pondělí 19. listopadu 2012

Týden 12. - 18. 11. - Jedeme z kopce

Tento tréninkový týden neměl chybu. Možná jsem to trochu přehnal, protože druhou půlku nedělního běhu už mě nohy sotva nesly, ale co bolí, to sílí. :-)

V pondělí ráno odplaváno, pak odpoledne posilovna a na večer jsem byl domluvený s Danem, že se navzájem natočíme. Dan nikde, tak jsem poprosil o záznam hezkou plavkyni. Bohužel tam nebyla sama. :-) Ale video vzniklo. Když jsem procházel do sprch, potkal jsem Dana tvářícího se, jako kdyby mu uletěly včely a že na to přes víkend zapomněl. A protože jsem dobrák, vrátil jsem se a ještě jsme něco natočili.

Úterní běh měl být 12kilometrový (díky chytré knížce už nepíšu "12ti", ani "12-ti") a tempem 5 min/km. Ale jak jsem běžel z domova z kopce, tak jsem si chtěl udělat rezervu, abych po cestě zpět nevypustil duši a pod kopcem bylo průměrné tempo asi 4:25. tak jsem si říkal, že to chvíli udržím a pak zvolním. Ještě na 10. kilometru to bylo 4:30 a až poslední kilometry do kopce mi to zkazily na 4:37. :-)

Ve středu jsem šel poprvé od jara na spinning a dal jsem si pořádně do těla. Ale zapomněl jsem si doma čidlo na tepovku, tak jsem místo na Garmina koukal po holkách. Ve čtvrtek v bazénu to bylo veselé. Přestože jsem si vzal ráno protikřečové bobule, tak jsem chytil křeč do chodidla, pak při navlékání gumy na kotníky další křeč do stehen, potom při odrazech od stěny do lýtek a nakonec při vyplavání prsama do druhého chodidla. :-) Taky jsem přišel na to, z čeho mě bolí kotník pravé nohy po delších úsecích s piškotem, i když s ním nehýbu. Je to z toho, že na něm mám klíč od šatny. Nikdy mi to nevadilo, asi stárnu nebo co. :-) No a korunu tomu dali pubescenti vedle v dráze, kteří vymysleli, že by mi do šnorchlu dali jointa. To by se mi fakt plavalo hned veseleji. Teda to si mysleli oni, já vím, že by mi to hrozně rychle uteklo. :-D

No a co se týká techniky, na základě videa z pondělí jsem se zaměřil na kopání (ne koupání! :D). Teď se snažím kopat nohou jako kdybych měl do prstů zakouslou rybu a chtěl se jí zbavit. Guma na kotnících možná malinko pomůže, ale i se svázanými kotníky jde koleno skrčit, takže na to musím hlavně myslet.

V pátek ráno dráha 8x400 m tempem 3:40. Minule měřil Garmin na dráze pomocí GPSky na metr přesně, tak jsem se na něj spolehl i tentokrát. bohužel měřil blbě, takže jsem běžel pomaleji, než mi měřák ukazoval a příště si asi zkalibruji footpod. Takže to bylo 3:45 - 3:50. Ale fajn bylo, že ráno kolem sedmé jsme tam kroužili tři.

mazlík a jehličí

V sobotu jsem se vlakem svezl do Hejnic a hurá na singltrek. Známý z Nového Města mě navnadil na nově otevřené trasy (pro mě nově, jinak už déle) a tak jsem byl zvědavý, jaké jsou. Začátek klasicky až na silnici za Spálenou hospodu. Pak po červené, kde už jsem byl před pár měsíci s klukama a pak po černé. Ta už vedla Polskem a přišla mi málo klikatá (úsek směrem tam). Ale taky pěkné poježdění. Pak měla navazovat zkratka vedoucí na poslední, červený úsek. Zkratku jsem na druhý pokus našel, značení sledoval, ale potom ji ztratil a ani hvězdicovité pátrání, ani snaha o podobnost trasy na Garminu s trasou na plánku mě na ni nenavedla. Nakonec to bylo dobře, protože i bez té červené jsem najel cca 45km a měl jsem dost. :) Ale příště mi červená neodolá. Polská černá směrem zpět byla parádní. Správné hupíky a flow, sluníčko a výhledy.

Tu černou uprostřed jsem našel bez problémů,
na čárkovanou zkratku vpravo jsem se dostal,
ale červenou Zajeçznik už jsem nenašel.

