pátek 11. května 2012

Majku, vyhráls...

Z nadpisu je asi zřejmé, jak dopadlo vyšetření, které mělo být jen pro sichr...

V pondělí jsem se po neděli byl jen tak lehce vyjet na bajku a prozkoumal jsem bezva cestu na hřeben. V úterý dlouhé kolo Polskem a Německem se super neplánovaným obrázkem pojmenovaným Soptík. :-) Ani jeden den už mě nepíchalo po straně a krk bolel jen při extrémním předozadním pohybu, který normálně nedělám, jen občas zkouším, jestli se to lepší.

Soptík

Ve středu ráno jsem bezstarostně naklusal na magnetickou rezonanci a odpoledne jsem si volal o výsledek. No nepotěšili mě. Hned jsem tam šel na konzultaci a byl jsem z neurologie převelen na traumatologii s tím, že mám trochu zdrcnutý 7. obratel a otok nad ním. Ještě se rozhodlo o vyšetření na CTčku, aby se vyloučilo poranění bočních kloubků (těch pacek, co trčí z obratle na obě strany). To sice dopadlo dobře a nevypadalo to tak dramaticky jako na té MR, ale stejně je tam prý asi natržený vaz a tak jsem dostal opět Philadelphský límec (pevný a vysoký). Na 4 týdny. Pak bude rehabilitace.

Dobrá zpráva je, že s límcem můžu dělat všechno, ale nesmím chodit přes bolest. Což jsem nedělal ani teď. Můžu chodit na výlety, jezdit na trenažéru, ale kolo venku je prý rizikové, protože bych mohl spadnout. Mám z toho trochu rozporuplné pocity, protože jsem 14 od nehody bouchal stovky na kole (opatrně) a nic mě nebolelo a teď bych měl být v klidu s límcem. Rozhodně mě v těhle hicech nikdo nedostane na trenažér a jak se znám, budu hledat skulinky, jak potrénovat. Kombinace blížících se závodů, krásného počasí, volného času, absence jakékoliv bolesti a závislosti na pohybu mi ani nedává jinou možnost. :) Každopádně běh i plavčo je mimo, takže jestli něco, tak to bude opatrné kolo někde, kde není moc aut. Třeba na Gerlach. :-D

No a jeden veselý zážitek na závěr. Ve středu cestou na konzultaci výsledku MR, když jsem nevěděl, co mi je, jen jsem věděl, že to není dobré, jsem potkal skupinku studentů (a studentek) s cedulemi "FREE HUGS" a "OBJETÍ ZDARMA" a tak jsem se se dvěmi pěknými studentkami objal. :-D

Více o free hugs třeba zde.

11 komentářů:

  1. No to je pech jak blázen! Tak hlavně udržuje veselou mysl, přestože to asi nebude úplně snadné. Počítám ale, ale sukénka v kombinaci s límcem by proti trudnomyslnosti pomoct mohla :-))))

    OdpovědětVymazat
  2. JM: Jo jo, za blbost se platí. :) Sukénka v kombinaci s límcem zabírá. Stačilo si to představit. :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Naštěstí poběžím ten maraton tak rychle, že bude vidět jen růžovozelená šmouha. To nevezme ani Jitčin foťák. :-D

    Naděje umírá poslední. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Free hughs! To je krasny! :)
    Samozrejme me to mrzi, ze to takhle dopadlo, ale ty si s tim nejak poradis, to je mi jasny :), a taky se tesim na sukni! :))

    OdpovědětVymazat
  5. Škoda, ale i takové problémy holt někdy ke sportu patří. Držím palce ať se to co nejdřív spraví.
    Martin M.

    OdpovědětVymazat
  6. Hm, tak to neberu, takhle by me to netesilo (pohled na Tebe v sukynce)...:-).
    Mohl bych take na Czechmana nejet aby sazka propadla, ale odlozime ji, protoze ja se to proste chci pokusit stlacit pod 5. Jinou sanci letos asi uz nedostanu.
    4 tydny znamena ze se muzem teoreticky potkat v Otrokovicich nebo to taky nebudes riskovat? Tam se ale sazet nehodlam, poprve je to na dojeti...:D

    OdpovědětVymazat
  7. Martin M.: Díky

    Majk: Moraviamana snad půjdu.

    OdpovědětVymazat
  8. Nebo se vsaď třeba s Jindrou Králem, to dáš pak pod pět ani nebudeš vědět jak. :-D

    OdpovědětVymazat
  9. No to me mrzi.. Ovsem tobe bude ta suknicka daleko vic sluset..:)
    Kdyby to byl jen beh, tak bych ti nabidnul zastup, ale TT? leda, ze by Majkla utopili:). Srandickam zdar, dej se do poradku, zadne vylomeniny, radsi.. MSF! 12:)

    OdpovědětVymazat
  10. Skoda prevelika - ale Soptika mas nadhernyho!

    OdpovědětVymazat
  11. Tak to me mrzi, ze mas takovyhle trable!!!! Nicmene kdybys chtel zastup v tech Pardubicich, tak moznost by tu byla :-D Akorat si nejsem jistej, ze by to se sukynkou nejak pomohlo, sice mi to docela beha ale dost na ukor kola.
    Kazdopadne to vydrz v limcem a pak si to urcite bohate vynahradis.
    Jo a na kole prosim te uz nepadej!!!! :)))

    OdpovědětVymazat