úterý 8. května 2012

Týden 30. 4. - 6. 5. - Trénink invalidy :-)

V pondělí jsem se jel po nedělním výstupu na Ještěd lehce vyjet. Leč s Rammsteiny v repráčku to lehké vyjetí nebylo. :-) Odpoledne jsem byl v bazénu zkusit, co bude říkat krk na plavání. Vtipní komentátoři mi tady na blogu radili s tím pohmožděným krkem plavat, že se aspoň nebudu tak otáčet. :-) To se sice potvrdilo, ale taky mě při přenosu paže píchalo u lopatky, tak jsem to zabalil. A taky jsem nemohl koukat dopředu při kraulu a dozadu při znaku.

V úterý mě pořád bolely nohy z Ještědu a nemohl jsem skoro ani sejít schody. Lepší to bylo až v pátek. Ale kolo se dalo, tak jsme se domluvili s Milošem na společnou vyjížďku. Cestou na sraz potkal Kubu, tak jsme jeli ve třech. Kluci byli rychlejší, ale čekali, takže pohoda. A jak to tak u společných vyjížděk bývá, oproti plánu jsme to trochu natáhli a po necelých třech hodinách mi došla voda a zachránila mě až krámek v Chrastavě. Většina trasy vedla trasy po rozbité silnici a krku se to moc nelíbilo. Jo a Kuba měl blbý poznámky, že bych si měl oholit nohy. To určitě. :) Večer jsem ještě tahal gumy.

Ve středu jsem zkusil asi 50m popoběhnout a bolelo to, tak jsem si udělal volný den. To jsem si pořád říkal, jestli na Krušnomana jet nebo ne. Důvody pro jsou jasné - první závod sezóny, poměření sil s Majkem, zapalcené startovné a prostě Krušnoman je Krušnoman. Nakonec jsem se ale ve čtvrtek rozhodl nejet, protože když bolí krk při popoběhnutí, co by dělal v rychlých sebězích? Navíc je Krušnoman vyhlášený drsným počasím a abych někde lehl na mokré silnici, to by taky se mnou mohl být amen. Takže rozum zvítězil.

Ve čtvrtek odpoledne jsem se inspiroval sOcketkou a koupil si jahody. Ale chtěl jsem nejdřív jednu ochutnat a prodavačka se mě ptala, jestli budu nevěstu před svatbou taky ochutnávat. Tak jsem jí řekl, že ženatý už jsem a že jsem ochutnával. :-D Jinak kromě večerních gum opět volno.

V pátek jsem dal na kole intervaly 4x 10km a docela mi to jelo. Aby ne po dvou profákaných dnech. :-) V sobotu jsem zkusil krátký 6ti kilometrový klus a dobrý. Trochu to bolelo, ale dobrý pocit z běhu to vyvážil. Zato druhý den ráno jsem nemohl krkem skoro hýbat. Čili takové potvrzení, že jsem udělal dobře, když jsem nikam nejel. Odpoledne jsem vyjel do Jizerek na biku, ale pršelo a ne a ne přestat, tak jsem to po 40 minutách otočil. Sice mi zima nebyla, ale představa sjezdu a zmrzlých prstů nebyla ani trochu lákavá. :-) No a jak jinak, když jsem přijel domů, vysvitlo slunce.

V neděli bylo venku mokro, tak jsem na zimákovi nastavil turistický posed (kratší představec otočený nahoru a všechny podložky pod něj) a jel na švih do Německa. V plánu bylo jet svižně, ale neztrhat se. Nakonec to dalo 93 km průměrnou rychlostí 28,6 km/h a k tomu 36 km volněji. Jak jsem měl vysoko řidítka, tak se dalo pohodlně držet i za berany. Krk bolel jen posledních 10km, takže spokojenost. Opět mi vytrhl trn z paty krámek v Chrastavě. Jsem teď stálým zákazníkem. :-)

turistický posed

Další týden bude stále ve znamení kola a gum. Ale na kole potřebuju zamakat, tak to vlastně ani moc nevadí.

4 komentáře:

  1. S holenim nohou nema cenu pospichat, nez si obleces sukni, zase by to dorostlo, to az tesne pred zavodem .)
    A rada bych videla vyraz te prodavacky :))

    OdpovědětVymazat
  2. Tuhle sázku mi byl čert dlužen. :D

    Ale žádné holení nebude. O tom v sázce nepadlo ani slovo a kdyby padlo, sázka by se neuskutečnila.

    OdpovědětVymazat
  3. Kdyby to bylo vcetne holeni, taky bych do sazky nikdy nesel...:)
    Hele nech to kolo trochu na pokoji, at neretrenujes...:D

    OdpovědětVymazat
  4. Majk: Neboj, v pondělí jsem dal jen 25km volně na bajku. Včerejšek nepíšu, abys dobře spal. :D

    OdpovědětVymazat