pondělí 6. srpna 2012

Týden 30. 7. - 5. 8. - Endomondo půlmaratón

V pondělí jsem poprvé vyběhl v pětiprsťákách a hned jsem si skoro ukopl prst. :) Mezi palec a ukazováček se mi dostal trs trávy, tak jsem si ho vyndal a rozbíhám se s hlavou ještě skloněnou a v tom jsem kopl do nějakého pařezu. Ale jinak bezva běh. Nic netlačilo ani nedřelo. Jen se musím naučit obouvat levou. Pravá jde dobře. V pondělí jsem si taky dal věci dohromady a spojil jsem si šílenou rýmu a střevní potíže s plavání v přehradě, která není úplně čistá. Řídil jsem se informacemi z krajské hygienické stanice, ale jaksi jsem se nepodíval na datum. :-)

V úterý jsem vyběhl do Jizerek s plánem cca 27 kilometrů a bylo z toho 30, bolavé nohy a jeden podhřibek. V úterý jsem byl taky na další fyzioterapii po úraze a zeptal jsem se na okostice a podle Šárky to jsou nejspíš zkrácené achillovky. Tak protahuji o sto šest a uvidíme. Krk už je mnohem lepší a dokonce vidím i dozadu. Když natočím krk na stranu. :-D

Ve středu jsem vyjel na kolo, které mělo být v neděli, ale padlo z mnoha objektivních důvodů. :-D Bylo to dvakrát přes Výpřež a ještě k tomu stupňovaně a tak jsem ke konci byl moc rád, že mám v repráčku Freddieho a remixy jeho hitů.

Protože je liberecká přehrada zapykaná (víc se mi líbí "zapikaná", ale pýr, pykat,..), domluvil jsem se s Martinem Rexou na společném čtvrtečním plavču na Černé Nise (v Jizerkách). Bylo tam krásně, místo cesty bahenní lázeň, ale na břehu přehrady už sucho. Trochu jsem tam ve vodě zabloudil, ale pak jsem asi napotřetí trefil na naše místo. Cestu domů jsem si ani nepsal, protože to bylo skoro pořád z kopce nebo v háku za Martinem. Určitě to letos ještě zopakujeme. Večer jsem ještě vytáhl pětiprsťáky, ale jen na chvilku, protože výjimečně hodlám dodržovat doporučení s postupným nárůstem kilometrů. :)

Černá Nisa

V pondělí mi volal bývalý spolužák ze střední, protože potřeboval poradit něco ohledně běhu. Tak jsme šli na pokec a on mi řekl, že je na Endomondu a taky dalších pár lidí z Liberce. No a že se pořádá neoficiáln í půlmaraton hned tento pátek. Tak jsem se zaregistroval, nahrál na zkoušku pár tréninků a přihlásil se na závod. Nevím, jak jsem četl propozice, ale na startu jsem byl o hodinu dříve a už jsem si říkal, že když tedy někdo nepřišel, poběžím sám. Pak mi naštěstí místní děti řekly, že jejich tatínek taky běží a tak jsem nikam neběžel a vyčkal regulerního startu. :-) Běželo nás šest. 

předstartovní příprava :-)

Znal jsem jen Dana Kvasničku a s ním jsem běžel první okruh. Pak jsem mu řekl, že na mě nemá čekat a doběhl 7 minut přede mnou. Před závodem jsem si říkal, že to půjdu jako trénink a to první kolo i tak bylo. Ale prostě byl to závod a mozek to věděl. :-) Ale úplná placka to nebyla a bylo teplo, tak jsem s časem 1:36:55 (20,32 km) spokojený. 

 
 občerstvovačka

Měli jsme speciální startovní čáru, občerstovačky dvě v každém kole (resp. my dva s Danem v druhém jen jednu, protože nás tak brzy nečekali :D) a jediné, co bych změnil byl cíl z kopce, protože finišovat v seběhu a pak brzdit o zeď domu není to pravé ořechové. :)

"finiš"

Měli jsme na sinici namalované dokonce olympijské kruhy, jen se holčičce trochu nepovedly. :-)) Doufám, že to nebyla poslední akce tohoto druhu a podobný trénink bude možný častěji.

V sobotu jsem se byl za odměnu projet v Jizerkách na bajku. Na Maliníku jsem si dal malinovku a na Hřebínku nealko pivo, takže to byl spíš takový piknik. Myslel jsem na kluky v Piešťanech, jak jim to jde a doma se pak snažil najít výsledky, ale bylo ještě brzy.

Jizerky

V neděli jsem dal svižné kolo na hrazdě s delším vyjetím. Kdybych neměl hlad, bylo by těch svižných kilometrů možná padesát, ale krámek s potravinami byl na 47. km. :) Odpoledne jsem zase vyběhl v prsťácích, ale ke konci mě bolela okosice na levé noze a pak i po běhu. Večer jsem ještě tahal gumy, protože mám od čtvrtka nějaký kašel či co a tak do vody nechci lézt.

Jinam můj slavný gel na elektrody mi udělal na dresu pěkně hnusný fleky a stejně mám pocit, že funguje hůž než sliny. No ale aspoň jsem to zkusil. :)

3 komentáře:

  1. Ovsem to je luxus.. Tatinek taky bezi.. tak jsem pockal..:) Musela to byt skvela atmosfera.. Takovyhle zavody me z definice bavi. MSF! Petiprstum zdar! 12:)

    OdpovědětVymazat
  2. Byla tam opravdu příjemná rodinná atmosféra. Pobíhající děti, maminky s kočárky na občerstvovačce a v cíli. Děti fandily a některé běžely kousek s námi a pak se ta holčička divila, proč mám v cíli mokré trenky. Maminka jí na to řekla: "Víš, kolik uběhl?". No prostě to byl moc pěkný páteční večer. :)

    OdpovědětVymazat
  3. JJ, taky se mi to libilo, dokonce jsem ani nezabloudil, coz se mi nestava casto :) Deti byli super, kdyz jsem dobehl tak na povel jedne maminky asi dve minuty hulakali "hip hip hura, hip hip hura" :)))

    OdpovědětVymazat