě odvezli do liberecké nemocnice. A prý i s kolem. Hned jsem byl klidnější. :-D Nakonec jsem dojel až domů a až na obtížné otáčení hlavy žádný problém. Jen na hrazdě kvůli ohnutému sedlu nešlo jet. Doma jsem se vysprchoval, něco pojedl a mazal na chirurgickou pohotovost. Tam mě poslali na rentgen a ten naštěstí nic neukázal. Dostal jsem límec s tím, že když mě bude obtěžovat, nosit ho nemusím. A sportovat můžu hned, jak mě to přestane bolet. Což neumím odhadnout, jak to bude dlouho, ale pořád lepší, než mít něco zlomeného. Takže populární sádrovnu.cz nenavštívím. :-)

Tak teď mám pokřtěná všechna kola a teď už budu mít do smrti klid. :-)

Výňatek z lékařské zprávy: "při vědomí, spolupracuje, klidný.." :)

20 komentářů:

  1. Tak je dobře, že si v pořádku a klidný... :D
    A doufám, že nikdo z nás ani našich blízkých nebude muset sadrovna.cz navštívit... :DD Ale ještě, že jsem na to narazila, nikdy člověk neví, kdy se mu nějaká bazarová sádra bude hodit... :D

    Tak se dej brzy dokupy a dávej na sebe pozor! ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Kua Dejve, pred sebe cumim neee? Ale me uz se to letos taky malem stalo.. jen sem mel jeste kapanek vetsi kliku a vybral to uplne na krajicku asfaltu.. jen sem nekoukal po utrzenym bajkerovi ale pekny zensky...:D

    OdpovědětVymazat
  3. Sedlo zamrzí, ale hlavně že jsi celý! Kdyby nešlo narovnat, tak Ti můžu střelit svoje ;-)

    OdpovědětVymazat
  4. Vy jste se zase kochal pane doktore, co? :-) Štěstí, že to dopadlo takhle dobře. Tak od teď už oči na štopkách ;-).

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Davide,jsem ráda,že jsi O.K.
    Miloš mi líčil ten hrůzostrašný kotrmelec.Límec ti sice sluší :-),ale fakt ho moc dlouho nenos,když na RDG nic nenašli.Jen by jsi se do něj tzv.zavěsil a ochabovaly by krční svaly.
    Tak se dej brzy dokupy.

    OdpovědětVymazat
  6. Dobre Ti tak ... triatlonisto ... kdybys misto toceni nohama radsi poradne behal, z kola by si nikdy nespadnul ;)

    Ale vazne ... supr ze to dopadlo takhle. Statisticky je to vyhra, kdo jednou ve sportce vyhraje treti, uz asi tezko trefi prvni. Limec Ti slusi, urcite dobre padne k tomu piskotu pri plavani ;) ... drzim palce!

    OdpovědětVymazat
  7. mamča suchy: Nevím, co ti Miloš líčil, když jel přede mnou, ale rekonstrukce mohla být taky dobrá. :-)

    Límec nenosím, protože když ho mám, svádí mě to do něj bradu "pověsit" a pak mě to tahá vzadu. Takže radši bez něj.

    OdpovědětVymazat
  8. Nas pes taky nosil takovej krasnej limec, nebo spis trychtyr aby si netahal stehy a nahodou mu to taky takhle moc sluselo! Nechces si ho vzit na Krusnomana? Tam by mohlo bejt pohodlny zavesit si do nej bradu...

    OdpovědětVymazat
  9. Tož hlavně že jsi klidný!!! :) Ale vážně, ať to rychle přestane bolet a můžeš zase makat :)

    OdpovědětVymazat
  10. Uff, když jsem viděl náhled s fotkou, úplně ve mně hrklo, že s tím krkem něco fakt máš!
    Ale jinak souhlasím s Majkem a čuměním před sebe i s tím, že límec je vhnodná příležitost udělat něco s ušima :-D.
    A ode dneška už opatrně jo?

    OdpovědětVymazat
  11. Dejve kuwa, taky sem viděl náhled a dost sem se vyděsil... (i když teď tolik nepíšu, neznamená to, že nečtu, naopak :) ) Sem rád, že jsi v pořádku...

    Tak mě napadá, jen tak "mimo soutěž"... Co teď zkusit jít plavat? Když s hlavou nejde otáčet, to by mohla být konečně pořádně zafixovaná, ne? :)

    Drž se a přeju brzké uzdravení :)

    OdpovědětVymazat
  12. Ach jo, zase jeden nepoučitelný, kdyby jsi hleděl aspoň po nějaký ženský, ale toto :-)). NO ale aspoň jsi příklad pro nás ostatní, že opatrnosti není nikdy dost a pořád je potřeba se mít na pozoru !!
    Hlavně že to dobře dopadlo a nemáš nic zlomenýho atd, to by byla velká škoda, chvilku před zahájením sezóny.
    A secan s tím plaváním má pravdu, by mě zajímalo, jestli jsi to byl v bazénu vyzkoušet :-)).
    Brzké uzdravení kaskadére :-)).

    OdpovědětVymazat
  13. Uz to tady zaznelo:), ze jsi se zase kochal?:) nebo studoval nejake doplnkove funkce na garminu? co:)???
    No hrklo ve mne jak ve starejch hodinach a rikal jsem si, saaaakra. Ale pak to spadlo a vidim, ze ti to slusi a muzes si to patricne uzivat. Jako starsi to reknu strucne. Cum na cestu! :)
    MSF! 12:)

    OdpovědětVymazat
  14. Ječmínek: Co máš proti mým uším? :-) Takové je mám pokaždé pár dní po ostříhání.:)

    OdpovědětVymazat
  15. Ahoj, no taky jsi me vydesil, ale dobre ze jsi ok.
    Jinak souhlasim se vsema, kdybys aspon koukal po pekny zensky, nicmene ani pekna zenska nestoji za let z kola.
    Skoda, tesil jsem se, ze si zitra v jablonci zazavodime, takhle to asi vynechas ze?

    OdpovědětVymazat
  16. Přijedu fandit a fotit. No kdybych koukal po pěkných ženských, zlámala by mi kosti doma Zuzka, takže by to vyšlo nastejno. :D

    OdpovědětVymazat
  17. No tak jako to nesmis pak doma vykladat, samozrejme :D (doufam ze to tu Zuzka moc necte)

    OdpovědětVymazat
  18. Ahoj, čtu a nic bych mu nezlámala. Po pěkných ženských koukám taky:o). Z.

    OdpovědětVymazat