pondělí 16. července 2012

Týden 9. - 15. 7. - Trénink o dovolené

Chtěl jsem nejdřív napsat o dovolené jako takové, ale máme z ní tolik fotek, že to budu ještě pár dní třídit a upravovat a tak zatím aspoň o tréninku. Vzal jsem si s sebou věci na běh, protože okolí slibovalo široké možnosti ranních běhacích výletů a taky že jo. Byli jsme tam od neděle do soboty a od kromě prvního a posledního dne jsem každý den vyběhl. Po návratu ostatní ještě buď spali, nebo snídali, takže žádné naboření společného programu nehrozilo.

Pondělní běh byl jen taková oťukávačka okolí a byl převážně po silnici. Druhý den jsem běžel do lesa mezi skály. Trochu jsem kufroval, když najednou zmizela cesta, ale měl jsem trasu v Garminovi a tak jsem se po chvíli našel. :-) Dalo to pěkných 18 kilometrů.


 
  z úterního běhu

Ve středu jsem si vzal na běh plavky a brejličky a běžel k jedinému podle mapy k plavání vhodnému rybníku v okolí. Vzdušnou čarou od naší chalupy to bylo 5 kilometrů, ale po silnici sedm. Rybník byl moc pěkný, ale dost mělký a já nesnáším, když hrábnu rukou do bahna, tak jsem plaval víc v prostředku a dělal malá kolečka. Když jsem si při plavání sáhl na nohu (to běžně nedělám :-) ), tak byla celá slizká. Po doplavání jsem zjistil, že jsem slizký celý. Asi nějaká bahenní výživa z rybníka. :-D Ale při běhu domů slizkost zmizela. 

rybník Racek, pracovně nazvaný Slizák

Na kopci Dýmník jsem objevil lanový park a prolejzačky pro děti. Moc se mi tam líbilo. :D K chalupě to byl už jen kousek (tak 2 kilometry), ale stihl jsem ještě potkat mrtvého zajíce, hromadu malin a jednoho houbaře. Zpáteční cesta byla 8 km, takže celkem něco přes patnáct.

A jedééém!

 Ve čtvrtek jsem běžel kousek proti směru výletu z předchozího dne, pak jsem odbočil na Krásnou Lípu a na jedné pěkné rovince si dal rychlý kilák. Zpátky jsem to vzal přes Zahrady. Měl to být kratší běh před plánovaným delším v pátek a tak jsem to už nenatahoval.

Na pátek jsem si nechal kolečko Křečany - Valdek - kraj Šluknova - Brtníky - Křečany. Začátek byl po silnici, ale pak už skoro jen po lesních cestách nebo lesních pěšinkách. Zhruba ve dvou třetinách trasy začalo pršet, ale s tím jsem tak nějak počítal celý týden a tak jsem byl rád, že jsem to chytil až poslední den. Tři kilometry před cílem se mi vypnul Garmin a já tam 10 minut v dešti laboroval s čudlíky, protože jsem zase zapomněl, jak je teplý restart. Ale přeci nebudu bez záznamu celé trasy, že? :-)) Nakonec jsem ho rozchodil, o záznam nepřišel a spokojeně doklusal domů.

V sobotu odpoledne po návratu jsem si zašel naposledy do sauny a na masáž. Od zítřka je celý bazén zavřený až do září. Před saunou jsem si trochu zaplaval a uplaval jsem 50 m v kuse kraulem s nadechováním vlevo. Konečně! :-) Ale krk bolí. Nicméně mám už od doktorky napsanou rehabilitaci, tak to bude už jen lepší a lepší.

V neděli mě Michal vytáhl na kolo a protože psal, že má za sebou těžší trénink, čekal jsem nějakou pohodovku německými vesničkami. Ale houbelec, jeli jsme to nejdelší, co šlo, tj. Zittau - Gorlitz - Lobau - Zittau a já měl už v Lobau dost. Týden jsem na kole neseděl, měl jsem dost běžeckých kilometrů v nohách a bylo to znát. Takže jsem se většinu zpáteční cesty vezl za Michalem a ze Žitavy jsem jel vlakem. :-) Ale 121 km dobrých. :)

A pozor, důležitá zpráva pro Honzu12. Na dovolené byl konečně čas a hlavně místo pro nakreslení dlouho slíbeného piva. Tohle obří pivo jsem dal hned za chalupou. Na Google mapě to vypadá jako pole, ale byly tam i kopřivy a tak to pivo bylo zasloužené. A omlouvám se všem dámám, ale víno nebude. Když teď vím, jak dlouho mi trvalo pivo... :-)
 
 pivo 12°

A nezbytná tabulečka:

7 komentářů:

  1. Stihl jsi dojet na nadro pred destem a nebo si zmokl? Ja jak sem se odpojil, tak sem nasel super zkratku na Groschenau a uz za Kauflandem bylo uplne sucho. IM

    OdpovědětVymazat
  2. Nezmokl jsem. Jen jsem si objel celou Žitavu, než jsem ho našel. :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Hezky fotky! Jeste opozdene chvalim pivo! :) Jak ted nestiham internet, tak nez se dostanu na spojeni, tak jsou veci casto jinak, nove prispevky a tak..
    fakt dobry! Podle piva soudim, ze jsi zralej na mistrovstvi v obrazkovym behani!
    MSF! 12:)

    OdpovědětVymazat
  4. 12: No vidíš to. Já tenkrát té paní psal, že se hlásím do týmu na mistrovství světa a nikdo mi neodepsal. :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Je vidět, že ani na dovolené nazahálíš :-)). To je dobře :-)).

    OdpovědětVymazat
  6. No já ani nemůžu. Jsem ranní ptáče, budím se kolem 6-7 a přece nebudu dvě hodiny koukat do stropu, když se můžu jít proběhnout někam, kde to neznám. Takové běhy jsou nejlepší.

    OdpovědětVymazat
  7. tak určitě, ale takové válení ráno od 7 do 9 taky není k zahození. Za poslední rok se mi to povedlo asi 2x a paráda :-)

    OdpovědětVymazat