No a co bylo na tom všem nejlepší? Všude napadané listí, místy bahno, led na kalužích, prostě skvělá podzimní atmosféra v mnohém se lišící od sterilního upraveného letního singltreku. Baví mě i ta letní verze, člověk si tam může víc dovolit, sem tam skočit a tak, ale ta podzimní je prostě nádherná. A navíc bylo krásně modro a tak se mi do inverzního Liberce ani zpátky nechtělo.

mazlík a jinovatka

Ještě k barevnému značení. pokud se tam někdo chystáte, vůbec se na něj neohlížejte. Podle mě není rozdíl v modré a černé. Je to všechno tak těžké, jaké si to svou rychlostí uděláte. I na modrém můžete hodit tygra, když pojedete jako prase. Naopak i černý se dá projet na trekovém kole. Ale celopéro je celopéro. :-) Odpoledne jsem byl s kamarády v sauně. Ta mi tak sedla, že jsem absolvoval čtyři cykly místo obvyklých tří. A tečkou na závěr byla pizza a pivko. Takže bezva den.

Abych nefotil jen kolo... :)

V neděli jsem vyběhl a plán byl 8 km po 5:10, 4 po 5 a 4 po 4:50. První půlka dobrý, ale pak jsem nějak tuhl. Uběhl jsem to v o pár vteřinek lepších tempech, ale pak jsem byl docela prošitej. Rybáři koukali, když jsem kolem nich běžel posedmé. A to ještě netuší, že jim tam budu v zimě běhat po hladině. :-D A večer ještě tahání gum, na které mám ideální předsíň. :-)


13 komentářů:

  1. A už je to tady zase, Davidova spousta času a tréninku, že se nám otcům o něm ani nezdá že... :) Jinak jsi mi rozklíčoval, ty odflákané 400. Mě furt vrtalo hlavou, proč jsi byl tak marnej. Jinak držet se na dráze (kde je vše nalajnováno na mimimetr) Garmina, je podle mě mazec :D IM

    OdpovědětVymazat
  2. Přesně tak, já na dráze běhám co to dá, obzvláš když to je se štrynclíkem :)

    OdpovědětVymazat
  3. IM: Vždyť to máš napsané v softu.:-)
    Umím přepálit i první stovku.:)

    Dan: No a kdy zase budete chodit? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja to vidim zase na jare. Ja teda nejdriv musim zacit zase behat.

      Vymazat
  4. IM: A mimochodem, už z těch dětí taky blbneš. My na dráze žádný mimimetr nemáme a zavádět nehodláme. :-D :-D

    OdpovědětVymazat
  5. Abych se Davida trochu zastal, na dráze jsem se také držel garmina, ale jen co se týká počtu úseků, abych se o nějaký neošidil. Nastavil jsem si trénink 10x400m, MK200m, ale vzdálenosti jsem šel podle dráhy :-).
    IM: Ale na to, kolik má teď času, by jsi mu měl naložit více :-D.

    OdpovědětVymazat
  6. Ty jsi taky dobrák. :-) Ale já vám v pátek na dráze ukážu. :)

    Myslím, že mi trenér nakládá přiměřeně. A to mi nakládá míň, než je vidět v tabulce. Ale je teprve listopad. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Fuj draha... Hele a mas tam hrubku (dalsi fuj) hned v nadpise, ynteligente! Ma to bejt "Jedeme s kopce". Jinak Tvuj casovy fond uz ani nema smysl komentovat, to by bylo jednomu uplakankovi akorat do breku. Ja kdyz na trenink vybiham pred 21h, tak mam vanoce...

    OdpovědětVymazat
  8. Ústav jazyka českého říká, že Ynteligent jsi ty: http://prirucka.ujc.cas.cz/?id=111 :D Ne, že ny tam být "s" nemohlo, ale je to zastaralé.

    Taky budu mít brzo Vánoce. :)

    OdpovědětVymazat
  9. A ještě jedna poznámka. Proč vlastně na 400m úsecích sleduješ tempo ? Úseky v délce 400m jedu co to jde ne, max. mrknu na konci na čas ? U tak krátkého úseku ti stejně garmin průměrné tempo změří s velkou chybou.

    OdpovědětVymazat
  10. Dobře dobře, zítra to dám naplno s kontrolou mezičasu na 200 m a uvidíme, zač je v Pardubicích perník. Ale jestli tam vypustím duši, máš mě na svědomí.:)

    OdpovědětVymazat
  11. Nepodceňuj se, v pohodě vše zvládneš a na odpočinek máš meziklus ne :-)).

    OdpovědětVymazat
  12. Asi sem stara skola nebo co...;)

    OdpovědětVymazat